Kokemuksia Smegin jenkkikaapista

Smeg-jenkkikaappi on yksi keittiöni kulmakivistä ja näyttävimmistä elementeistä. Koska tiedän, että moni siellä harkitsee tällaisen hankintaa, ajattelin kirjoittaa muutamia kokemuksia jenkkikaapista nyt reilun vuoden käytön jälkeen. Jenkkikaapin hankintaan ei liity kaupallista yhteistyötä, joten tämäkin postaus on kirjoitettu puhtaasti vinkkimielessä. Minusta tiedon, vinkkien ja kokemuksien jakaminen on yksi bloggaamisen perusperiaatteista, ja onkin mahtavaa jos tällä tavoin voin auttaa muitakin valintojen kanssa pähkäileviä. No mutta, nyt itse asiaan eli siihen, miksi tämä tuote keittiööni valikoitui ja miten se on arjessa pelittänyt.

Smeg jenkkikaappi

Myönnetään – hankin tämän jenkkikaapin puhtaasti ulkonäöllisistä syistä, niin kuin varmasti useimmat Smegiin päätyvät tekevätkin. Halusin jääkaapin, joka on kaunis katsella ihan joka suunnasta, näkyyhän ovien lisäksi myös sen kylki selvästi keittiöön. Tällaisia jääkaappeja ei niin vain olekaan saatavilla, ja esimerkiksi useimmassa teräksisessä jääkaapissa sivut ovat useimmiten teräksen sävyyn maalatut muovilevyt – ei ollenkaan sama kuin aito teräspinta. Muutenkin koen, että Smegin tyyli sopii kivasti 50-lukulaisen asuntoni ja keittiöni henkeen, se raikastaa vieressä olevaa tammista astiakaappia ja khakinvihreitä kaapistoja, ja yhdistyy kivasti myös valkoisiin seinävalaisimiin ja laattoihin. Jääkaapillakin voi sisustaa, ehdottomasti.

Smeg jenkkikaappi

Jenkkikaappi valikoitui sopivimmaksi malliksi sen pikkuisen kompaktimman kokonsa ansiosta. Korkeamman jääkaappi-pakastimen syvyys olisi ollut jo liikaa, kun nytkään tilaa ei ole syvyyssuunnassa mässäiltäväksi asti. Tämä on ollut hyvä valinta, kooltaan täysin riittävä. Pidän tästä matalamman kaapin tuomasta kevyestä ilmeestä ja vähän reilummasta jääkaappiosasta – omassa käytössäni jääkaappitila saa mielellään olla suurempi, pakastin taas riittää pienempänäkin.

Etukäteen mietin kuitenkin hieman tuon pienen pakastimen riittävyyttä, mutta arjessa se on ollut kooltaan ihan sopiva. En juuri marjasta tai sienestä, tai osta isoja pakastettavia tarjouseriä kaupoista. Pakastimen sisällä on kaksi hyllyä, joten kyllä siellä jonkin verran vaikka niitä pakastemarjojakin saa säilymään. Pelkällä pakastelokerolla en olisi pärjännyt, mutta yhden-kahden hengen taloudelle sanoisin tämänkokoisen pakastimenkin olevan ihan riittävä, elleivät ruoan säilöntätavat aiheuta erityisiä vaatimuksia.  Nyt ei tullut otettua kuvia jenkkikaapin sisuksista, mutta näihin pääsee kurkkimaan aika hyvin jälleenmyyjien kuvien kautta. Näistä löytyvät kuitenkin kaikki perusjutut ja säilytystilaa on kummassakin osiossa kokoonsa nähden minusta ihan kivasti.

Smeg jenkkikaappi

No entäpä ne miinukset sitten? Todettakoon, että Smeg on puhtaasti ulkonäkökysymys – teknisissä ominaisuuksissa se on valitettavasti aika karvalakkimallia ja jää jälkeen nykyteknisistä jääkaapeista, joissa digitaalisesti säädeltävät lämpötilaosiot, kylmälaatikot ja ilmankiertosysteemit alkavat olla jo ihan perusjuttuja. Hifistelijöille kaappi ei siis tarjoa kummoisiakaan ominaisuuksia, jos ulkonäköseikat jätetään huomiotta. Itse en ole tällaisten ominaisuuksien suhteen niin turhan tarkka, ihan hyvin se ruoka on säilynyt näinkin, mutta toki näin hintavassa tuotteessa toivoisi kiinnitettävän huomiota myös tekniikan päivittämiseen nykytasolle – se on kuitenkin olennainen osa käyttökokemusta. Tässä ei erillisiä kylmä- tai fresh food -laatikoita ole (toki perinteinen vihannesloota löytyy), ja lämpötilaakin vaihdellaan manuaalisesti rullan avulla. Pakastimessa ei ole erillistä lämpötilan säätöä, vaan ymmärtääkseni se kylmenee ja lämpenee jääkaapin kanssa saman kytkimen kautta. En siis ole vielä keksinyt, miten pakastin sulatetaan niin, että jääkaappi olisi samaan aikaan päällä. Huomasin tosin tätä juttua kirjoittaessani, että ilmeisesti Smeg on vastikään päivittänyt tätä mallia ainakin nollalokerolliseen versioon – ehkäpä siis muitakin ominaisuuksia on samalla kehitetty.

Smeg jenkkikaappi

Sanottakoon vielä, että ovi on myös melko painava, eikä avaudu kovin smoothisti ja kevyesti, tässäkin yksi pieni asia joka parantaisi käyttökokemusta merkittävästi. Näin muutoin jenkkikaappi on kuitenkin toiminut hyvin, eikä sen suurempia moitteita ole. Edelleen olen sitä mieltä, että kaappi on kokonaisuudessa kyllä ehdottomasti hyvä hankinta – päivääkään en ole sitä katunut, vaan ihailen sitä edelleen päivittäin.

Smeg on tosiaan ulkonäkönsä puolesta noussut jo klassikkoasemaan ja näihin retromallisiin jää- ja pakastinkaappeihin on saatavilla vaikka mitä herkullisia värejä. Minä päädyin kuitenkin puhtaan valkoiseen kaappiin, keittiössä oli jo muutenkin sävyjä ihan tarpeeksi. Raikas ja sympaattinen tapaus tämä pullukka kaappini kyllä.

Mitäpä muuta tästä kaapista kertoisin? Mikäli teillä on harkinnassa tällainen Smeg jenkkikaappi, heittäkääpä kommenteissa lisää tarkentavia kysymyksiä. Vastailen mielelläni parhaani mukaan!

Lue lisää keittiöstäni:

Keittiö remontin jälkeen

Seinäkiinnitteinen astiakaappini

DIY: Koteloitu liesituuletin

Kommentit (10)
  1. Johanna Närvä
    22.1.2020, 07:31

    Hei ja kiitos rehellisestä tuotekokemuksistasi. Enpä muista milloin olisin lukenut muuta kuin yhteistyökehuja. Olipa virkistävän rehellistä. Ja on tuo kaappi tosiaan niin vilpittömästi kaunis!

    1. Kiitos paljon itsellesi, kiva kuulla, että postaus kiinnosti. 🙂 Ja kaappi on kaunotar kyllä pienistä miinuksista huolimatta!

  2. Moi! Yhdyn Johannan sanoihin, kiitos postauksestasi 🤗 Hankkisin tämän kaunottaren jos tarve olisi ajankohtainen. On se vaan niin Uniikki💫 Miulla on Smegin kahvinkeitin, hiukka äänekäs mutta kahvin valmistaa laadukkaasti ja se ulkonäkö on 💚

    1. Kiitos itsellesi, mukava kuulla että postaus kiinnosti! Kyllä nämä Smegin jutut ovat niin kauniita ja uniikkeja, vielä kun pikkuisen kehittäisivät näitä pieniä juttuja, niin olisivat tuotteina vielä täydellisempiä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *