Helppo soodataikina

soodataikina

Ja niin viimein (tai jo…) joulukuun ensimmäinen päivä saapui meille! Ja blogin puolella alkaa neljäs joulukalenteri! Luvassa ihania reseptejä, vinkkejä ja arvontoja teille sinne ruudun toiselle puolelle! Aloitetaan kalenteri “leipomalla” helppo soodataikina, mistä valmistat kauniita koristeita joulukuuseen tai toimiihan nämä myös suloisina pakettikortteina joululahjoissa! Meillä soodataikina koristeet on säilyneet jo hyvinä vuosia, mutta tänä vuonna askartelimme niitä lisää!

soodataikina

soodataikina

Vinkkinä soodataiteilijoille, että taikinaan voi myös sekoittaa eteerisiä öljyjä tai vaikkapa piparminttuaromia, joka antaa koristeille ihanan tuoksun! Ja tottakai soodataikinan voi myös värjätä elintarvikeväreillä tai kuivuttuaan, niihin on myös mahdollista piirtää ja kirjoitella tusseilla. Jos kuitenkin soodataikina vaikuttaa liian työläältä (onhan joulu kiireistä aikaa) niin kaupan sokerimassasta saa myös kuivatettua kauniita koristeita! Askarteluiloa ruudun toiselle puolelle! Huomenna suosittelemme palaamaan joulukalenterin luukun pariin, sillä luvassa on aika mukava arvonta!

Lisää jouluiloa? Tule matkaamme instagramissa @drjinna

Helppo soodataikina

Ainekset (35 annosta)

4 dl
ruokasoodaa
2 dl
maissitärkkelystä (maizena)
2½ dl
vettä
(eteerisiä öljyjä / väriainetta)
40 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

  1. Mittaa kaikki raaka-aineet (paitsi tuoksu/väri) paksupohjaiseen kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä koko aika sekoitellen, kunnes taikina alkaa selvästi paksuuntumaan. Älä anna mennä liian kuivaksi, että taikinaa on helppo käsitellä.
  2. Taikinan kiinteydyttyä, siirrä taikina lämmönkestävään kulhoon ja lisää kulhon päälle kostea liina. Anna taikinan jäähtyä hetki ja sitten voit alkaa muotoilemaan ja kaulimaan sitä leivinpaperin päällä. Jos tuntuu, että taikina jää kiinni leivinpaperiin, voit käyttää jauhotuksessa maissitärkkelystä.
  3. Voit painaa kaulitun taikinan pintaan kuvioita esimerkiksi laseilla tai kuviokaulimilla. Leikkaa sitten kaulitusta taikinasta kuvioita haluamallasi piparimuotilla (muista tehdä reiät, mistä saat pudotettua narut). Nosta toisen leivinpaperin päälle kuivumaan vähintään seuraavaan päivään. Kun et käytä taikinaa, pidä se aina kostealla liinalla peitettynä.
tee-itse jouluaskartelu askartelu joulu
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *