Dr. Sugar
Dr. Sugar

Sitruunainen mangorahkapiiras

Kaupallinen yhteistyö: GastroMax

Pakko ihan ensialkuun myöntää, että tuskastelemme usein vuokiemme kanssa. Meidän kaapista löytyy leivontaan niin paljon kaikkea, mutta kakku-ja piirasvuokamme (muutamaa yksilöä lukuunottamatta) on a) aina väärää kokoa tai b) ihan karmivassa kunnossa (!). Tiedättekö kun irtopohjavuoasta alkaa sisäosat kipristuä irti vaikka olisitte pessyt ne miten huolellisesti ja hellästi tahansa? Vai onko tämä vai meidän ongelma?

Mutta kuin taikasauvan heilautuksesta, saimme mahdollisuuden kokeilla GastroMaxin ihania läkkipeltivuokia, missä ei onneksemme ole sitä mielestämme kamalaa pinnoitetta jonka onnistumme aina pilaamaan, vaan vuoat ovat kauniin metallisen värisiä ja ihanan toimivia – läkkipellin teräs jakaa myös tasaisesti lämpöä, jolloin herkut paistuu täydellisiksi. Säälittävä kakkuvuokakaappimme sai juuri uudet kiiltävät asukkaat, ja emme voisi olla enempää tyytyväisiä!

Ihan ensimmäisenä pistimme testiin piirasvuoan ja teimme yhtä kouluvuosiltamme tuttua reseptisuosikkia, rahkapiirasta. Tosin tuunasimme piirasta laittamalla siihen mangoa – ja voi että, tämä piiras katosi muutamassa tunnissa! Jos et ole mangon ystävä, kokeile piirasta aprikoosista, persikasta, omenoista, päärynöistä tai vaikkapa vadelmista!

Kurkkaa myös GastroMaxin muut käytännölliset tuotteet, kuten nämä mitta-astiat!  Mitta-astiat saavat muuten meiltä isoa plussaa siitä, että niitä voi tilan säästämiseksi kasata kätevästi päällekkäin. Nimittäin kuten mainittu, kaapit pursuaa leivontatarvikkeita! Meillä pääsee seuraavana käyttöön läkkipeltinen irtopohjavuoka sekä ihana leipävuoka, vaikka tapamme mukaan leipävuoissamme valmistetaan aina leivän sijasta jäätelöä… 😀

Sitruunainen mangorahkapiiras

Ainekset
( 10 Annosta )

Taikina
100 g
voita (suolatonta)
1 dl
hienoa sokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
3 dl
vehnäjauhoja
200 g
mangorahkaa
1
kananmuna
½
sitruunan kuoriraaste
Rahkakerros
250 g
maitorahkaa
2
kananmunaa
½ dl
hienoa sokeria
½
sitruunan mehu-ja raaste
1
iso mango (tai 200g säilykemangoa)
1 h 00 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 40 min

Tee näin:

1. Sekoita voi ja sokeri huolella yhteen. Lisää joukkoon vehnäjauhot, leivinjauhe & ruokasooda. Sekoita murumaiseksi seokseksi. Ota n. kolmasosa muruseoksesta sivuun toiseen kulhoon.
2. Lisää lopun taikinan joukkoon mangorahka ja kananmuna, sekoita huolella taikinaksi, lisää vielä sitruunaraaste ja kaada voideltuun piirasvuokaan. Valmista rahkakerros.
3. Mittaa kulhoon kaikki rahkakerroksen ainekset ja sekoita hyvin yhteen.
4. Levitä rahkakerros pohjan pinnalle ja ripottele päälle vielä aiemmin valmistettu muruseos.
5. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 40 minuutin ajan tai kunnes muruseos on kauniin kullanruskea. Tarjoile sellaisenaan tai vaniljajäätelön kera.
Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *