Favourites of the month – marraskuu

Marraskuu on lähtenyt käyntiin kirkkaassa auringonvalossa. Hyvä näin, se edes vähän kompensoi tätä nykyä todella aikaisin alkavaa pimeyttä, johon ainakin allekirjoittaneella kestää vielä tottua. Joulu tuntuu vielä aika kaukaiselta asialta, ja niinpä en ole osaa ollenkaan ajatella kodin somistamista jouluun. Tällä hetkellä kiinnostaa enemmän selkeät linjat ja tietynlainen loppusyksyn karuus, pehmeät materiaalit ja klassiset elementit. Tässä muutamia poimintoja asioista, jotka inspiroivat juuri nyt:

& Other Stories / Bukowskis / Artilleriet / Anno / Woud via FDS / Gubi

  • Pehmeät oloasut. Haluaisin olla se tyyppi, joka hengailee kotona eleganteissa ja mukavissa asuissa – ja näitä tarvitaan etenkin nyt, kun työpäivät kuluvat useimmiten kotitoimistossa verkkarit jalassa. & Other Storiesin Autumn Getaways -inspisjuttu oli täynnä täydellisiä, pehmeitä asioita vapaapäiville, kuten kuvan villaiset housut, neulehuppari ja ihanan möhköt talvikengät.
  • Second hand -löydöt. Pitkästä aikaa sukelsin taas tutkimaan Bukowskin aarteita. Ja sieltähän löytyi vaikka mitä, kuten vaikkapa kuvan kaksiosainen travertiinipöytäsetti. Ihan mieletön, harmi kyllä joku oli juuri ennättänyt huutaa sen omakseen.
  • Klassinen ruutukuosi. Se innostaa nyt niin vaatteissa kuin sisustusesineissäkin. Caravanen mustavalkoruututyyny olisi ihanan ajaton yksityiskohta sohvalla.
  • Pehmeät matot. Linumin villamatolleni kävi vähän hassusti, joten periaatteessa olohuoneeni olisi muhkeaa vaaleaa mattoa vailla… Etenkin Annolta ja Roots Livingiltä löytyy monta houkuttelevaa vaihtoehtoa, kuten kuvan Annon Särkkä-matto.
  • Jäänsininen. Se tuo minusta niin ihanaa kontrastia nyt niin kovassa buumissa olevien vaaleiden hiekan ja ruskean sävyihin. Sillä kuten tiedätte: kun jotain asiaa näkee liikaa, alkaa se helposti hieman kyllästyttää. Vaaleansininen yhdistettynä kinuskiin on yksi lempikomboistani, niin herkullinen yhdistelmä kylmää ja lämmintä.
  • Ysärihenkiset valaisimet. Parhaat löydöt tehdään kirppareilta, mutta valmistajatkin ovat heränneet tähän hiljalleen yhä vahvemmaksi kohoavaan trendiin. Gubin Gravity-valaisin on ylellinen esimerkki tästä, valaisin henkii sellaista klassista hienostuneisuutta, joka tällä hetkellä on ajankohtaisempaa kuin pitkiin aikoihin.

Mikä teitä innostaa juuri nyt?

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *