Ruokasalin uusi seinäsävy

ruokasali15-800

Kuten jo aiemmin blogissani kerroin, innostuin viime viikolla maalaamaan meidän ruokasalin seinät uuteen uskoon. Muutos ei ole kovin dramaattinen, eikä ehkä valokuvissakaan tule kovin voimakkaasti ilmi. Luonnossa tilan luonne muuttui kuitenkin minusta selkeästi pehmeämpään ja vaaleampaan suuntaan. Kurkataanpa tarkemmin, miltä lopputulos näyttää:

ruokasali1.1-800 ruokasali2-800 ruokasali3-800

Kaipailin ruokasaliin vähän lämpimämpää sävymaailmaa, mutta halusin kuitenkin pysyä neutraalin vaaleissa tunnelmissa. Näinpä ne ajatukset muuttuvat asumisen myötä: ihan aluksihan remonttivaiheessa ajattelin, että olohuone olisi näistä kahdesta huoneesta se vaaleampi huone ja ruokasalissa saisi olla vähän tummempaa tunnelmaa – kunnes sitten päädyin yhtenäisen ilmeen saavuttamiseksi maalaamaan molemmat samalla kylmällä harmaalla sävyllä. Nyt kuitenkin vanhan raskaan ruokapöydän ja messinkikruunun myötä aloin kaipaamaan tilaan ennen kaikkea vaaleutta ja pehmeää raikkautta. Lopputuloksesta tuli juuri sellainen kuin olikin hakusessa, ja tilasta tuli uuden seinäsävyn myötä vähän yhtenäisempi, kutsuvampi kokonaisuus.

ruokasali5-800 ruokasali6-800

Käytin maalaamiseen Farrow & Ballin mattamaista Estate Emulsion -maalia, josta kirjoittelinkin jo viime viikolla maalaushommieni yhteydessä tässä postauksessa. Olin ihastunut merkin hienoon sävyvalikoimaan ja halusin päästä testaamaan joitakin sävyjä ihan käytännössä – ja mikäs onkaan sen parempi testikenttä kuin oma koti. Nyt nähtyäni lopputuloksen livenä voin todeta, että kaikki se suitsutus, jota maalimerkistä olen kuullut ei ole ihan tuulesta temmattua. Maalipinnasta tuli todella kauniin tasainen ja samettisen mattamainen, ja sävy on luonnossa hienostuneen elävä. Kuvissa ero ei niinkään tule ilmi eikä sitä oikein osaa selittääkään, mutta jollain tavalla lopputulos on vain niin paljon elegantimpi edelliseen verrattuna. Ne on ne pienet nyanssit.

ruokasali7-800

Sävyksi valikoitui Ammonite, joka on kaunis kittimäinen vaalea greige sävy. Se on juuri sopivan neutraali ja vaalea, mutta nousee kuitenkin tarpeeksi esille valkoisista listoista. Luonnossa sävy on ehkä aavistuksen tummempi mitä kuvissa ja kontrastia valkoiseen on hitusen enemmän. Tietyssä valossa sävy on hienostuneen helmenharmaa, toisinaan taas selkeästi ruskehtavampi, mutta kaiken kaikkiaan pääosassa on hiekkainen, lämmin pohjasävy. Valitsin sävyn myös niin, että se sopii edelleen verhoihimme, sillä en todellakaan halunnut lähteä uusimaan viime syksynä hankittuja verhoja. Nyt seinäsävy onkin hauskasti miltei tismalleen samansävyinen verhojen kanssa. Tykkään tästä sävy sävyyn -yhdistelmästä aika paljon; nyt verhot ovat vain ikään kuin pehmeämpi jatke seinälle, eivätkä nouse juurikaan esiin.

ruokasali9-800 ruokasali10-800

Tummanruskeat kalusteet täydentävät kivasti lämpimää värimaailmaa, mutta huomaan huoneen kaipaavan reilusti myös mustia valkoisia yksityiskohtia kokonaisuutta raikastamaan. Musta seinävalaisinkin pääsee minusta nyt entistä kauniimmin esille tätä uudenväristä taustaa vasten. Tähän kulmaan pitäisi keksiä vielä vähän täytettä, olin jo tilaamassa siihen yhtä tarjoiluvaunua, mutta se olikin jo ehtinyt poistua valmistajan valikoimista. Toisaalta nurkka palvelee ihan hyvin näinkin tarjoten hyvän paikan varatuolille. Kaiken ei toisaalta tarvitse olla täyteen tupattua.

ruokasali11-800

Pariovien toisessa nurkassa majailee palmu, joka on tällä haavaa vähän surullinen näky riippuvine lehtineen. Ehkä vien sen hetkeksi ulos piristymään. Pöydän alle jäi nyt salissa koko kesän ollut harmaa villamatto, ihan mukavasti se sopii tähänkin väriskaalaan. Aion kuitenkin vaihtaa sen syksyn tullen olkkariin ja sovitella olohuoneen sisalmattoa ruokapöydän alle. Veikkaisin, että tämäkin voisi toimia huoneessa taas ihan mukavasti.

ruokasali13-800 ruokasali14-800 ruokasali16-800

Mitäs te tuumaatte ruokasalin uudesta seinäsävystä? Itse innostuin tästä pienestä muutoksesta sen verran, että saattaa hyvinkin olla, että syksymmällä intoudun maalaamaan vielä olohuoneekin yhteensopivalla sävyllä. Kyllä maalaaminen piristää aina, ja loppujen lopuksi se on tosi pieni vaivakin. Yhden päivän maalausurakalla saa iloa ja uutta ilmettä pitkäksi aikaa.


Last week I painted our dining room, and here´s some pictures of the result. I wanted to try Farrow & Ball paints as I´ve heard so much compliments about them and chose their color Ammonite to the room. It is really nice soft and light greige which creates cosy athmosphere to the room. I like how the walls match with our curtains, the shade is almost exactly the same. Compared with the previous wall color the change is not that big but still the room feels different now; it is a way cosier and better balanced but still fresh and light enough.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Kommentit (11)
 1. Eeva Kannisto
  25.7.2017, 21:04

  No joo on kyllä tosi kaunis sävy. Niin ja entäs ne puutarhakalusteet, on sinulla kyllä hyvä maku ja kaunis koti.Muuten mistä noita maaleja saa?Terv. Eeva

  1. Kiitos paljon! Maaleja tuo maahan Atmosfera, heillä on Espoossa oma showroom, josta maaleja saa ostettua. Turussa näitä jälleenmyy Sarokas ja Maricken.

 2. Kyllä eron huomaa! Olen ammonitea joskus harkinnut itsekin, ja mahtava nähdä se teillä. Upea lopputulos!

  1. Jaana Elomaa
   26.7.2017, 00:06

   On kyllä hieno sävy. Taidan itsekin tutustua kyseiseen maaliin ja jos vielä sävyvaihtoehtoja oli mukavasti tarjolla, niin luulen että löydän sieltä makuuhuoneeseemme jonkin lämpimänvaalean sävyn.
   Oliko sinulla kokemusta kalkkimaaleista, sillä niitäkin olen miettinyt?
   Oletko ollut keittiöön tyytyväinen? Meille tulossa keittiöremontti ja olen alustavasti ollut Unique Homeen yhteydessä. Alku ainakin vaikutti lupaavalta 🙂

   1. Suosittelen kyllä, varmasti löytyy sopivat sävyt tiloihin. Mutta kannattaa tosiaan ostaa muutama testipurkki ja tehdä koemaalaus ennen valintaa, sillä sävyt elävät seinässä tosi paljon. Kalkkimaaleja en ole itse kokeillut ollenkaan, mutta paljon on niitäkin kyllä kehuttu. Näyttävät tosi kivoilta nekin.

    Joo, ei ole mitään moittimista keittiössä! Meillä tuli toki jonkin verran erikoisratkaisuja (näkyvät rungot, aamiaiskaapin mekanismin sovittelu näihin jne), jolloin asennus otti vähän enemmän aikaa. Mutta lopputulos on ollut oikein toimiva.

  2. Kiitos! Kyllä huoneesta tuli minustakin paljon pehmeämpi ja harmonisempi, vaikka sävyero ei mikään huimaavan suuri olekaan. Luonnossa kuitenkin tunnelma on ihan eri. Näillä on kyllä hienoja sävyjä ja tosi kivan laatuista maalia, tämä ammonite on kyllä yksi tosi käyttökelpoinen sävy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *