Pihkala
Pihkala

Makuuhuoneen seinäsävy

Farrow & Ball -maalit saatu Atmosferalta

Olen saanut jo tähän mennessä ihan valtavasti kyselyitä kotini seinäsävyistä. Tarkoitukseni on ollut tehdä kattavat postaukset tiloista ja niissä käytetyistä tuotteista heti kun tilat suinkin valmistuvat, mutta tähän mennessä aina jokin pieni juttu on ollut kaikkialla vähän kesken. Hiljattain sain tehtyä makuuhuoneeseen viimeiset pienet fiksaukset, kiinnitettyä yöpöydät seinään ja ripustettua verhot ikkunaan, joten aloitetaanpa kunnon kotikierros ja sävyraportti nyt makkarista. Innostuin sunnuntain kunniaksi napsimaan huoneesta aika ison määrän kuvia, joten nyt kannattakin ottaa mukava asento ja varata alla olevan makuuhuonekierroksen oheen vaikka kuppi kahvia:

Kotini kaikki seinät on maalattu englantilaisilla Farrow & Ballin maaleilla. Ihastuin heidän maalilaatuihinsa ja upeaan sävykarttaansa jo edellisen remonttini yhteydessä, ja tätä remppaa suunnitellessa valintani oli selvä: halusin ehdottomasti käyttää kauniin mattapintaisia, pigmenttipitoisia ja ympäristöystävällisiä maaleja myös tässä kodissa. Tälläkin kertaa maalini tulivat espoolaisen Atmosferan kautta*, joka toimii maalien maahantuojana. Heidän showroomissaan pääsee tutustumaan Farrow & Ball -tuotteisiin ja saa vinkkejä ja apua värien valintaan. Suosittelenkin käytiä showroomilla ehdottomasti, sävyt kun ovat sen verran vivahteikkaita ja eläväisiä, että eivät pääse ollenkaan oikeuksiinsa maalikartan pienissä värimalleissa.

Makuuhuoneen seinäsävyksi valikoitui Lamp Room Grey, joka on ihan älyttömän vivahteikas ja moniulotteinen sävy. Luonnehtisin sävyä ennen kaikkea aavistuksen vihertäväksi keskiharmaaksi, mutta erilainen valaistus ja vuorokaudenajat saavat sävyn elämään kauniisti. Näissä kuvissa, auringon hiljalleen laskiessa sävy kääntyy aavistuksen jopa lämpimän ruskehtavankin puolelle. Tykkäänkin kuvata makkaria eniten hiipuvassa valossa, tällöin seinäsävy on minusta elävimmillään ja kauneimmillaan – ja täten myös huone tunnelmaisimmillaan. Itse asiassa tämä sävy on tuttu myös edellisen kotini olohuoneesta, siellä se näytti taas ihan erilaiselta. Ympäröivillä väreillä, huoneen ilmansuunnalla ja luonnonvalon määrällä on tosi iso vaikutus siihen, miltä maalisävyt seinässä näyttävät.

Käytin seinissä mattamaista Estate Emulsion -laatua, joka on minusta se kaunein ja pehmein vaihtoehto seiniin. Saatavilla on myös aavistuksen kiiltävämpi Modern Eggshell -laatu, joka sopii hyvin keittiöihin ja muihin kovemmalle käytölle joutuviin tiloihin, jossa vaaditaan maalilta hieman enemmän pyyhittävyyttä ja helppohoitoisuutta. Makuuhuoneen vanhat puukaapit maalasin seinän sävyisiksi, jotta ne sulautuisivat kauniisti kokonaisuuteen, tähän käytin niin ikään mattaista Estate Eggshell -kalustemaalia. Se tasoittui ja peitti tosi hyvin, ja lopputuloksesta tuli kaunis ja siisti. Ensimmäisen maalikerroksen levitin hienolla microstreiff-telalla, mutta toisen maalasin pensselillä, näin sain pinnasta vähän autenttisemman ja siveltimenvedot kauniisti näkymään.

Päädyin maalaamaan myös vanhan valurautapatterin samalla Lamp Room Grey -sävyllä, vaatekaapeissa käyttämäni kalustemaali kun soveltuu hyvin myös tällaiseen käyttöön. Patterin maalaaminen ei ole ehkä maailman nopeinta hommaa, mutta patterisudilla ja kapealla telalla homma sujui kuitenkin mukavasti ja suhteellisen sutjakkaastikin. Lopputulos palkitsi, seinän sävyinen patteri korostaa entisestään huoneen yhtenäistä ilmettä ja nostaa valkoiseksi maalaamani ikkunasyvennyksen kauniisti esille.

Pidän tästä makuuhuoneen sävystä valtavasti, se on ehkäpä paras sävyvalinta koko asunnossa. Siihen on myös helppo yhdistellä erilaisia muita sävyjä, ruskeat Midnattin lakanani sopivat siihen ihan yhtä hyvin kuin näiden kuvien valkoinen petaus. Verhoiksi ripustin Linumin kermanväriset samettiverhot ja näiden kaveriksi heitin sängyn jalkopäätyyn Linumin ihanan kudotun torkkupeiton, jota saimme vastikään Koodiin. Näillä fiksauksilla tunnelma muuttui taas vähän erilaiseksi, kauniin pehmeäksi ja lämpimäksi. Olen myös aivan täysin hullaantunut tuohon pitkulanmalliseen tummaan samettityynyyn, sekin on Linumin tämän syksyn mallistoa. Sen kaveriksi ei muita koristetyynyjä juuri tarvitakaan; vain nätit lakanat ja tuo tyyny, ja kutsuva petaus on valmis.

Leveä ikkunalauta on omiaan kaikenlaisen pienen tavaran säilyttämiseen ja esillepanoon. Tälläkin hetkellä siinä palaa Overosen överi-ihana tuoksukynttilä, jonka lisäksi siihen on kasaantunut kokoelma erinäisiä koruja ja hajuvesiä. Jossain vaiheessa minulla on suunnitelmana rakentaa pienet seinähyllyt huoneen ikkunaa vastaiselle seinälle, mutta näitä odotellessa ikkunalauta saa toimia alustana kaikelle kauniille.

Yöpöytinä ja -valaisimina toimivat jo edellisessä kodissani olleet kalusteet, Mantiksen seinävalaisimet ja By Lassenin Frame-laatikostot. Musta terästää seinäsävyä kivasti, mutta ei ole kuitenkaan liian tunkkainen tuota sävyä vasten; seinäsävy jää juuri sopivan haaleaksi, jotta siihen sopii yhdistellä myös mustaa. Alun perin toisena vaihtoehtona oli maalata huone savuisen vihreällä sävyllä, mutta onneksi käännyin kuitenkin tämän sävyn puoleen – tämän tyytyväisempi lopputulokseen en voisi olla. Kiitos vielä Atmosferalle upeista maaleista – niiden kanssa on tosiaankin ilo työskennellä.

Mitäs te tykkäätte lopputuloksesta?


Here´s some pictures of my bedroom which is now finally finished. The walls and cabinets are painted in Lamp Room Gray from Farrow and Ball. Love that color, it is so rich in nuances and looks so different depending on light.

*maalit saatu Atmosferalta/paints gifted

Kommentit (16)

 1. suvi m / Valkoinen Harmaja

  Aivan ihanalta näyttää!

  • Maija

   Kiitos Suvi! 🙂

 2. Elli

  Hei, aivan upealta näyttää! Olen ollut jo pidempään blogisi ”hiljainen” lukija ja nyt piti vihdoin kommentoida 🙂 meillä on myös 50-luvun kerrostaloasunnon remontti käynnissä ja on ollut tosi hauskaa ja inspiroivaa seurata sinun remppaa! Kiitos ihanasta blogista ja aurinkoista talven odotusta! 🙂

  • Maija

   Kiitos kovasti ja kiva kun kommentoit! 🙂 Mahtava kuulla, että olet seuraillut innolla mukana näitä remppajuttuja, mukavaa syksyn jatkoa ja intoa sinne myös remonttiin!

 3. Sirkka

  Ihanalta näyttää ja huone on niin rauhallisen näköinen. Hyviä unia tuossa makuuhuoneessa saa.

  • Maija

   Kiitos! Huoneeseen rakentui kyllä mukavan seesteinen tunnelma, mikäs tuolla nukkuessa. 🙂

 4. Marika

  Oi miten kaunista! Miten olet asentanut nuo seinävalaisimet? Itse haluaisin kovin myös makuuhuoneen lukulamput seinälle, mutta koko homma menee työlääksi jos tarvitaan sähkömies laittamaan johdot paikoilleen. 🙂

  • Maija

   Kiitos! Valaisimien sähköt vedettiin seinän sisässä, ja tähän hommaan tarvitsee kyllä sähkömiestä. Tein ensin kiviseinään urat sähköjohdoille, jonka jälkeen sähkäri tuli vetämään sähköt ja paikkasin sen jälkeen seinän umpeen. Jos on kipsilevyseinä, voi homma onnistua pujottamallakin, mutta sähkömiestä tarvitaan silti. Jos haluaa välttyä suuremmalta työltä, voi valita sellaisen seinävalaisimen, jossa johto on näkyvä, sen saa näppärästi paikoilleen itsekin. Näkyvä johtokaan ei minusta niin haittaa.

 5. Tuulia

  Upeaa jälkeä jälleen kerran! Hieno värisävy minustakin, toki F&B:llä ei juuri muunlaisia olekaan. Kovasti kiinnostaisi tietää tarkemmat työohjeet ovien maalaamiseen; itse olisin innostunut maalaamaan keittiön kaapit. Myös Marikan kysymys seinävalaisimien asennuksesta (työn hinnan suuruusluokka?) kiinnostaa.

  Onnea uuteen kotiin! Jännäilen keittiön valmistumista, materiaaleista ja sävyistä päätellen siitä on tulossa ultracool 🙂

  • Maija

   Kiitos! Ja tuo on kyllä totta, F&B:n sävykartta kokonaisuudessaan on aivan upea.

   Voisin kirjoitella tarkemmista työohjeista vaikkapa eteisen esittelyn kohdalla, sinnekin kun tuli maalattua kaappeja. Tai sitten teen oman postauksen jo lähiaikoina. Seinävalaisimissa roilotin tosiaan itse ensin kiviseinään urat johdoille, sähkäri tuli sitten vetämään sähköt (ne vedettiin läheisestä pistorasiasta) ja minä paikkasin urat. En osaa ihan tarkkaan sanoa kustannuksista, samassa laskussa kun oli koko huoneiston muutkin sähkötyöt, mutta ajallisesti hommaan ei mennyt sähkömiehellä muutamaa tuntia kauempaa. Toki riippuu paljon siitä, onnistuvatko roilotuksien teot itseltä (sähkärit eivät yleensä näitä tee) tai onko seinä kenties kipsilevyä, jolloin johdon saattaa saada pujotettua seinän sisällä ilman, että seinäpintaa tarvitsee juuri rikkoa.

   Kiitos – minäkin odottelen keittiön valmistumista, se pitäisi tulla jo lähiaikoina mutta paljon on puuhaa vielä ennen kuin sitä pääsee asentamaan.

 6. Villis

  No tykkään, niin kauniit värit ja houkutteleva huone! Ihailen osaamistasi suuresti!

  • Maija

   Kiitos kovasti! On kyllä ihana saada yksi huone kokonaan siistiksi ja valmiiksi, onpahan paikka minne sulkeutua muulta sekasotkulta. 🙂

 7. Johanna

  Kyllä on kaunista. Ihastuin niin paljon sävyihin ja kiinnostuin maalista, että tilasin itselleni värikartan. Todella hienoa, jos kirjoitat enemmän maalauksesta (pohjatöistä, maalausvälineistä yms.). Ja jalkalistatkin maalasit!
  Tsemppiä loppuremppaan.
  Johanna

  • Maija

   Kiitos, ihana kuulla! Ja mahtavaa, että innostuit näistä maaleista, on kyllä aivan upeita värejä ja laadukkaita maaleja. Juuri eilen kirjoittelinkin tarkemmin kaapistojen ym. maalauksesta, kurkkaapa siis tämä postaus.

   Kiitos tsempeistä, mukavaa talven odotusta sinulle!

 8. Ii

  Mantisin valaisimista olisin kysynyt, että miten valo suuntautuu? Tykkään itse kovasti valaisimien muotoilusta, mutta mies epäilee että valo hajoaa liiaksi eli siis häiritsee, jos toinen haluaa nukkua ja toinen lukea. Minulle on ehdotettu vaihtoehtona Poulsenin AJ seinävalaisinta, mutta kun se ei niin miellytä silmää…

  • Maija

   Kyllä näiden valo hajoaa jonkin verran, tuo varjostin kun on sen verran leveä. Eli kapeamman ja rajatumman valokeilan antavia valaisimia on kyllä olemassa. Itse en kylläkään ole kokenut tätä hajoavaa valoa missään vaiheessa kovin häiritseväksi – luulen, että päällä oleva valaisin häiritsisi minua joka tapauksessa suunnilleen saman verran joka tapauksessa… 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *