Mustikkajuustokakkupalat – Joulukalenteri luukku 6

mustikkajuustokakkupalat

mustikkajuustokakkupalat

Oikein hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! Halusimme joulukalenterin kuudenteen luukkuun sinivalkoisen maun, joten syntyi nämä herkulliset mustikkajuustokakkupalat. Mustikkajuustokakkupalat yhdistää mausteista piparipohjaa, täyteläistä juustokakkua sekä kirpeänmakeaa mustikkaa. Juustokakkupalat on yllättävän helppoja tehdä, mutta paistetuista juustokakuista tuttuun tapaan, tarvitset tekoon kaksi päivää jotta juustokakku pääsee oikeuksiinsa. Eli juustokakku saa mielellään levätä yön yli seuraavaan päivään.

Aloimme heti haaveilla tämän tekemistä vadelmista tai punaherukoista, ja varmaan ensi vuoden puolella pakko kokeilla. Toki jos sinä haluat mustikoiden sijasta tehdä näistä marjoista, voit korvata mustikat suoraan näillä reseptiä muuten muuttamatta. Myös pohjaan sopii mikä tahansa muu keksi.

mustikkajuustokakku

mustikkajuustokakkupalat

Suosittelemme lämmöllä tätä reseptiä. Paistetut juustokakut on meidän suosikkejamme, ja tämä on ehdottomasti yksi parhaimmista. Jos kaipaat perinteistä paistettua juustokakkua, kokeile tätä. Lisää joululeivontaa ja tunnelmaa löydät meidän instagramissa, täältä.

Vielä kerran, hyvää ja tunnelmallista itsenäisyyspäivää Suomi!

Mustikkajuustokakkupalat

Ainekset (12 annosta)

Pohja
150 g
pipareita (murskattuna)
50 g
voita (sulatettuna)
Mustikkakierre
2 rkl
vettä
1 tl
perunajauhoja (tai maizenaa)
3 dl
mustikoita
2 rkl
sokeria
Juustokakkumassa
400 g
tuorejuustoa (huoneenlämpöisenä)
100 g
ranskankermaa
1 rkl
perunajauhoja (tai maizenaa)
2 dl
erikoishienoa sokeria
2
kananmunaa
1
keltuainen
1 rkl
sitruunamehua

Tee näin:

  1. Vuoraa 20x20cm vuoka leivinpaperilla (vaihtoehtoisesti 26cm pyöreä irtopohjavuoka). Me leikkasimme kaksi suorakulmion mallista palaa, kiinnitimme ne voilla vuokaan ja toisiinsa ”ristiin” ja hieman reunojen yli, jotta saimme vuoan vuorattua tasaisesti ja valmiin juustokakun pois vuoasta. Esilämmitä uuni samalla 225 asteeseen.
  2. Murskaa piparit pieneksi muruksi, lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita huolellisesti sekaisin. Painele sitten lusikan avulla keksimuru vuoan pohjalle. Siirrä kylmään.
  3. Mittaa kattilaan kaikki mustikkakierteen ainekset, keitä mustikoita ”muussaten” muutama minuutti, siivilöi huolellisesti niin että saat löysän sosemaisen seoksen (yritä saada mahdollisimman paljon hedelmälihaa mukaan). Laita kylmään hetkeksi.
  4. Mittaa kulhoon tuorejuusto, ranskankerma, perunajauho ja sokeri. Sekoita muutama minuutti sähkövatkaimella (tai yleiskoneessa) tasaiseksi, käy nuolijalla reunat läpi ja sekoita vielä hetki.
  5. Lisää kananmunat ja keltuainen yksi kerrallaan tuorejuustomassan joukkoon koko aika vatkaten. Lisää viimeisenä joukkoon sitruunamehu, vatkaa se joukkoon ja kaada sitten valmis juustokakkuseos vuokaan piparipohjan päälle. Lusikoi juustokakkuseoksen pinnalle mustikkasosetta ja muodosta marmorimaiset kuviot vetämällä hammastikkua/veistä mustikkasoseen läpi.
  6. Paista juustokakkua ensin 5 minuuttia 225 asteessa, ja sen jälkeen pudota lämpötila n.135 asteeseen 30-40 minuutin ajaksi. Valmis juustokakku on kiinteähkö reunoilta, mutta hyllyy vielä keskeltä vähän. Jätä juustokakku paiston jälkeen raolla olevaan uuniin 5-10 minuutiksi ja siirrä sitten huoneenlämpöön, kunnes se ei enää ole kuuma. Peitä jäähtynyt juustokakku kelmulla/foliolla ja siirrä jääkaappiin seuraavaan päivään.
  7. Leikkaa haluamasi kokoisiin paloihin ja nauti!

Juustokakku säilyy hyvänä 3-4 päivää.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *