Mangojuustokakku limellä

Kaupallinen yhteistyö: Dansukker

mangojuustokakku

mangojuustokakku

Saimme muutama viikko takaperin lukijalta huolestuttavan viestin instagramissa: ”siis teillä ei ole mangojuustokakun reseptiä!” ja tottahan se oli. Blogista löytyy resepti mango-passionkakkuun ja mangorahkapiiraaseen, mutta juustokakun ammottava aukko oli paikattava pääsiäiseksi huolestuneen lukijan toiveesta. Nyt se löytyy, herkullinen mangojuustokakku mikä saa pientä lisämakua raikkaasta limestä (lime ei ole välttämätön, ja korvattavissa sitruunalla). Kakku on ihanan kuohkea ja kermainen, ja mikä parasta, helppo tehdä.

Mangojuustokakku sisältää tuoretta mangoa, mutta valmis sosekin toimii aivan yhtä hyvin. Juustokakku ei ole vegaaninen, mutta jos haluat, voit tehdä sen kasvipohjaisia tuotteita käyttämällä ja korvaamalla juustomassan liivatteen esimerkiksi vegelelillä tai agarilla. Hyydytimme kiilteen kakun päälle Dansukkerin hyytelösokerilla, sillä moni (me mukaan lukien) ei tykkää liivatteella hyydytetyn kiilteen koostumuksesta. Hyytelösokeri on myös vegaanista, ja se sisältää sokeria, pektiiniä sekä hedelmähappoa. Hyytelösokerin lisäksi kakusta löytyy suosikkiamme, eli Dansukkerin Siro erikoishienoa sokeria. Erikoishieno sokeri on erityisen hyvää juusto-ja moussekakkujen teossa, sillä sen pienet kiteet sulavat nopeasti ja massa ei varmasti jää rakeiseksi. Meidän kaapista ei yleensä löydy muuta valkoista sokeria, kuin tätä. Itse asiassa nytkin kaapissa on tätä kolme pakettia. Eli siis leivontaa on luvassa kevään aikana paljon!

mangojuustokakku

dansukker

mangojuustokakku

Noin, mangojuustokakun paikka on nyt täytetty. Ihana muuten, että kyselette tiettyjen reseptien perään. Me mielellämme toteutamme jos teillä on toiveita! Ensi viikolla on myös luvassa lukijoiden toiveesta toteutettuja herkkuja. Jos haluat itsekin toivoa, kirjoita kommenttia alle tai laita viestiä instagramissa!

Keväistä viikonloppua kaikille. Nauttikaa ulkoilusta ja raikkaasta ilmasta (turvallisesti!), jos se vaan on mahdollista!

Mangojuustokakku

Ainekset (12 annosta)

Pohja
175 g
Digestive-keksejä
50 g
voisulaa
Massa
5 dl
vispikermaa
1-1½ dl
Siro erikoishienoa sokeria
400 g
tuorejuustoa (maustamaton/vanilja)
320 g
mangososetta
5
liivatelehteä
(1 limen kuoriraaste)
Kiille
1 dl
vettä
1¼ dl
Dansukker Hyytelösokeria
2 dl
mangososetta
4 h 45 min
{
AKTIIVINEN 45 min
PASSIIVINEN 4 h 00 min

Tee näin:

  1. Vuoraa 22-24cm irtopohjavuoka pohjasta leivinpaperilla ja reunoilta reunakalvolla. Vaihtoehtoisesti voit myös öljytä ja sen jälkeen tomusokerittaa reunat, tosin reunoista saattaa tulla rosoisemmat. Laita samalla liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2.  Murskaa digestivekeksit hienoksi muruksi, lisää joukkoon sula voi ja sekoita huolella. Painele muruseos kakkuvuoan pohjalle lusikkaa apuna käyttäen. Laita kovettumaan jääkaappiin siksi aikaa kun teet juustokakkumassan.
  3. Notkista tuorejuusto ja lisää sen joukkoon mangosose (ja tuore limeraaste), sekoita tasaiseksi käsivatkaimella. Siirrä sivuun.
  4. Vaahdota kerma ja Siro erikoishieno sokeri kuohkeaksi, löysäksi vaahdoksi.
  5. Nosta liivatteet vedestä kattilaan (älä purista vesiä pois, jotta liivateseokseen ei tarvitse lisätä nestettä) ja anna sulaa nesteeksi. Kaada ohuena nauhana juustoseoksen joukkoon koko aika sekoittaen.
  6. Kääntele viimeisenä juustoseoksen joukkoon pehmeä kermavaahto. Kun massa on sekaisin, kaada se keksiseoksen päälle ja tasoita lusikalla tai palettiveitsellä.
  7. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen jähmettymään mielellään ainakin neljäksi tunniksi. Jos haluat nopeuttaa jähmettymistä, laita kakku pakastimeen.
  8. Irrota valmis kakku irtopohjavuoasta (jätä reunakalvo paikalleen) ja anna olla jääkaapissa. Valmista kiille mittaamalla kattilaan vesi ja hyytelösokeri, anna sulaa hetki. Lisää sitten mangosose ja anna seoksen kiehahtaa. Anna seoksen jäähtyä noin viiden minuutin ajan, välillä sekoitellen. Lusikoi/ tai kaada se sitten varovaisesti juustokakun pinnalle. Anna jähmettyä muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla.
Kommentit (2)
  1. Herkullinen kakku. Mutta miksi kakku pitää ottaa irti vuoasta ennen kiilteen laittoa? Näin kiille valuu reunojen yli ja pöydälle. Kiille ehdottomasti kakun päälle niin että kakku on vielä vuoassa.

    1. Hei, olemme tottuneet irrottamaan kakun vuoasta, mutta jättämään silti reunakalvon paikalleen, milloin kiille ei valu pois 🙂 Toki mainitsemallasi tavalla toimii myös. Kivaa pääsiäistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *