Nutella-kakkutryffelit

Nutella-kakkutryffelit

Nutella-kakkutryffelit saivat alkunsa pienestä mokasta keittiössämme pari päivää sitten. Me nimittäin oltiin leipomassa tähän luukkuun ihan toinen resepti kokonaan, herkullinen suklaakakku. Kakku jäi kuitenkin kiinni vuokaan, hajosi palasiksi ja noh, siinä se sitten olikin. Siitä kuitenkin juolahti mieleen oiva ajatus: kakkutryffelit. Mitä turhaan voivotella pilalle mennyttä herkkua, kun voi vaan loihtia uuden tilalle.

Nämä kakkutryffelit on ihanan helppoja tehdä ja maultaan herkullisen suklaisia ja pähkinäisiä. Pohjana voit käyttää vuokaan jäänyttä kakkupohjaa kuten me, tai mikäli sinun leivonnaisesi onnistuu vähän paremmin kuin meidän, mitä tahansa muuta suklaista kakkupohjaa tai keksiä. Kakkutryffelit sidotaan yhteen nutellalla, ja sen jälkeen dipataan suklaassa ja koristellaan juuri kuten haluat. Meidän tryffelien pinnalla on murskattuja suolatikkuja.

Nutella-kakkutryffelit

Vaikeuksista voittoon näillä hävikkiherkuilla. Nutella-kakkutryffelit on ihan yhtä hyvä (ellei jopa parempi) vaihtoehto kuin tekemämme kakku. Toki me jäämme senkin reseptin kehittelyä jatkamaan, jotta saadaan resepti joskus ulos. Ehkä ensi vuonna, hehe.

Huomenna puolestaan on vuorossa joulukalenterin toiseksi viimeinen luukku, eli viimeinen resepti. Vuorossa on jotain meille rakasta, ja meidät tuntien tiedätte siis että viimeiseksi jätimme keksireseptin. Tämä resepti on kuitenkin jotain spesiaalia ja kerrassaan tajuttoman herkullista. Sen verran vielä paljastamme, että makumatkaamme Italiaan huomisessa luukussa! Jos haluat matkata sinne jo tänään, kokeile ihania amaretteja tai pistaasi-biscotteja!

Seuraa meitä myös instagramin puolella @drjinna

Nutella-kakkutryffelit

Ainekset

Kakkua, muffinia tai keksiä
Nutellaa
Suklaata (sulatettuna)
Koristeita
50 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

  1. Murusta kakut tai keksit kulhoon.
  2. Lisää joukkoon nutellaa sen verran että saat pyöriteltyä massasta palloja, aloita ruokalusikallisesta. Pyörittele niin monta palloa kuin massasta saa (itse teemme yleensä n.pingispallon kokoisia) ja laita lautasella kylmään jähmettymään.
  3. Dippaa pallot sulassa suklaassa ja koristele. Anna jähmettyä viileässä hetki ja tarjoile.
ruoka leivonta leivonnaiset makeiset
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *