Jouluinen S’Mores

Jouluinen S´Mores

Tämän päivän kalenteriluukusta löytyy jouluinen s’mores. S’Mores herkuissa yhdistyy aina kolme pääraaka-ainetta, graham-keksit, vaahtokarkki ja suklaa. Mutta meidän jouluiset versiot saivat graham-keksien tilalle piparit, ja aivan ihania näistä tulikin. Piparkakkujen mausteet sopii hyvin vaahtokarkkien ja suklaan kanssa. Kuvien taustalla tosin saatat nähdä myös marie-kekseistä tehdyt versiot, jotka olivat myös oikein toimivia.

Monellehan amerikkalaiselle nämä s’moresit olisi silti vääryys, sillä nämä ovat vähän liian siistejä ja huoliteltuja, kun oikean reseptin ideahan on helppo herkku kuumalla nuotiolla valmistettuna. Just silleen että suupielet suklaassa nautitaan. Me kuitenkin pohdimme näitä esimerkiksi lahjansaajan näkökulmasta, ja näitä onkin helppo pakata vaikkapa sellofaaniin pikkulahjoiksi!

Joulu S´Mores

Jouluinen S´Mores

Naurattaa tämä viimeinen kuva, sillä karvaisen avustajani, kissamme Milan karva oli jo ehtinyt S´Moresin pinnalle. Varmaankin muut eläintaloudessa asuvat tietävät, että karvoja löytyy aina vähän joka puolelta ja joskus kuvia muokatessa sitä vasta huomaa että mihin niitä olikaan lennellyt. Eli semmoinen cameo tällä kertaa 😀  Ja hei, jos tykkäät pipariherkuista, kurkkaa nämä punospiparit sekä ihanat piparikierteet.

Seuraa meitä myös instagramin puolella @drjinna

Jouluinen S'Mores

Ainekset (10 annosta)

20 kpl
pipareita
10 kpl
vaahtokarkkeja
100 g
suklaata
+ koristeeksi piparimurua tai strösseleitä
45 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

  1. Valmistele tavallinen uunipelti leivinpaperilla. Lämmitä uuni 100 asteeseen.
  2. Aseta kymmenen piparia siihen “alapuoli” ylöspäin. Aseta sitten yksivaahtokarkki jokaiselle piparille.
  3. Lämmitä pipareita ja vaahtokarkkeja muutama minuutti kunnes vaahtokarkit pehmenevät (meillä tähän meni noin viitisen minuuttia) ja ota sitten uunista, paina toisista pipareista “kansi” vaahtokarkin päälle.
  4. Anna jähmettyä hetki ja dippaa sitten sulassa suklaassa ja koristele. Anna suklaan jähmettyä ja tämän jälkeen s’moresit on valmiita tarjottavaksi.

Huom! Vaahtokarkkien jähmettyessä pipareiden väliin, yritä pitää huoli että kannet pysyvät tasaisesti. Meillä jotkut meinasivat “joustaa” vinoon, joten laitoimme s’moresien päälle jähmettymisen ajaksi kevyen leikkuulaudan.

ruoka leivonta joulu jalkiruoat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *