Mango-passion pääsiäiskakku
Tiedustelimme teiltä muutama viikko takaperin instagramissa (@drjinna) minkä makuista pääsiäiskakkua toivoisitte tälle vuodelle ja ehdottomasti suosituin vastaus oli jotain hedelmäistä, esimerkiksi mangon ja passionin yhdistelmä! Tämä kuulosti korvaamme niin hyvältä, että päätimme toteuttaa raikkaan mango-passion pääsiäiskakun! Ja nyt on muuten hyvää!
Passionhedelmä tuo ihanaa kirpeyttä ja yhdistettynä täyteläiseen mangoon on ne aika lailla täydellinen kombo! Jos kuitenkin nämä hedelmät ei miellytä sinua, voit tehdä samalla moussereseptillä herkullisen täytteen vaikkapa persikoista tai aprikoosista! Mango-passion pääsiäiskakku toimii tietenkin pääsiäisenä, mutta makunsa puolesta muutenkin keväällä ja kesällä!
Rehellisyyden nimissä tästä kakusta piti tulla vaaleansininen, mutta kreemin keltaisuus ei suostunut taittumaan lilalla eikä valkoisella väriaineella, joten jatkamme mintunvihreällä teemalla (joka on kyllä kaunis sävy!). Olkoot tämä mango-passion pääsiäiskakku nro 2, numero unon mignontäytteellä löydät täältä.
Kurkkaa muut pääsiäissuosikkimme täältä! Ja ei kun leipomaan pääsiäisherkkuja!
Mango-passion täytekakku
Ainekset (12 annosta)
- Mango-passiontäyte
- 2 dl
- vispikermaa
- 250 g
- vaniljatuorejuustoa
- ½ dl
- hienoa sokeria
- 1 dl
- passionsosetta (n.7 passionhedelmää, siivilöitynä)
- 1 dl
- mangososetta
- 4-5
- liivatelehteä
- 1 rkl
- appelsiinimehua
- Valkosuklaakreemi
- 145 g
- valkosuklaata
- 175 g
- huoneenlämpöistä voita
- 1 tl
- vaniljasokeria/uutetta
- 100 g
- tuorejuustoa (notkistettuna)
- 4-5 dl
- tomusokeria
- +elintarvikeväriä
Tee näin:
- Valmista kakkupohja tämän ohjeen mukaisesti. Itse vaihtelun vuoksi teimme kakun 18cm vuokaan (käyttämämme vuoka on PME alumiininen vuoka).
- Valmista seuraavaksi täyte. Vaahdota kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Sekoita soseet ja tuorejuusto keskenään
- Lisää sose-tuorejuustoseos kermaan koko ajan vatkaten.
- Purista liivatteista ylimääräiset nesteet pois ja sulata ne appelsiinimehun seassa kattilassa liedellä tai kulhossa mikrossa.
- Lisää liivaseos ohuena nauhana massan joukkoon koko aika sekoittaen.
- Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan, kostuta pohjat haluamallasi kostukkeella. Kelmuta vuoka missä paistoit kakkupohjan ja kasaa kakku siihen. Jaa mango-passionmousse tasaisesti kahteen väliin. Kelmuta kakun pinta ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli.
- Valmista kuorrute. Sulata pilkottu valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki.
- Vaahdota voi ja vaniljasokeri sileäksi. Lisää joukkoon sula valkosuklaa koko aika sekoittaen. Lisää vielä tuorejuusto ja vatkaa huoella sekaisin.
- Lisää vähitellen tomusokeria, kunnes seos on tasaisen kuohkea. Värjää kuorrute ja levitä tai pursota se kakun pinnalle. Roiski kakun pintaan täplät sudilla (= sekoita keskenään 1rkl tummaa kaakaojauhetta+1,5 rkl kahvia/nestemäistä vanilja-aromia). Ole varovainen, sillä seosta roiskuu helposti joka puolelle. Viimeistele kakku suklaamunilla!
Pohja tehty. Varoituksen sana tuosta pohjan ohjeesta – taikinaa tulee annetuilla määrillä perus 18cm irtopohjavuoka piripintaan (siis raakaa taikinaa piripintaan). Ehkä reseptin luoja on käyttänyt jotain erityiskorkeaa vuokaa, kun 15cm halkaisija oli ohjeena. 🤔 Itse mätin lopulta osan taikinasta takaisin kulhoon, kun pelkäsin, että muuten se leviäisi kohotessaan uunin pohjalle.
Seuraavia työvaiheita odotellessa, mitenhän määrät siellä täsmää…
Vastasinkin sinulle tuonne aiempaan kohtaan, että kyllä, tosiaan käyttämämme vuoka (eli PME Alumiinen kakkuvuoka) on tosiaan vähän tavanomaista korkeampi. Lisätään huomio reseptiin! Jos kuitenkin haluaa tehdä matalammalla vuoalla, voi vuoan reunustaa korkeilla leivinpapereilla jolloin kasvuvaraa jää hieman enemmän! Mukavia leivontahetkiä!
Mahtavaa! Kiitos leivinpaperivinkistä. On ensimmäinen täytekakkuni… 😱
Vau! Varmasti tulee herkullinen luomus! Leivinpaperiniksi on pelantanut meidänkin leivonnat monesti! 😛
Muutama huomio vielä: Täyte on taivaallisen makuista. Passionsosetta en kyllä itse saanut aikaiseksi, siivilöity tuote muistutti enemmän mehua. Sekin toimi kyllä ihan hyvin seoksessa ja maku on taivaallinen!
Mikähän tuo kreemin ohje on, että voi ja vaniljasokeri vaahdotetaan? Ainesosalistassa ei mainita vaniljasokeria ollenkaan. Kuinka paljon sitä laitetaan?
Juu, tuoreista passioneista tulee enemmänkin mehua tosissaan, mutta myös valmis passionsose (jos on niin onnekas ja sitä löytää) käy myös! Ihana että täyte maistui, se on meidänkin suosikkiamme! Ja kiitos huomiosta, kuorrutteeseen tulee tosiaan 1 tl joko vaniljasokeria tai uutetta.
Toivottavasti leipomukset onnistuu! <3 ihanaa viikonloppua!