Vadelmavaahtokarkit

vadelmavaahtokarkit

Vadelmavaahtokarkit on ihana lahjaidea jouluksi, ellet sitten satu herkuttelemaan niitä kokonaan itse. Nämä vaahtikset maistuu yleensä vaahtokarkki-skeptikoillekin, sillä nämä maistuu NIIN paljon paremmalta kuin tavalliset markettivaahtikset (koostumus näissä ei ole yhtä “kevyt”, mutta silti ilmavan pehmoisa!). Eli näissä maistuu juuri se mitä tähän laitat. Meidän valinta tällä kertaa osui ihanan kirpsakkaan ja raikkaaseen vadelmaan. Koska emme halunneet ihan niitä perinteisimpiä vaahtiksia kuitenkaan tehdä, dipattiin omamme vielä suklaassa ja täytyy myöntää että se vie vaahtikset ihan uudelle tasolle. Kokeile myös meidän kirpeitä omenavaahtiksia jos olet vaahtisten ystävä.

Nämä vaahtikset kannattaa lahjaksi annettaessa pakata elintarvikekelpoiseen sellofaaniin tai pusseihin. Jos kuitenkin haluat pakata vaahtikset rasiaan, suosittelisimme pakkaamaan itse karkit kuitenkin vaikkapa minigrip-pusseihin, jotta ilma ei pääse kuivattamaan niitä. Lasiset purkit tiivisteellä toimii ilman pussiakin!

vadelmavaahtokarkit

vadelmavaahtokarkit

vadelmavaahtokarkit

Nam, nam ja vielä kerran NAM! Meneekö vadelmavaahtokarkit sinun kokeilulistalle? Lupaamme että et tule pettymään! Ja kuten jo alussa mainitsimme, voi tällä reseptillä tehdä vaahtiksia myös muista marjoista tai hedelmistä. Passion, omena, luumu ja persikka on erityisesti meidän suosikkejamme! Lisäkirpeyttä vaahtokarkkeihin saat lisäämällä massan tai pinnan joukkoon pienen määrän sitruunahappoa. Emme ole vielä ennättäneet testata vaahtiksia vegelelistä, joten emme uskalla luvata että se toimisi näissä. Lupaamme jossain vaiheessa kokeilla!

Huomisesta luukusta paljastuu perinteisen leivottavan sijasta jotain puuhattavaa itsenäisyyspäivälle. Ihan kokonaan leivonta-aspektia ei olla kuitenkaan unohdettu, vaan ainesten mittailua ja paistelua on silti luvassa! Osaattekohan arvata jo mitä on luvassa? Jos kaipaat puuhaa jo nyt, testaa vaikkapa koristeiden tekemistä soodataikinasta.

Tervetuloa seuraamaan meitä myös instagramin puolella @drjinna

Vadelmavaahtokarkit

Ainekset (30 annosta)

200 g
vadelmasosetta
25 g
liivatejauhetta
150 ml
vettä
350 g
glukoosisiirappia
250 g
erikoishienoa sokeria
2 dl
tomusokeria
1 rkl
maissitärkkelystä (perunajauhot käy)
100 g
tummaa suklaata
6 h 30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 6 h 00 min

Tee näin:

  1. Valmistele 20x20cm uuni-tai kakkuvuoka vuoraamalla sen leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi ja siivilöi pohjalle vielä pieni kerros tomusokeria.
  2. Yhdistä vadelmasose (halutessasi voit keittää tämän itse vadelmista ja pienestä määrästä vettä) liivatejauheen kanssa pienessä kulhossa ja siirrä sivuun odottamaan.
  3. Mittaa paksupohjaiseen, isoon kattilaan ensin vesi ja glukoosisiirappi ja sitten vielä sokeri. Varo ettei sokeria mene kattilan reunoille, ettei sokeriliemi pääse kiteytymään.
  4. Lämmitä sokerilientä kunnes se saavuttaa 115 asteen lämpötilan. Laita sitten vadelmasose-liivateseos mikroon ja lämmitä sitä kunnes se pehmenee. Laita se sitten yleiskoneeseen vatkautumaan tai vatkaa käsivatkaimilla.
  5. Jatka sokeriliemen lämmittämistä kunnes se saavuttaa 128 asteen lämpötilan. Siirrä heti pois liedeltä ja kaada ohuena nauhana vadelma-liivateseoksen joukkoon. Lisää halutessasi vaaleanpunaista väriainetta. Jatka vatkaamista kunnes seos on vähän jäähtynyt ja kuohkea.
  6. Kaada kuohkea vaahtokarkkimassa valmisteltuun vuokaan ja anna jähmettyä huoneenlämmössä vähintään kuuden tunnin ajan, mielellään seuraavaan päivään.
  7. Sekoita tomusokeri ja maissijauhe yhteen.
  8. Irrota vaahtokarkkimassa vuoasta. Öljyä sakset tai veitsi ja leikkaa vaahtokarkkimassasta haluamasi kokoisia paloja. Pyörittele ne kuorrutejauheessa ja tarjoile tai pakkaa lahjaksi. Jos haluat dipata vaahtikset suklaassa, taputtele ylimääräinen jauhe pois vaahtisten päältä, dippaa vaahtikset sulassa suklaassa ja anna jähmettyä huoneenlämmössä.
ruoka makeiset joululahjaideat leivonta
Kommentit (2)
  1. Vaikuttaa ihanilta 😍 voiko näitä pursottaa?

    1. Nämä ovat valmiina massana melko tahmeita, joten se saattaa olla pikkuisen haastavaa. Olemme kyllä muistaakseni joskus pursotelleet näitäkin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *