Fazerinakakku

Fazerinakakku

Fazerinakakku

Fazerina suklaa on yksi niistä mikä tuntuu jakavan ihmiset kahteen leiriin. Niihin jotka rakastavat ja niihin jotka inhoavat! Meiltä löytyy taloudesta kumpikin! Kuitenkin, sulatimme fazeriinat moussekakun joukkoon ja nam! Syntyi Fazerinakakku – täydellinen yhdistelmä appelsiinia ja suklaata!

Moussekakut on muutenkin meidän ehdottomia suosikkeja jos jotain täytyy leipoa nopeasti. Ne on helppoja ja vaivattomia, mutta makuja ja koristeluja muuttamalla niistä voi tehdä lähes mitä vain!

Fazerinakakku

Fazerinakakku

Tykkäättekö te käyttää leivonnassa jotain tuttuja makuja, esimerkiksi suosikki suklaitanne? Fazerinan lisäksi olemme kokeilleet Pätkistä mutakakussa sekä Geishaa näissä ihanan sitkeissä cookieissa, ja suosittelemme näitä herkullisia reseptejä lämmöllä! Myöhemmin tällä viikolla herkutellaan lisää sitrushedelmillä, sillä perjantaina blogiin tärähtää herkullisin pullaresepti hetkeen <3

Instagram: @drjinna

Fazeriinakakku

Ainekset

175 g
dominokeksejä
50 g
voita (sulana)
4 dl
vispikermaa
2 rkl
hienoa sokeria
250 g
ranskankermaa
250 g
fazerina makeisia (rouhittuna)
½ dl
kermaa tai maitoa
4
liivatetta
+appelsiinia, fazerinaa tms koristeluun

Tee näin:

1. Sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita ne yhteen ja painele ne n. 20-22 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. (Muista vuorata vuoka leivinpaperilla tai reunakalvolla!)
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
3. Vaahdota kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Sulata fazerinarouhe ja ½dl maitoa tai kermaa tasaiseksi ”seokseksi. Kääntele seos ranskankerman joukkoon.
5. Kääntele fazerinaseos hellästi kerman joukkoon.
6. Nosta liivatteet kattilaan (älä purista ylimääräisiä vesiä pois) ja sulata ne nesteeksi.
7. Kaada liivateseos kerma-suklaaseoksen joukkoon koko aika sekoittaen. Jos kaipaat lisää appelsiininmakua, voit vielä lisätä vähän appelsiininkuorta.
8. Kaada seos vuokaan, tasoita ja anna olla pakkasessa 4-6 tuntiin (tai yön yli jääkaapissa).
9. Koristele haluamallasi tavalla ja tarjoile.
VINKKI! Mikäli Fazerina ei ole suosikkisi, tämä kakku onnistuu myös pätkiksistä!
ruoka kakut leivonta makeat-leivonnaiset
Kommentit (7)
  1. Minä rakastan kans fazerinaa! Oon vaan joutunut kikkaileen kakusta laktoosittoman version mieheni takia mutta appelsiini-tuorejuusto ja suklaa-kombo toimii hyvin 🙂

    1. Nam! Olen kyllä tehnyt maraboun (?) appelsiinitummasuklaasta moussekakkuja ja tuli myöskin todella hyvää!

  2. Moikka! Mitä makeisia olet käyttänyt tässä koristelussa? Ei taida olla toffifeetä? 🙂

    1. Koristeet ovat Lindtin appelsiinikonvehteja, puolitettuina! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *