Varjoja ja valoja

Elellään lokakuun viimeisiä päiviä ja käsillä alkavat olla vuoden pimeimmät ajat. Kaikki tuntuu tietyllä tavalla vähän hidastuvan, sohva ja kotoilu alkaa houkuttaa normaalia enemmän ja energiaa ei tunnu riittävän oikein mihinkään ylimääräiseen. Talviaikaan siirtyminen ei varsinaisesti helpottanut asiaa, tänään sai ihmetellä jo viiden jälkeen hämärtyvää päivää ja nyt kahdeksan maissa tätä kirjoittaessani fiilis on jo kuin keskiyöllä. Hetki ennen hämärää ihastelin kuitenkin kaunista laskevan auringon valoa, joka värjäsi makuuhuoneeseen upeat värit. Oli pakko napata kamera ja ikuistaa tämä hetki kuviksi.

Pidän itse kovasti tällaisista hämyisistä, varjoa ja valoa yhdistelevistä kuvista. Nyt pimeän ajan koittaessa kuvista tulee tummasävyisiä ihan luonnostaakin, mutta en anna sen häiritä – valotukseltaan ja laadultaan täydellistä kuvaa tärkeämpää on minusta tunnelma. Makuuhuoneen tummahko seinäsävy on omiaan tällaisten kuvien ottamiseen; tämän ansiosta huoneessa vallitsee ihanan hämyinen fiilis, jossa on jotenkin erityisen ihana ottaa kuvia. Pidän kovasti myös siitä, kuinka seinäsävy elää valon mukaan; yllä olevissa kuvissa se näyttää ihan erilaiselta verrattuna vaikkapa seuraavaan alla olevaan settiin. Tuo sävy oli kyllä todella onnistunut valinta!

Seinäsävyn lisäksi toinen suosikkijuttuni huoneessa ovat nuo Midnattin ruskeat lakanat. Itse asiassa en ole muita lakanoita vielä ennättänyt pedatakaan, nämä menevät aina pesusta suoraan takaisin käyttöön. Tuo lämmin ruskea sävy sopii minusta erityisen hyvin seinäsävyyn ja tuo tähän taas vähän uutta ulottuvuutta. Seuraavaksi täytyy kyllä pedata sänkyyn valkoiset lakanat ja katsoa millaiseksi huoneen tunnelma muuttuu tällöin – todennäköisesti taas ihan erilaiseksi. Aion myös ripustaa ikkunalle kermansävyiset vaaleat verhot, jotka varmasti muuttavat tunnelmaa taas pikkuisen. Tarkempaa juttua huoneesta ja sen materiaaleista onkin luvassa heti, kun saan aikaiseksi kiinnittää kiskon kattoon ja verhot paikoilleen. Jos tässä kestää, syytän marraskuuta.


Shadow play in the bedroom.

Kommentit (4)
 1. Viivi / Pilviraitti
  28.10.2018, 20:43

  Aivan ihania kuvia! Oli pakko katsoa ne muutamaan kertaan läpi ja ihastella niiden tunnelmaa.

  1. Kiitos, ihana kuulla! Hämärässä on kyllä ihan oma tunnelmansa.

 2. Mikä ihana sävy tämä on seinissä?? Kävisiköhän se ruskehtavan tammiparketin kanssa yhteen ..

  1. Sävy on Farrow & Ballin Lamp Room Grey, kurkkaa lisäkuvat uudemmasta postauksestani täältä:

   https://blogit.meillakotona.fi/pihkala/makuuhuoneen-seinasavy/

   Uskoisin että tuo voisi sopia vähän ruskehtavankin lattian kanssa, tässä kuitenkin on sellaista lämpöistä pigmenttiä. Atmosferasta voi tilata pienen mallipurkin tästä sävystä, kokeilemalla se selviää 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *