Sitruuna-juustokakkukeksit

sitruuna-juustokakkukeksit

Kyllä, sitruunaa jälleen! Mutta sitruunaa meiltä usein toivotaankin! Nämä sitruuna-juustokakkukeksit on lähes vastustamattoman herkullisia maultaan ja koostumukseltaan. Taikinassa käytetään perinteisen voin lisäksi myös tuorejuustoa ja sitruunamehua, tuoden kekseihin ihanan hapokkaan aromin. Keksit ei kuitenkaan ole kirpeitä, sillä tomusokeri tuo hapon vastakohdaksi mukavaa makeutta.

Kevät on meillä sellaista aikaa, että tekee mieli raikkaita ja usein juurikin sitruunaisia reseptejä. Siksi niitä tulee leivottua joka vuosi useampia! Ja jos olet sitruunan ystävä (kuten varmaankin monet meidän blogimme lukijoista ovat), kurkkaa reseptit myös näihin sitruunaisiin ja mahdottoman herkullisiin resepteihin:

sitruuna-juustokakkukeksit

sitruuna-juustokakkukeksit

Sitruuna-juustokakkukeksit on ehdottomasti meidän uusi luottoresepti, mikä sitruunahammasta pääsee kolottelemaan. Tykättiin kovasti mausta, pehmeydestä sekä ihanasta ulkonäöstä tomusokerihuntuineen. Kokeiltiin myös versiot tavallisella sokerilla, ja nekin onnistuivat mainiosti. Pinta oli hieman rapeampi tavallisella sokerilla, mutta muuten suutuntuma ja maku oli täysin samainen.

Seuraavaksi blogiin onkin tulossa minun syntymäpäiväkakkuni, jonka tekemiseen saitte vaikuttaa instagramissa! Te valitsitte mauksi raikkaan juustokakun browniepohjalla, kinuskilla sekä pastellisilla koristeilla. Pian näette siis millainen kakku näillä spekseillä valmistui! Oli todella hauska kysyä teiltä apua leivonnassa, ja ehdottomasti tehdään kysely myös uudestaan. Eli kannattaa siis viimeistään nyt liittyä seuraamaan meitä instagramin puolella, jotta sinäkin pääset vaikuttamaan tuleviin leivottaviin! Linkin instagramiimme löydät alta.

Seuraa meitä myös instagramin puolella @drjinna

Sitruuna-juustokakkukeksit

Ainekset (27 annosta)

115 g
voita (huoneenlämpöisenä)
115 g
tuorejuustoa (notkistettuna)
3 dl
tomusokeria
1
kananmuna
1
sitruunan kuoriraaste
2 rkl
sitruunamehua
4 dl
erikoisvehnäjauhoja
1/2 tl
leivinjauhetta
1/2 dl
perunajauhoja
+ tomusokeria kierittelyyn
1 h 30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

1. Mittaa huoneenlämpöinen voi ja notkea tuorejuusto kulhoon tai yleiskoneeseen. Vatkaa vatkaimilla pari minuuttia, kunnes seos on sileää.
2. Lisää joukkoon tomusokeri kahdessa erässä joukkoon ja vaahdota seoksesta vaalea, kuohkea vaahto.
3. Lisää sitten kananmuna vaahdon joukkoon edelleen vatkaten. Käy kulhon reunat läpi nuolijalla ja jatka sekoittamista muutaman minuutin ajan. Mittaa sillä aikaa toiseen kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe sekä perunajauhot.
4. Lisää vaahdon joukkoon vielä sitruunamehu sekä kuoriraaste.
5. Lisää viimeisenä kuivat ainekset kahdessa erässä. Sekoita vain kunnes taikina on sekaisin, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa.
6. Laita taikina jääkaappiin tunniksi. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen noin varttia ennen kuin taikina on levännyt tunnin.
7. Pyörittele levänneestä taikinasta noin pingispallon kokoisia palloja. Pyörittele ne tomusokerissa ja nosta pellille. Paina hieman alaspäin.
8. Paista uunin keskitasolla 8-9 minuuttia. Keksien ei tulisi ottaa uunissa väriä, muuta kuin pohjasta. Keksit ovat valmiina ihanan pehmeitä, mutta pohjan on kauniin kullanruskea. Halutessasi voit tomuttaa pintaan lisää tomusokeria. Anna jäähtyä lautasella tai ritilällä.

 

Säilytä keksit ilmatiiviissä rasiassa.

ruoka leivonnaiset keksit-ja-pikkuleivat leivonta
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *