Kokoharmaassa makuuhuoneessa

Hyvää lauantaita! Täällä päivä on alkanut leppoisasti pitkään nukkuen, ja kiireettömän aamiaisen jälkeen on ollut vuorossa vähän koti- ja blogitöitä. Viikolla en ole muiden töiden takia juuri ennättänyt kameraan tarttua, mutta nyt innostuin makuuhuoneen viikkosiivouksen yhteydessä taltioimaan muutaman kuvan makkarin tämänhetkisestä, kokoharmaasta ilmeestä. Tällaiset rauhalliset, syvät sävyt tuntuvat niin kutsuvilta juuri nyt!

Täytyy sanoa, että lakanat ovat koristetyynyjen ohella ehkä lempisisustusjuttujani: niiden avulla saa niin helposti muutettua tilassa vallitsevaa tunnelmaa. Nämä harmaat pellavalakanat jatkavat itse asiassa kierrätä kaverilta -teemaani, sillä kyseessä on Annen vanhat lakanat, joille hän ei enää löytänyt käyttöä. Itse en puolestaan ole ennen omistanut tummanharmaita lakanoita, joten olen oikein mielissäni niiden tuomasta vaihtelusta. Ne tuovat heti ihan erilaista, pehmeän hämyistä tunnelmaa makkariin, joka sopii loistavasti näihin loppusyksyn hämäriin päiviin ja tummiin iltoihin.

Lakanoiden vaihdon ja muun siivouksen yhteydessä vaihdan tai tarkistan usein myös makkarissa olevia esillepanoja. Nyt teki mieli pikkuisen vaihdella ja karsia näkyvissä olevia esineitä, ja asettelin yöpöydälle vain yhden kultaisen tuoksukynttilän. Se sopii minusta ihanasti piristämään harmaita sävyjä. Myös taustalla rennosti nojaileva taulu tuo pikkuisen eloa kokoharmauteen. Jotenkin tällaiset viileät sävyt tuntuvat taas kiinnostavilta pitkän lämpimien sävyjen valtakauden jälkeen – pienen tauon jälkeen ne tuntuvat taas niin raikkailta ja ajattomilta. Sillä kuten edellisessä postauksessakin totesin: kun kun jotain asiaa näkee liikaa, alkaa se helposti hieman kyllästyttämään…

Täytyy vielä todeta kuinka äärettömän helpoksi tämä makkarin harmaa seinäsävy on osoittautunut: sen pariksi sopivat loistavasti kaikenlaiset sävyt ja lakanat aina näistä harmaista reippaaseen kamelinruskeaan, klassiseen valkoiseen ja hempeään persikkaan. Tunnelma muuttuu helposti pelkkiä tekstiilejä vaihtelemalla. Ja itse seinäsävy elää vielä kauniisti valon mukaan ollen toisinaan vähän vihertävä, toisinaan vähän ruskeaan taittava ja toisinaan taas viileämpi harmaa. Oli kyllä hyvä valinta, vaikka itse sanonkin.

Oikein jo odotan sitä hetkeä, kun pääsee pujahtamaan illalla näiden puhtaiden lakanoiden väliin – se on ihan parasta! Mutta sitä ennen vietetään vielä leppoisaa lauantaita, joka taitaa omalta osaltani jatkua urheilun merkeissä. Mites teillä?

Kommentit (4)
  1. Hei, täältä tulee vähän random kyssäri, mutta etsin samanlaista boordilaattaa kuin teidän edellisen kodin mini vessassa, se on niin kaunis, muistatko mistä se on löytynyt? Olen etsinyt tuloksetta tähän mennessä… Kiitos jo etukäteen avusta!

    1. Minäkin etsin sopivaa boordilaattaa aikoinaan pitkään ja lopulta sellainen löytyi Turun Kaakelikeskuksesta, joka nykyään on jo lopettanut. Eli valitettavasti tästä ei nyt tainnut olla oikein apua…

  2. Hei! Kaunis harmaa. Listojen väreistä olisin kiinnostunut.😊 Oletko maalannut lattia ja ovilistat myös samalla maalilla? Onko sinulla siis eri huoneissa eriväriset listat?

    1. Kyllä vain, eli joka huoneessa on seinien väriset listat. Uppoavat näin minusta paremmin kokonaisuuteen, tällä kertaa halusin mieluummin häivyttää kuin korostaa. 🙂 Maalasin nämä samalla kalustemaalilla, jota käytin myös makkarin vaatekaappeihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *