Kinuski-suklaadonitsit

kinuski-suklaadonitsit

Kysyimme teiltä jälleen instagramissa toiveitanne leivontaan, ja mainitsimme että olemme tekemässä suklaadonitseja. Halusimme teidän mielipiteenne kuorrutteen valintaan ja annoimmekin vaihtoehdoksi mansikan, vadelman, suklaan sekä kinuskin. Kinuski voitti ylivoimaisesti, joten niin syntyi nämä kinuski-suklaadonitsit. Nämä donitsit on uunissa paistettavia, mutta silti aivan ihanan meheviä ja suklaisia. Pinnalla toivomanne kinuskikuorrute sekä ripaus suolaa ja suklaaraastetta. Aivan ihania.

Tässä taisi olla meidän tämän vuoden vappuleivottavat tältä erää. Yleensä tulee aina leivottua niin paljon ennen itse vappua, että enää vappuna ei jaksakaan. Minä tosin paistelen vielä huomenna munkkeja siskoni työpaikalla, mutta viikonloppuna ajattelimme suunnata tuttuun tyyliimme Dollyn donitsin vaunulle hakemaan vappuherkut, niin ei enää viikonloppuna tarvitse itse leipoa! Huh!

kinuski-suklaadonitsit

kinuski-suklaadonitsit

Kinuski-suklaadonitsit on NIIN herkkua. Jos kaipaat vielä kinuskisempaa kuorrutetta kuin tämä, voit kokeilla ihan perinteistä suolakinuskia tai meidän kinuskimunkkien herkkukuorrutetta. Kaikki vaihtoehdot on aivan ihania, tämän resepti ehkä kaikista simppelein näistä kolmesta. Me tosiaan laitoimme vain sormisuolaa ja vähän suklaarouhetta donitsien päälle, mutta sinä voit laittaa juuri sitä mistä tykkäät! Kuivattuja marjoja tai hedelmiä, pähkinärouhetta tai vaikkapa keksimurua.

Jos teillä on vielä vappuherkut mietinnässä, kurkkaa täältä meidän ehdottomat suosikkimme. Kaikki aivan ihania ja varmasti löytyy jotain jokaiselle. Muuten toivottelemme teille ihanat vaput täältä blogin puolelta ja palataan uunien ja patojen äärelle jälleen toukokuun puolella, hih!

Seuraa meitä myös instagramissa @drjinna

Kinuski-suklaadonitsit

Ainekset (12 annosta)

2½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
tummaa kaakaojauhetta
½ tl
leivinjauhetta
½ tl
ruokasoodaa
1 tl
vaniljasokeria
1
iso kananmuna
1½ dl
hienoa sokeria
1 dl
maitoa
½ dl
jogurttia tai piimää
2 rkl
rypsiöljyä
Kinuskikuorrute
50 g
voita
2 rkl
maitoa
1 tl
vaniljasokeria
4 dl
tomusokeria
3 rkl
valmista kinuskikastiketta
+ sormisuolaa pinnalle
45 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja öljyä/voitele donitsipelti huolellisesti (muffinipelti käy myös).
  2. Mittaa kuivat aineet yhteen kulhoon, siirrä sivuun.
  3. Mittaa toiseen kulhoon kananmuna ja sokeri, vatkaa sekaisin. Lisää sitten maito ja jogurtti. Sekoita.
  4. Lisää nesteet kuivien ainesten joukkoon ja vatkaa sekaisin. Älä ylivatkaa ettei taikinaan tule sitkoa.
  5. Kaavi taikina pursotinpussiin ja täytä donitsivuoan kolot yli puolenvälin. Taputa peltiä muutaman kerran pöytää vasten, jotta mahdolliset ilmakuplat puhkeaa.
  6. Paista uunin keskitasolla 9-11 minuuttia uunin tehosta riippuen. Valmiin donitsin pinta on kiinteä, mutta ei “kuiva”. Jos taikinaa tarttuu kokeillessa sormeen, anna olla vielä hetki.
  7. Anna donitsien jäähtyä noin kymmenen minuuttia ja kumoa sitten leivinpaperille pöydälle. Anna jäähtyä kokonaan ja valmista sillä aikaa kuorrute.
  8. Mittaa kaikki kuorrutteen ainekset kattilaan kinuskia lukuunottamatta. Anna lämmetä kunnes kaikki on sulaneet toisiinsa, älä kiehauta.
  9. Lisää joukkoon kinuskikastike ja sekoita se huolella joukkoon. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki ja dippaa sitten donitsit siinä. Ripottele pinnalle vielä sormisuola/koristeet. Jos kuorrute tai donitsit on liian kuumia, voi kuorrute jäädä liian ohueksi pinnalle. Voit dipata donitsit uudelleen tässä tapauksessa.
ruoka leivonta vappu leivonnaiset
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *