Olohuoneen maalisävyt

Kaupallinen yhteistyö: Atmosfera

Olen saanut valtavasti kyselyjä kotini seinäsävyistä, ja nyt tässä postauksessa kerron tarkemmin olohuoneeseen valikoituneista sävyistä. Muun asunnon tavoin myös olohuoneen suhteen luotin englantilaisiin Farrow & Ballin maaleihin*, joita maahantuo ja jälleenmyy Atmosfera Espoossa. Näissä maaleissa on vain niin hienot sävyt ja pigmentit, että kerran näitä kokeiltuaan ei enää muita mielellään käytäkään. Myös maalattavuus ja peittokyky on näissä ympäristöystävällisissä maaleissa huippuluokkaa – eli kaiken kaikkiaan maaleja, joiden kanssa on ilo työskennellä.

Olohuoneen seinäsävyksi halusin vaaleahkon, mutta selvästi lämpimän sävyn. Tähän oli käytännössä kaksi syytä: asunnon lautalattia oli entuudestaan valkoinen, enkä kokenut mielekkääksi lähteä hiomaan valkoista maalia kokonaan pois tahi vaihtamaan sävyä vaikkapa vaaleanharmaaksi. Lisäksi sattumoisin miltei kaikki olohuoneeseen päätyneet vanhat kalusteeni olivat valkoisia, niinpä kaipasin lämpöä tämän kaiken valkoisuuden keskelle. Seinäsävyksi valitsin Farrow & Ballin kartasta sävyn Shaded White, ja se osoittautui ihan nappivalinnaksi. Sävy ei punerra luonnossa lainkaan, vaan on täydellisen neutraali ja juuri sopivan lämmin valkoisten pintojen pariksi. Maalityypiksi valitsin mattamaisen Estate Emulsion -maalin, joka sopii hienosti vanhan talon henkeen ja luo kauniin puuterimaisen pinnan seiniin.

Maalasin myös kaikki listat tällä samalla sävyllä, tällöin vain maalityypiksi vaihtui Estate Eggshell -kalustemaali, joka tämäkin on pinnaltaan matta. En lähtenyt remontissa uusimaan listoja, mutta seinän sävyinen maali kohensi niiden ulkonäköä mukavasti, tätä ennen paikkasin akryylimassalla kaikki raot piiloon. Maalasin myös samalla kalustemaalilla olohuoneessa olevan pienen vaatehuoneen oven, näin se sulautuu kauniisti osaksi seinäpintoja ja antaa tilaa viereisille parioville, joihin valikoituikin puolestaan vähän näyttävämpi sävy.

Olohuoneen alkuperäiset pariovet ovat mielestäni yksi asuntoni kauneimpia elementtejä, ja halusin nostaa ne esille entistä vahvemmin. Ovien tehosteväriksi valikoitui upea tummansininen Hague Blue, enkä voisi olla tyytyväisempi valintaan. Sävy on ihan mielettömän hieno, tarpeeksi tumma ja murrettu, mutta kuitenkin selkeästi siniseen taittava. Kirkkaassa auringonvalossa sinisyys tulee vahvemmin esiin, ja hämärässä sävy muuntuu taas tosi tummaksi. Yhtä kaikki, skarpit tummat ovet ryhdittävät minusta kivasti koko huonetta ja tuovat sopivasti kontrastia lämpimien vaaleiden sävyjen keskelle – sekä tosiaankin nostavat nuo kauniit ovet asunnon kiintopisteeksi.

Ovien maalityypiksi valitsin muista käyttämistäni kalustemaaleista poiketen Modern Eggshell -maalin, joka on puolikiiltävä. Näin tumma väri pääsee vielä kauniimmin oikeuksiinsa. Lisäksi maalasin ovet pensselillä vähän autenttisemman tunnelman saavuttamiseksi. Kun kyseessä on vanha ovi, saavat siveltimenvedotkin minusta näkyä reilusti.

Minulta kysytään aina toisinaan mihin osa-alueeseen olen remontissani eniten tyytyväinen. Vastaukseni on poikkeuksetta maalisävyt, minusta ne onnistuivat jokaisessa tilassa erityisen hyvin. Makuuhuoneessa käytetyistä sävyistä ja maalityypeistä pääsee lukemaan Makuuhuoneen seinäsävy -postauksesta. Myös täällä valintani osui luonnollisesti Farrow & Balliin, mutta tunnelma vaihtui hitusen tummemmaksi.

Tässä yhteydessä haluan myös vinkata Atmosferan Espoossa sijaitsevasta showroomista, jossa pääsee tutustumaan Farrow & Ball -tuotteisiin ja saa vinkkejä ja apua värien valintaan. Suosittelenkin käyntiä showroomilla ehdottomasti, sävyt kun ovat sen verran vivahteikkaita ja eläväisiä, että eivät pääse ollenkaan oikeuksiinsa maalikartan pienissä värimalleissa. Myös nämä postauksen kuvat eivät tee täyttä oikeutta sävyille, ne pitää nähdä ja kokea itse livenä – tällöin maalien vivahteikkuus ja hienot pigmentit pääsevät kunnolla oikeuksiinsa.

I have got a lot of questions about my wall colors. I have painted all the walls with Farrow & Ball paints, I really love the nuanced colors and soft, sophisticated look of them. I chose the shade Shaded White to the living room walls, it is perfectly neutral warm beige that doesn´t turn too red or too pale. I painted the moldings and walk-in closet door in same shade, this way they adapt well to the walls. The paired doors instead are one of the prettiest elements in my apartment and that´s why I wanted to emphasize them with some accent color. My final choice was shade Hague Blue, it is very beautiful dark blue – not too blue, not too dark but just perfect ink blue. I love the result!

*Maalit saatu Atmosferalta/paints gifted

 

Kommentit (6)
  1. Kaunista! Värisilmäsi on pettämätön ja maalit todella hyviä!

    1. Kiitos Villis! Nämä maalit ovat kyllä tosi hyviä niin maalattavuudeltaan kuin sävyjen ja pigmentinkin kannalta, ei oikein muita haluaisi enää käyttääkään. 🙂

  2. Terhi / Reelinki
    26.1.2019, 21:04

    No nyt on nappiin mennyt oven väri. Täydet pisteet lähtee täältä.

    1. Kiva kuulla, kiitos! Tuo tummansininen on myös oma ehdoton lempparini, just täydellinen sävy siinä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *