Paistettu juustokakku

paistettu juustokakku

paistettujuustokakku

Hyvää syntymäpäivää minulle! Maaliskuu on meille aina juhlakuukausi minun sekä blogin synttäreiden ja hääpäivän vuoksi. Me juhlimme synttäreitäni tänään Las Vegasissa konserttia katsellen! Ja teille puolestaan on luvassa amerikkalainen klassikkoherkku, ja oma kakkusuosikkini, eli paistettu juustokakku. Jos kaipaat hyydytettyä juustokakkua, suosittelemme tätä helppoa limejuustokakkua.

Paistettu juustokakku on ihanan suussasulava, täyteläinen mutta ripauksen hapan kakku. Paistetut juustokakut on usein työläämpiä kuin hyydytetyt, mutta lopputulos on kaiken vaivan arvoista. Meidän kakussamme on seassa vähän sitruunaa, mutta jos et tykkää sitruunan mausta, voit jättää kakun vaikkapa vaniljan makuiseksi. Jos olet ikinä tehnyt paistettua juustokakkua saatat muistella, että kakku paistetaan vesihauteessa. Minä INHOAN vesihauteita ja jätin sen pois tästä reseptistä. Kakusta tuli silti täydellinen ja pinta ei haljennut! Folio kannattaa laittaa laittaa kakkuvuoan pohjaan vaikka vesihaudetta ei olekaan, jotta jos vuoka vuotaa vähänkään, ei uuni sotkeudu (se haju palaneesta rasvasta uunin pohjalla on aivan järkyttävä).

paistettujuustokakku

Tämä juustokakku oli NIIN hyvää. Hyvä etten tirauttanut kyyneltä kun olin syönyt viimeisen pikkuisen palasen. Tarjoilimme kakkua minun ennakkosynttäreillä ja juhlavieraat söivät tätä sen verran onnessaan, että minulle jäi jäljelle aivan liian vähän. Nyyh, onpahan hyvä syy leipoa tätä uudelleen mahdollisimman pian. Ihan mihin tahansa kissanristiäisiin… tai vaikka tiistain kunniaksi. Pointti: tehkää tätä ja älkää antako liian monen muun syöjän käydä kakkuun käsiksi.

Synttärihuumaa Las Vegasissa? Täältä @drjinna

Paistettu juustokakku

Ainekset (12 annosta)

Pohja:
160 g
Digestive-keksejä
2 rkl
hienoa sokeria
65 g
sulaa voita (n.4 rkl)
Juustokakku:
900 g
Maustamatonta tuorejuustoa (philadelphia) (huoneenlämpöisenä)
2½ dl
hienoa sokeria
1 rkl
vaniljasokeria (ei vanilliinia)
2 rkl
maizenaa tai perunajauhoja
4
kananmunaa
1
keltuainen
1¼ dl
kuohukermaa
1
pienen sitruunan kuoriraasta
2 h 45 min
{
AKTIIVINEN 45 min
PASSIIVINEN 2 h 00 min

Tee näin:

  1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Valmistele 22-24cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka vuoraamalla vuoan pohja leivinpaperilla. Vuoraa vuoka ulkopuolelta huolellisesti foliolla.
  2. Murskaa digestivekeksit pieneksi muruksi, lisää joukkoon voi ja sokeri, ja sekoittele märän hiekan näköiseksi massaksi. Painele vuoan pohjaan sekä alareunoihin. Paista 8-10 minuutin ajan. Kun pohja on paistunut, nosta uunin lämpötila 220 asteeseen. Paistettu pohja on rapeampi ja siitä ei irtoa niin helposti muruja täytteen joukkoon paistettaessa.
  3. Sillä aikaa kun pohja jäähtyy, valmista täyte. Mittaa kulhoon pehmeä, huoneenlämpöinen tuorejuusto, vatkaa sitä sähkövatkaimella tai yleiskoneessa muutama minuutti, jotta tuorejuuston ei jäisi möykkyjä. Lisää sokerit tuorejuuston joukkoon ja sekoita muutama minuutti. Kaavi reunat ja lisää maissitärkkelys/perunajauho.
  4. Lisää sitten joukkoon kananmunat yksitellen. Kaavi kulhon reunat jos tarvitsee. Lisää vielä kerma sekä kuoriraaste. Vatkaa ne nopeasti joukkoon ja kaada sitten valmis massa jäähtyneen pohjan päälle ja tasoita pinta. Jätä muutama sentti juustokakulle varaa ”nousta” uunissa.
  5. Paista juustokakkua 220 asteessa kymmenen minuuttia ja laske sitten uunin lämpötila 110 asteeseen. Anna kakun paistua vielä 60 minuutin ajan. Älä availe luukkua paiston aikana. Kun tunti on kulunut, kokeile kakun kypsyys heiluttamalla sitä hellästi. Valmiin kakun kuuluu hyllyä keskeltä, mutta ei näyttää nestemäiseltä. Jos kakku näyttää vielä nestemäiseltä, paista lisää 5-10 minuuttia.
  6. Kun paisto on valmis, sammuta uuni ja jätä uuniluukku pienelle raolle ja kakku vielä uuniin toiseksi 60 minuutiksi. Näin pidät huolen, että kakkuun ei tule halkeamaa liian nopeasta lämpötilan vaihdoksesta. Kun tunti on kulunut, nosta kakku pöydälle ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja vuoraa kakku kelmulla. Nosta kakku jääkaappiin vähintään 12 tunnin ajaksi.
  7. Irrota kakku vetämällä vuoan reunat kuumalla veitsellä tai paletilla ja irrota sitten kakku hellästi vuoasta. Jos kakun reuna kärsii, voit hellästi tasoittaa sitä kuumalla paletilla. Koristele kakku ja tarjoile vaikkapa vadelmamelban kanssa. Helppo melba tulee kiehauttamalla ja sitten siivilöimällä pussi pakastevadelmia, 1 rkl sokeria ja n.½ dl vettä.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *