Murosuklaat

murosuklaat

Luukusta kymmenen löytyykin nämä helpot murosuklaat. Moni tekee näin joulun alla lahjaksi erilaisia suklaaherkkuja, kuten rocky roadia. Murosuklaat valmistuu samalla idealla, eli yhdistämällä sulaa suklaata sekä sinun suosikkimurojasi. Me käytimme näihin suklaapallon mallisia muroja (kuten nesquik), mutta kaikki muutkin murot sekä varmasti monet granolat sopii aivan yhtä hyvin. Suklaan ja murojen yhdistelmästä tulee ihana, rapea herkku, kuitenkaan olematta kova. Ja valmistus on sen verran helppoa ja nopeaa, että murosuklaat valmistuu muiden joulupuuhien ohella melkein kuin itsestään.

Kyllä hiukan helpotetut herkut vuoden ehkä kiireisimpänä aikana vaan toimii. Näitäkin pystyy lopulta tuunata vaikka lisäämällä murojen lisäksi piparimuruja, vaahtiksia tai vaikka polkkakarkkimurua. Jos kaipaat lisää hiukan niitä helpompia herkkuja, kokeile piparikierteitä, kakkutryffeleitä tai lumiukkosuklaita.

murosuklaat

Semmoiset helpot herkut tänään. Ei mitään ydinfysiikkaa, mutta hauska idea yhdistää muroja leivontaan, kuten viime viikkoisten riisimurofudgejenkin kanssa. Jotenkin murojen rapeus toimii ihanasti monessakin reseptissä, mutta niitä ei aina välttämättä tule mieleen käyttää. Jenkeissä muroja ehkä käytetään vähän uskaliaammin resepteissä, mutta josko se rantautuisi tänne meillekin pian.

Seuraa meitä myös instagramin puolella @drjinna

Murosuklaat

Ainekset (15 annosta)

400 g
suklaata (sulatettuna)
4-5 dl
muroja
+ koristeita pinnalle
45 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

  1. Valmistele pelti tai vuoka leivinpaperilla.
  2. Sulata suklaa suuressa kulhossa mikrossa tai vesihauteessa.
  3. Kun suklaa on sulaa, lisää joukkoon murot ja kääntele kunnes ne ovat suklaan peitossa. Kaada sitten valmisteltuun vuokaan tai pellille.
  4. Tasoita muroseos, koristele ja anna jähmettyä mieluiten huoneenlämmössä. Jos suklaa ei meinaa jähmettyä huoneenlämmössä, laita hetkeksi kylmään.
  5. Halkaise murosuklaa haluamasi kokoisiin paloihin ja pakkaa lahjaksi tai herkuttele sellaisenaan. Säilytä huoneenlämmössä.

Vinkki! Voit myös valmistaa murosuklaat mittaamalla murot ensin leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja sitten valuttamalla suklaan näiden päälle. Tällöin murosuklaa jää pohjasta vähemmän suklaiseksi ja enemmän rapeaksi.

ruoka leivonta joulu makeiset
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *