Lamp Room Grey – olohuoneen pehmeämpi ilme

Jokin aika sitten menin ja maalasin meidän olohuoneen seinät uuteen uskoon. Tällä viikolla ennätin vihdoin napsaista muutamia kuvia lopputuloksesta, joten nyt seuraavaksi kurkataan tähän pienen muutoksen kokeneeseen tilaan. Kummasti vain pienikin sävyn vaihto muuttaa tilan tunnelmaa, vai mitä tuumaatte:

Värisävyn muutos ei ole ehkä dramaattisen suuri, mutta toi kuitenkin selkeästi uuden ilmeen tilaan. Maalattuani kesällä meidän ruokasalin lämpimän kitin värisellä Farrow & Ballin Ammonite -sävyllä jäi tämä olohuoneen puoli vähän vaivaamaan. Vaikka sinällään pidinkin olkkarin sinertävän harmaasta sävystä, ei se millään muotoa sopinut enää ruokasalin kanssa. Ja kun nämä tilat ovat kiinteässä yhteydessä toisiinsa, on niiden yhteensopivuudellakin minusta erityinen merkitys. Onneksi maalaus on helppo ja nopea tapa uudistaa ilmettä, olkkarin seinien kaksinkertaiseen maalaukseenkaan ei mennyt minulla teippausten kera kuin nelisen tuntia. Se on pieni vaiva piristävästä muutoksesta ja entistä tunnelmallisemmasta tilasta!

 

Ruokasalin lailla halusin käyttää olkkarissa ehdottomasti Farrow & Ballin maaleja, näiden hienot sävyt ovat kerta kaikkiaan hurmanneet minut. Halusin olohuoneesta selkeästi tummemman kuin ruokasalista, sillä omaa silmääni hiukan häiritsee samojen tummuusasteiden ”melkein sama, mutta kuitenkin eri” – yhdistelmät. Hieman tummempi, pehmeä sävy kokoaa myös tilan kauniisti yhteen, olkkarimmehan on loppujen lopuksi aika rikkonainen eikä tilassa ole yhtään ehjää seinää. Nyt valkoiset listat ja ikkunat nousevat kauniisti esille tummempaa taustaa vasten, ja sävy luo huoneeseen mukavan pesämäisen tunnelman. Olen oikein tyytyväinen lopputulokseen!

 

Olohuoneen seinät on maalattu Farrow & Ballin himmeällä Estate Emulsion -maalilla, ja sävy on Lamp Room Grey. Sävy on melko neutraali keskiharmaa, joka kuitenkin elää kauniisti valossa ja pehmenee lämpimämmäksi kirkkaalla säällä. Seinämaali on saatu espoolaisen Farrow & Ballin maahantuojan Atmosferan kautta, jolta sain apua myös meidän portaikon maalauksessa. Itse haluan aina ensisijaisesti tukea ja suositella suomalaisia kivijalkakauppoja ulkomaisten nettikauppojen sijaan, ja tässä on taas yksi hyvä esimerkki tästä. Atmosferasta saa hyödyllistä apua sävyjen ja oikean maalityypin valintaan, ja Espoon showroomissa vaihtoehtoja voi käydä kurkistelemassa ihan paikan päälläkin. Se on aina suositeltavaa, sillä näissä F&B:n maaleissa on niin ovelat sävyt, jotka eivät tosiaankaan pääse oikeuksiinsa pelkkien kuvien tai sävykarttojen myötä.

Myös valkoinen sohva ja sohvapöytä nousevat nyt minusta entistä kauniimmin esille hitusen tummempaa taustaa vasten. Jotenkin messinkikin näyttää uuden seinäsävyn rinnalla paljon raikkaammalta. Kyllä vain maalaaminen piristää aina, ja kuten alussa totesin, ei se ole ollenkaan sen kummoisempi homma. Puolikkaan vapaapäivän uhraa mielellään mieluisen muutoksen saamiseksi.

Mitäs te tykkäätte lopputuloksesta?


A couple of weeks ago I painted our living room in Farrow & Ball´s Lamp Room Grey. The previous wall color was light blueish grey, there was nothing wrong with it but I still craved for something more warm and cosy that would fit better with the paint of our dining room, which is Ammonite from Farrow & Ball. I am so into this subtle change and new look of the room, now all those white details stand out even better and darker walls create more cosy athmosphere to the room. How do you feel about this change?

 

*Maali saatu Atmosferan kautta/paint gifted by Atmosfera

 

Kommentit (22)
  1. Yksinkertaisesti vaan IHANA!

    1. Kiitos! Minustakin väri on tosi kaunis 🙂

  2. Suvi / zubiscorner
    29.10.2017, 19:59

    Todella onnistunut ja kaunis lopputulos, kaikki niin kohdallaan.

    1. Kiitoksia. 🙂 Kannatti kyllä maalata!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *