Kaikki keittiöstä

50-luvun keittiö remontti

Sunnuntaiset keittiöterveiset täältä kotosalta! Täällä viikonloppu ei ole sujunut oikeastaan kovinkaan leppoisissa joutenolotunnelmissa, vaan enemmänkin työnteossa, ensi viikon alkuun kun on sattunut useampikin deadline. Olen siitä onnekas, ettei maailmantilanne ainakaan toistaiseksi ole vaikuttanut omaan työtilanteeseeni – tosin vaikutukset saattavat hyvinkin näkyä hieman myöhemmin suunniteltujen alkavien projektien lykkääntymisenä. Nyt vain muistetaan kaikki tukea pienyrittäjiä ja tietenkin kaikkia muitakin tilanteen kanssa kamppailevia, Instan puolella tästä onkin näkynyt jo hienoja nostoja ja kannanottoja.

Saan usein kyselyitä keittiöstäni, joten tänään päätin ottaa kameran käteen ja kuvata sen jokaisen kolkan. Tämän postauksen loppuun olen myös linkannut vanhoja aihetta käsitteleviä postauksia. Tätä kautta pääsee siis tutkailemaan vaikkapa liesituuletinkotelon diy-ohjetta tai Smeg-jääkaapin käyttökokemuksia, jos tällaiset asiat kiinnostavat tarkemmin.

Tässä keittiössäni halusin sekoitella vähän erilaisia sävyjä ja elementtejä. Alakaappien sävyksi valitsin khakinvihreän, jonka sävyn poimin RAL-värikartasta. Tämä on minusta sävynä tosi onnistunut, taittaa juuri sopivasti harmahtavaan mutta myös keltaiseen, kuten khakin kuuluukin. Muuten halusin pitää tämän puolen supersimppelinä, ja khakin kaveriksi valikoitui terästaso, valkoista 15×15 cm laattaa ja 90-luvun henkiset hivenen kaarevat lankavetimet. Myös teollisuushenkinen Tapwellin hana on näyttävä osa kokonaisuutta, sen pitkävartisen, liikuteltavan juoksuputken ansiosta kaikenlaiset pesutoimet ovat sujuneet tosi näppärästi.

50-luvun keittiö remontti

Tasoa vastapäätä on jenkkikaappi sekä seinäkiinnitteinen astiakaappi. Tähän halusin eri värin kuin vastapäisessä kaapistossa, ja astiakaapin sävyksi valikoituikin aavistuksen vaalennettu tammi. Näin se on vähän huonekalumaisempi ja pehmentää keittiön industialhenkistä ilmettä. Tälle puolelle en halunnut enää täyssyvää kaapistoa, sillä muutenkin ahtaasta keittiöstä olisi tullut näin entistäkin putkimaisempi. Kapeista Ikean yläkaapeista rakennettu seinäkaapisto antaa sen sijaan mukavasti liikkumatilaa tason viereen, ja tila jää näin aavistuksen ilmavammaksi.

50-luvun keittiö remontti

Keittiötä voi sisustaa kuten kodin muitakin tiloja.

Itse tykkään somistaa keittiötä pienillä yksityiskohdilla: kasvit, keittokirjat ja kaikenlaiset pienet esineet tekevät siitä elävän ja alati pikkuisen uuden näköisen. Ikkunalaudalla onkin poikkeuksetta jokin kasvi, tällä hetkellä toinen köynnösvehkoistani, jonka yritän elvyttää valon avulla. Mielelläni nostan myös jonkinlaisen sisustusesineen, kuten pienen kaktuksen, kirjan tai vaikka kynttilätuikun tasolle; kovin paljon tasotilaa ei toki ole ylimääräisenä hukattavaksi, mutta aina jonkinlainen somiste siihen mahtuu. Keittiötä voi sisustaa kuten kodin muitakin tiloja.

Smeg jenkkikaappi

Keittiön toiselle puolelle katsottaessa näyttää tältä. Tasotilaa ei ole ruhtinaallisesti, mutta kuitenkin ihan riittävästi, kun pitää suurimman osan tasosta tyhjänä ja esillä olevat tavarat omilla paikoillaan. Nurkassa nököttävä Dualit-leivänpaahtimeni on melko tuore hankinta ja pelastanut jo niin monta aamua. Teollisuushenkinen muotoilu istuu myös aika kivasti hanan ja muunkin keittiön kanssa. Klassikko on aina klassikko!

Keittiön perällä on tämä pieni aamiaisnurkka, jonka penkillä juomme aina aamukaffet Kertun kanssa vieretysten pötköttäen. Tämä pehmustettu penkki on ehkä mukavin asia keittiöissäni koskaan, tässä on niin kiva istuskella ja heräillä rauhassa uuteen päivään. Kerttu on jo ottanut tavaksi vaatia päästä viereen, ja torkkuu usein kahvitteluni lomassa tai tiirailee ulos ikkunasta pihan tapahtumia. Toisinaan tässä nurkassa lojuu torkkupeittokin, joka on ihana vetää ylle erityisen viileänä aamuna. Ehdottomasti suosittelen sisällyttämään tällaisia kodikkaita pesäpaikkoja keittiöihin, jos niille suinkin vain löytyy luonteva paikka.

Mutta nytpä niihin linkkeihin.

Keittiöstä voit lukea lisää mm. näistä postauksista:

Keittiö remontin jälkeen

DIY-kiintopenkki

DIY: Koteloitu liesituuletin

Kokemuksia Smegin jenkkikaapista

Pientä uutta keittiössä

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *