Helppo ja nopea limejuustokakku
Meiltä on monesti toivottu reseptiä helppoon ja nopeaan limejuustokakkuun (voit esittää reseptitoiveita täällä). Ja tässä tulee nyt luottoreseptimme joka saa suunnilleen sukat pyörimään jaloissa. Tämä limejuustokakku vaatii tuoreen limen lisäksi limecurdia, mikä maustaa kakusta nopeasti ja tehokkaasti raikkaan ja vastustamattoman makuisen! Jos lähikaupastasi ei löydy limecurdia, voit tehdä sitä tällä reseptillä.
Moni on muuten kysellyt meiltä vinkkejä siihen miten juusto-ja moussekakkujen reunan saisi mahdollisemman kauniin tasaiseksi. Suosittelemme tähän hyvää reunakalvoa (mitä löytyy leivontatarvikeliikkeistä) tai voitelemaan ja tomuttamaan vuoan reunan tomusokerilla. Myös kakun pakastus auttaa, sillä yleensä kohmettuneesta kakusta saa kauniimmin vuoan irti, joten reunakin on tällöin huomattavasti siistimpi. Kakun voi tämän jälkeen sulattaa jääkaapissa! Jos kuitenkin kakku irtoaa ja reunat näyttää rumilta, lämmitä palettiveistä hetki kuuman veden alla ja hellästi vetele kakun reunoja siistiksi sitä apuna käyttäen
Tämän kakun voit toki tehdä muillakin curdeilla maustettuna. Sitruuna tai vadelma toimii todella hyvin juustokakun muodossa! Voit tehdä kakun myös 24cm vuokaan, joko isompana satsina tai vaihtoehtoisesti jättäen kakun vähän matalammaksi. Pinnallehan sopisi kauniisti myös kiille tai sveitsiläinen marenki kauniisti paahdettuna!
Jos juuri tämä helppo limejuustokakku ei nappaa tällä kertaa, niin suosittelemme testaamaan tätä syntisen herkullista Fazerinakakkua tai tätä pirteän raikasta Sitruuna-mustikkajuustokakkua! Molemmat herkullisia vaihtoehtoja!
Ihanaa alkavaa viikkoa ja leivonnan iloa kaikille sinne ruudun toiselle puolen!
Limejuustokakku (20-22cm vuokaan)
Ainekset (10 annosta)
- 175 g
- kaurakeksejä
- 50 g
- sulaa voita
- 5 dl
- vispikermaa
- 400 g
- tuorejuustoa (maustamaton tai vanilja)
- 1-1½ dl
- tomusokeria
- 1 prk
- limecurdia (n.340g)
- 1-2
- limen kuoriraaste
- 5
- liivatelehteä
- +koristeeksi limeä, valkosuklaata tms
Tee näin:
- Vuoraa 20-22cm irtopohjavuoka pohjasta leivinpaperilla ja reunoilta leivinpaperilla tai reunakalvolla. Vaihtoehtoisesti voit myös öljytä ja sen jälkeen tomusokerittaa reunat. Laita samalla liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Murskaa kaurakeksit hienoksi muruksi, lisää joukkoon sula voi ja sekoita huolella. Painele muruseos kakkuvuoan pohjalle lusikkaa apuna käyttäen. Laita kovettumaan jääkaappiin siksi aikaa kun teet juustokakkumassan.
- Notkista tuorejuusto ja lisää sen joukkoon limecurd ja tuore limeraaste, sekoita tasaiseksi käsivatkaimella, siivilöi joukkoon vielä tomusokeri ja sekoita se joukkoon. Siirrä sivuun.
- Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi (ei kovaksi).
- Nosta liivatteet vedestä kattilaan (älä purista vesiä pois, jotta liivateseokseen ei tarvitse lisätä nestettä) ja anna sulaa nesteeksi. Kaada ohuena nauhana juustoseoksen joukkoon koko aika sekoittaen.
- Kääntele viimeisenä juustoseoksen joukkoon pehmeä kermavaahto. Kun massa on sekaisin, kaada se keksiseoksen päälle ja tasoita lusikalla tai palettiveitsellä.
- Nosta jääkaappiin tai pakkaseen jähmettymään mielellään ainakin neljäksi tunniksi.
- Irrota valmis kakku irtopohjavuoasta ja koristele haluamillasi koristeilla.
Kiitos tästä ohjeesta, oli todella herkullista! Kakku oli nimensä mukaisesti helppo tehdä ja silti ihan älyttömän hyvän makuinen. Taidan tehdä joskus uudestaankin.
Ihana kuulla! <3 kokeile myös sitruunan makuisena, varsin hyvää sekin! <3
Huh miten makeaa tuli tuolla pienemmälläkin tomusokerimäärällä. Teennäinen ja makea curd kannattaisi ehkä unohtaa ja tehdä helpommin ihan vaan oikeasta limestä.
Nämä on niin makuasioita, itse tykkäämme kaupan limecurdistakin, vaikkakin sitruunainen on mielestämme parempaa 🙂 Kotitekoinen curd toki parasta, ja jos sitä jaksaa valmistaa, sopii se tähän reseptiin erinomaisesti! 🙂