Mehevä sitruunakakku
Tämän kevään suosikkimakumme on ehdottomasti raikas ja pirteä sitruuna. Ja sitruunaisella teemalla jatketaan tänäänkin sillä keittiössä valmistui herkullisen raikas ja mehevä sitruunakakku. Halusimme kehitellä parhaimman mahdollisen sitruunakakun (eli siis luotto-ohjeen!) joka olisi samalla ihanan mehevä ja maistuisi silti kevyen raikkaalta. Tietenkin plussaa on se, että kakku on helppo ja nopea tehdä!
Tällä samalla reseptillä voi tehdä myös appelsiinisen (tai veriappelsiini!) version vaihtamalla sitruunat lennossa meheviin appelsiineihin! Appelsiini on vähän miedompi maku ja varmasti maistuu siksi paremmin esimerkiksi lapsille. Itse en lapsena pitänyt sitruunasta ollenkaan ja olen vasta lähiaikoina oppinut arvostamaan sitruunaa leivonnassa. Mietin että olenkohan tulossa vanhaksi vai paraneeko vain oma makupaletti (varmaankin vähän kumpaakin…)!
Helppoa, herkullista ja ihanan piristävää! Mehevä Sitruunakakku maistuu keväältä (ja auringonpaisteelta!) ja siksi se sopiikin täydellisesti valoisaan kevääseen ja kesään. Ja miksei pääsiäisenkin herkkupöytään! Tosin veikkaan kyllä että tämä kakku maistuisi ihanasti kesälläkin tarjoiltuna vaikkapa tuoreiden mansikoiden tai mustikoiden kera! Oikeastaan sitruuna korostaa monia makuja, joten tälle on helppo löytää makupareja marjoista ja hedelmistä!
Lisää sitruunaherkkuja? Kokeile sitruunakeksejä ja sitruunapullaa!
Seuraa meitä (ja sitruunaretkeämme) Instagramissa!
Mehevä sitruunakakku
Ainekset (8 annosta)
- 3½ dl
- erikoisvehnäjauhoja
- ½ tl
- leivinjauhetta
- ½ tl
- suolaa
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 175 g
- huoneenlämpöistä voita
- 2½ dl
- hienoa sokeria
- 3
- kananmunaa
- ½ dl
- huoneenlämpöistä ranskankermaa (tai maitoa)
- 3 rkl
- sitruunamehua
- yhden sitruunan kuoriraaste
- Kuorrute
- 2½ dl
- tomusokeria
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 1½ rkl
- sitruunamehua
- 1 rkl
- kermaa tai maitoa
Tee näin:
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen, valmistele leipävuoka (n.22x12cm) voitelemalla se tai vuoraamalla sen leivinpaperilla.
- Mittaa kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä suola. Sekoita haarukalla sekaisin.
- Mittaa pehmeä, huoneenlämmin voi toiseen kulhoon ja vaahdota sitä parin minuutin ajan, kunnes se on vaaleaa. Lisää joukkoon sokerit ja vaahdota seos kuohkeaksi. Lisää sitten kuohkeaan vaahtoon kananmunat yksi kerrallaan. Muista kaapia aina välillä kulhon reunat.
- Lisää sitten vaahdon joukkoon huoneenlämpöinen ranskankerma sekä sitruunamehu-ja raaste (tässä kohtaa seos voi “juoksettua” jos ainekset ovat liian kylmiä! Jos näin käy, älä huoli. Kakusta tulee silti hyvä.). Sekoita huolella vaahdon joukkoon koko aika vatkaten.
- Lisää viimeisenä joukkoon kuivat ainekset kolmessa erässä. Sekoita vain kunnes ainekset on sekaisin, älä ylivatkaa jotta kakusta ei tule sitkeä.
- Kaavi taikina vuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla 35-45 minuuttia kunnes kakku on kauniin kullanruskea. Kokeile kakun kypsyyttä hammastikulla. Kakun kypsymisessä on vaihtelua uunikohtaisesti, joten voi olla että kakkua täytyy paistaa hetki kauemmin. Voit lisätä pinnalle foliota, mikäli pinta alkaa saada liikaa väriä.
- Irrota valmis kakku varovaisesti vuoasta. Valmista sillä aikaa kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset yhteen vispilällä.
- Lusikoi kuorrute vielä vähän lämpimän kakun pinnalle. Nauti!
Kun te ootte fiksuja ja filmaattisia niin keksikääpä joitakin kakkuja myös niille joilla on kananmuna allergia.
laitetaan korvan taakse 🙂
Olin juuri tulossa kommentoimaan että tämäkin resepti vaikuttaa aivan ihanalle mutta pitäisi keksiä millä tästä korvataan tuo kananmuna!
Mun sitruunarakkaus on ehdottomasti kausittaista. Näin pääsiäisen lähellä se aina pahenee.🙈🍋
http://moumou.fi
Todellakin pahenee! Oon ennen ollut enemmän appelsiini-ihmisiä, mutta sitruunasta alkaa muodostua uusi suosikki!