Uutta ilmettä helposti ja vastuullisesti: kalusteiden vaihtaminen kavereiden kesken

Ystäväiseni Henna keksi tässä taannoin ehdottaa pienimuotoista kalusteiden vaihtoa, ja innostuin ajatuksesta välittömästi. Me molemmat kaipasimme kotiimme pientä vaihtelua ja mikäpä olisikaan tähän helpompi ja ekologisempi tapa, kuin lainata omia kalusteita hetkeksi toiselle. Varsinkin, kun sattuu omaamaan samanlaisen sisustusmaun ja yksinkertaisia, ajattomia kalusteita, solahtavat toisen kalusteet muitta mutkitta myös omaan kotiin. Nyt ensimmäisenä kiepsautettiin ruokapöydän tuolit ympäri: minulle päätyivät lainaksi Hayn mustat Soft Edge-tuolit, ja omat Eamesit matkasivat puolestaan Hennan pitkän betonipöydän ympärille.

Olen aina pitänyt tästä tuolimallista, se on sopivan simppeli ja hyvä istua. Valkoinen ruokapöytäni sai mustista tuoleista ihan uutta ryhtiä, tykkäänkin tosi paljon tästä graafisesta ja selkeästä lookista. Mustien tuolien seuraksi yhdistelin oman pähkinäisen tuolini, joka on samaa Soft Edge -sarjaa, mutta vain puisilla jaloilla varustettu. Se tuo vähän pehmeyttä mustavalkoisuuden sekaan. Tuolien myötä koko nurkkaus piirtyy eri lailla esille ja koko olohuoneen fiilis on jotenkin astetta urbaanimpi, sanoisinko jopa nuorekkaampi. Tässä taas nähdään, kuinka iso vaikutus jo yhden asian vaihdolla onkaan.

Tuolien myötä innostuin somistelemaan olkkaria muutenkin pikkuisen uusiksi: senkin päälle rakensin uuden asetelman hiekan ja messingin sävyistä, ja tyhjensin ruokapöydän nurkan ylimääräisistä kasveista. Tällainen selkeä ja graafinen tunnelma sopii minusta ihanasti juuri marraskuuhun: hetkeen, jolloin ihan vielä ei halua laittaa joulua esille, vaan sen sijaan tunnelmoida vielä pikkuisen myöhäissyksyn karuutta. Tähän on helppo lisätä hetken päästä jo muutama jouluinenkin juttu, ehkäpä havunoksa ja tietysti lisää kynttilöitä – luulen, että tämä saa kuitenkin odottaa aina joulukuun taitteeseen saakka.

Tuolien vaihto oli minusta tosi kiva idea, joka varmasti saa jatkoa vielä jossakin vaiheessa. Nämä saavat asua nyt jonkin aikaa uusissa kodeissaan, kunnes palautuvat taas takaisin. Tänä aikakautena kaikki tällaiset vastuulliset sisustusratkaisut ovat minusta esille tuomisen arvoisia: edelleenkin minusta saa olla innokas kodin sisustaja, sitä ei minusta kannata tai saakaan paheksua. Toivoisin kuitenkin uuden tuotteiden oston ohella mietittävän myös muita mahdollisia vaihtoehtoja, kuten juuri kierrätystä, vaihtokauppoja ja lainaamista. Voisiko joskus kalustepulmat ratketakin tällä tavoin? Ja kun ostetaan uutta, ostetaan kestävää, mieluista ja ajatonta – tällöin vaihtelunhalua pääsee harvoin edes syntymään.

Nämä vaihtokaupat olivat myös oiva tilaisuus kokeilla pöytäryhmässä vähän eri malleja: olenkin jo aiemmin kertonut harkitsevani jossain vaiheessa uusien tuolien hankkimista, sillä kokovalkoinen ryhmä ei ole ihan mieleeni. Lopullisen valinnan taidan tehdä vasta mahdolliseen seuraavaan asuntooni sopivaksi, mutta nyt on kiva fiilistellä hetken sitä, miltä pöytä näyttäisikään skarppien mustien tuolien kaverina – ei ollenkaan hullummalta, vai mitä?

Kommentit (6)
  1. Hienosti sopii ja hyvin puit sanoiksi marraskuun karun tunnelman. Joka vuodenajassa on oma kauneutensa ja tunnelmansa, joka on viehättävä, se vaan pitää osata kaivaa esiin! Upeat tuolit kyllä, eli kiva, kun löytyi molempia tyydyttävä vaihto. Itsekin mietin koko ajan, miten onnistun sisustamaan vastuullisesti, kun nyt on uuden kodin sisustaminen juuri työn alla. Aiheesta voisi itsekin kirjoitella seuraavaksi… Kiitos vinkistä ja inspiraatiosta!

    1. Eipä mitään, kiva jos sait tästä inspiraatiota! Pitäisi enemmänkin hyödyntää tätä vaihto- ja kierrätyssysteemiä, toisen vanha kun on usein toiselle uusi.

      Ja näinhän se on, että joka vuodenajoissa on oma tunnelmansa – toisista se on vain vaikeampi kaivaa esiin kuin toisista. 😀 Mutta löydettävissä kuitenkin.

  2. Hyvältä näyttää. Minä kait se jo laitoin jouluisia juttuja esille. Lämmittää mieltä kun on niin kylmää ja pimeää☺.

    1. Kiitos! No, eiköhän se ole ihan suotavaa jo näin marraskuussa. 🙂 Kyllähän niistä kausivaloista ja muista jutuista tulee kuitenkin tosi paljon tunnelmaa pimeyden keskelle. Itse vain olen sen sorttinen tapaus, että herään jouluun aina jostain syystä vasta tosi myöhään…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *