Parhaat vohvelit
Moniko on valmistanut lettuja, pannaria tai vohveleita tänä keväänä? Meidän blogista löytyy nimittäin reseptit omena-,banaani– ja kaneli-sokerivohveleihin, mutta tavallisten vohvelien resepti on jäänyt kirjaamatta ylös. Tässä siis tulee meidän suosikkireseptimme ihanan rapeisiin ja kullanruskeisiin vohveleihin, mitä tarjoiltiin mm.meidän häissämme! Vohvelit voi muuntaa myös suolaisiksi jättämällä reseptin sokerin kokonaan pois.
Vinkkinä vohveleiden valmistukseen se, että jos niitä jää yli, laita ne pakkaseen. Pakkasesta on helppo lämmittää vohveleita itselleen vaikkapa uunin tai leivänpaahtimen kautta (leivänpaahdin sopii paremmin vähän paksumpiin vohveleihin). Sitten vaan herkut pinnalle ja valmista tuli!
Vohvelit on parhaimmillaan juuri paistettuna, sillä niiden rapeus helposti häviää saadessaan kosteutta. Itse tykkäämmekin nauttia vohvelit suoraan “kuormasta”, eli syödään niitä sitä mukaan mitä valmistuu! Toki vohvelien rapeutta saa pidettyä pidempään esimerkiksi pitämällä ne lämpimässä uunissa!
Seuraa meitä instagramissa @drjinna
Parhaat vohvelit
Ainekset (15 annosta)
- 3
- kananmunaa
- 3 dl
- maitoa
- 4 dl
- vehnäjauhoja
- ½ dl
- hienoa sokeria
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 1 tl
- leivinjauhetta
- ½ tl
- suolaa
- ¾ dl
- rypsiöljyä tai sulaa voita
- 2 dl
- vichyä (myös maustettu käy)
- + paistoon öljyä, voita
- + marjoja, hilloa, kermavaahtoa