Inkiväärikeksit (G)

inkiväärikeksit

Tämän päivän luukusta löytyy ihanat gluteenittomat inkiväärikeksit (G). Nämä keksit on ihanan mausteisia, voimakkaan inkiväärisiä ja herkullisen rapeita pinnalta. Meiltä toivotaan usein gluteenittomia reseptejä ja näitä keksejä ei kyllä gluteenittomaksi huomaisi millään! Suutuntuma näissä on täydellinen ja no, makukin aivan kymppi!

Tehtiin näitä kolmella eri tyylillä, isoina, pieninä ja sokerissa pyöriteltyinä testataksemme mitkä ovat parhaista parhaimmat ja päädyimme lopputulokseen, että kaikki kolme on yllättävän erilaisia. Isot on pinnalta rapeita, sisältä tahmeita, pienet pinnalta rapeita, sisältä sitkeitä ja sokerissa kieritetyt pinnalta todella rapeita ja vähän makeampia, sisältä sitkeitä. Eli valitsepa näistä nyt sitten paras, ehkä keskimmäiset!

inkiväärikeksit

Näitä paistaessa keittiöön ja koko kotiin tuli aivan ihana mausteinen tuoksu. Tykkäämme laittaa mausteisiin kekseihin myös vähän rouhittua mustapippuria tuomaan pientä lisäpotkua. Kekseihin laitettava jauhetun inkiväärin kannattaa myös olla melko tuoretta, jotta siitä saa mahdollisimman paljon makua irti. Keksien koosta vielä sen verran, että keksien määrä riippuu paljolti siitä kuinka isoja keksejä teette. Paras koko on noin ruokalusikallisen (isoihin tuplana) koko.

Nämä ihanat inkiväärikeksit matkasivat meidän ystäville sekä Jonnan työpaikalle ilahduttamaan joulun odottelijoita. Ihana antaa herkkuja vähän eteenpäin, ettei kaikki sentään jää itselle syötäväksi. Joulu on parasta aikaa syötäville lahjoille, ja jos haluat antaa muitakin keksejä lahjana, kokeile ihania sitruunakeksejä tai herkullisia amarettikeksejä.

Seuraa meitä instagramin puolella@drjinna

Inkiväärikeksit (G)

Ainekset (24 annosta)

175 g
voita (pehmeänä)
2½ dl
hienoa sokeria
1
kananmuna
½ dl
tummaa siirappia
5 dl
gluteenitonta jauhoseosta (semper)
2 tl
ruokasoodaa
1½ tl
jauhettua inkivääriä
1 tl
jauhettua kanelia
½ tl
suolaa
+ripaus jauhettua mustapippuria
+sokeria pyörittelyyn
30 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

  1. Mittaa kulhoon pehmeä voi, sokeri, kananmuna sekä siirappi. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneessa
  2. Lisää sitten joukkoon kuivat ainekset kolmessa osassa hiljalleen vatkaten.
  3. Laita taikina kylmään reilu tunniksi.
  4. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja valmistele uunipelti leivinpaperilla.
  5. Muotoile taikinasta noin ruokalusikallisen kokoisia palloja. Jos haluat isompia, sitkeämpiä keksejä, tee tuplakokoisia palloja. Jos haluat keksin pinnasta todella rapean, pyöräytä keksipallot vielä sokerissa ennen paistoa.
  6. Laita keksit pellille, jätä hyvät välit sillä keksit leviää uunissa. Omalle pellille mahtuu noin yhdeksän keksiä kerralla. Paista uunin keskitasolla 12-15 minuuttia uunin tehosta riippuen. Valmis keksi saa olla vielä vähän pehmeä uunista tullessaan. Anna jäähtyä hetki leivinpaperilla ja sitten voit siirtää keksit lautaselle tai ritilälle. Herkuttele!

Keksit säilyy huoneenlämmössä ilmatiiviisti pakattuna reilu viikon.

ruoka leivonta joulu keksit-ja-pikkuleivat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *