Pientä uutta keittiössä

Sisustushommat etenevät näin kesäkuumalla laiskanpuoleisesti, mutta joitain pieniä kohennuksia olen kuitenkin intoutunut tekemään kotona. Eräs pienistä, mutta pitkään to do – listalla keikkuneista asioista oli pienten koukkujen kiinnittäminen keittiön seinään.

Tilasin nämä nupit alun perin keittiön vetimiksi, mutta sitten totesin, että haluan kuitenkin mieluummin keittiöni reilut ja helppokäyttöiset lankavetimet. Edellisen asuntoni keittiössä oli kauniit pallomaisen nuppivetimet, mutta varsinkin integroidun astianpesukoneen avaaminen oli tällä vetimellä tuskastuttavan hankalaa, niinpä halusin välttää saman show’n nykyisessä keittiössäni. Tyylillisestikin äärimmäisen simppelit lankavetimet innostivat lopulta nuppeja enemmän, joten nupit jäivät näin ollen käyttämättä alkuperäisessä tarkoituksessaan. En kuitenkaan halunnut jättää niitä tyhjän pantiksi pölyttymään, vaan halusin keksiä niille käyttöä muualta. Se oli onneksi helppoa, keittiön tyhjä seinänpätkä oli kuin tehty pientä naulakkorivistöä varten.

Teräksiset, simppelit nupit sopivat minusta kivasti industrialhenkisen keittiöni tyyliin. Nuppien reunoissa on kaunis gridimäinen kuviointi, se on hauska yksityiskohta muuten simppelissä nupissa. Etsin tovin vetimiksi tarkoitettuihin nuppeihin sopivaa jalkaruuvia, jotta seinäkiinnitys olisi ylipäänsä mahdollinen. Lopulta sopivalla kierteellä varustetut ruuvit löytyivät Bauhausista ja seinäkiinnitys onnistui helposti.

Tykkään tällaisista rennoista ratkaisuista, koukkuihin voi ripustaa vaikkapa rivin keittiöpyyhkeitä, kauppakassin tai vaikka esiliinankin. Vielä haluaisin lisätä tuohon kulman toiselle puolelle pari reelinkitankoa, niin industrialtyyli täydentyisi vielä pikkuisen. Tankojen malli saisi olla pyöreä tai pyöristetty, teräksinen ja ehkä vähän viimeistellympi vaikkapa Ikean taukoihin nähden – kertokaapa jos moiset kriteerit täyttävä malli on tullut jossain vastaan.

Kommentit (2)
  1. Tulin sun blogiin kun halusin fiilistellä erillistä keittiötä. Itselläni puoliksi avoin ratkaisu, mutta seuraavaan asuntooni tulee varmasti täysin erillinen tila!

    1. Itsekin taidan olla enemmän erillisen keittiön ystävä. Toki joskus voisin kokeilla avokeittiötäkin, sillä aiemmissakin kodeissa keittiöt ovat järkeensä olleet erillisiä tiloja, mutta jotenkin kuitenkin tuo erillinen keittiö viehättää. Siinä on aina se oma tunnelmansa, ja toisaalta myöskin mahdolliset sotkut ja ruuankäryt eivät ole koko ajan silmissä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *