Pätkis-macarons – Joulukalenteri luukku 16
Macaronsit sopii loistavasti joulupöytään (tai uudeksi vuodeksi!), ja tänä vuonna teimme macaronseihin herkullisen pätkistäytteen. Pätkis-macarons on myös hyvä lahjaidea, ja veikkaankin että moni tykkäisi näistä. Tämä macaronseihin tuleva pätkistäyte sopii myös kuppikakkujen päälle tai vaikkapa kakun kuorrutteeksi (tosin tekisimme ehkä tuplasatsin jälkimmäisessä tapauksessa).
Macaronsien perusohjeen löydät täältä ja mikäli macaronsien valmistaminen arveluttaa, kurkkaa kaikki neuvot, vinkit ja muistilista tästä. Pätkistäytteen reseptin löydät alta, samaisella ohjeella onnistut myös fazerinasta!
Ja koska sitä kuitenkin kysytään, nämä macaronsit on värjätty pienellä määrällä vihreää, sinistä sekä ihan pikkuriikkinen määrä ruskeaa, millä saatiin tuo vähän “murretumpi” eukalyptus. Jos kotoa löytyy valmiiksi eukalyptuksen värinen elintarvikeväri, se passaa aivan yhti hyvin!
Miten ihmeessä voi olla jo 16. joulukuuta, sehän on aatto jo ensi viikolla! Meillä on ainakin osa joulunameista ja laatikotkin tekemättä! Äkkiä täytyy pistää vauhtia hommiin! 😀
Lisää jouluiloa? Seuraa meitä instagramissa @drjinna
Pätkisganache
Ainekset
- 121 g
- Pätkis-suklaata (eli yksi levy!)
- 1 dl
- kuohukermaa
Tee näin:
- Mittaa kulhoon rouhittu pätkis.
- Mittaa kuohukerma kattilaan ja lämmitä sitä kunnes se kiehahtaa (voit antaa kiehua ihan hetken).
- Kaada kuuma kuohukerma pätkisrouheen päälle, anna olla hetki ja sekoita sitten varovaisesti lusikalla. Anna jäähtyä huoneenlämmössä noin 30 minuuttia ja siirrä sitten toiseksi 30 minuutiksi jääkaappiin.
- Vatkaa kylmää, jähmettynyttä pätkisganachea muutama minuutti sähkövatkaimella kunnes se vaalenee ja kuohkeutuu. Kaavi pursotinpussiin ja täytä macaronsit.
VINKKI! Jos haluat vähän vähemmän makeaa täyttteestä, korvaa noin 20 grammaa pätkiksestä laadukkaalla tummalla suklaalla.
Onpa todella upean väriset macaronsit! Tein tänään macaronseja tuolla bloginne perusohjeella. Ulkoisesti niistä tuli täydellisen kauniita, mutta lakin alla on tyhjää tilaa, eli lakin koko pinta murtuu puraistaessa. Arvelisin muutoin,että paistoin niitä liikaa, mutta pohja on hyvin kostea ja kuorien irroittaminen leivinpaperista oli hyvin haastavaa odottelunkin jälkeen. Osaisitteko te sanoa, mikä tällaisen voi aiheuttaa?
Kiitos muutoin todella hyvästä macarons-ohjeesta, olen ensimmäistä kertaa näin lähellä onnistumista 🙂
Kiitos! Joskus ontot macaronsit voi johtua liian kuumasta lämpötilasta (itsekin olen eri uuneissa joutunut etsimään oikeaa lämpötilaa), samasta asiasta voi johtua tuo etteivät macaronsit irtoa (kuori paistuu lämpötilasta johtuen nopeammin kuin kostea sisus/pohja). MUTTA, myös joskus se että taikina kääntelee parikin kertaa liikaa sekoitusvaiheessa voi aiheuttaa onttoutta.
Ei kannata lannistua näiden kanssa, itselläkin välillä tuntuu että kuun asento vaikuttaa onnistumiseen! 😀 Leivonnan iloa ja ihanaa joulua sinne! 🙂
Kiitos, kokeilen seuraavaksi laskea uunin lämpötilaa hiukan. Saatoin myös hyvinkin sekoitella taikinaa liikaa loppumetreillä, kun halusin olla varma, että mantelimassa sekottui hyvin 😀
Ihanaa joulunaikaa! 🙂
Kiitos sinulle! <3