Veriappelsiiniuunijäätelö

Retro uunijäätelö on helppo ja herkullinen jälkiruoka. Leikkaa jäätelö siivuihin ja täytä välit raikkailla veriappelsiiniviipaleilla! 
Lapsuudessani uunijäätelöt olivat suosittuja jälkiruokia, mutta nykyisin ne ovat vain kadonneet johonkin. En edes muista koska olisin viimeksi syönyt tätä retroherkkua. Yleensä ne ovat olleet hieman tunkkaisen makuisia yltiöpäisen makeutensa vuoksi, mutta tässä versiossa sitä ongelmaa ei kuitenkaan ole. Koska sinä olet viimeksi syönyt uunijäätelöä?

Tämä uunijäätelö on raikas, sillä se kätkee sisäänsä veriapplesiiniviipaleita, jotka sopivat vaniljajäätelön kanssa erinomaisesti. Päälle kerros makeaa marenkia ja hetkeksi uuniin erittäin kuumaan lämpöön, jolloin pinta ruskistuu nopeasti, eikä jäätelö ehdi sulamaan. Pinnan polttamisen voi tehdä myös kaasupolttimella, jolloin pinnasta saa kauniin tasaisen. 

Veriappelsiiniuunijäätelö

Ainekset (6 annosta)

1 kpl
kakkupohja/torttupohja
1 L
vaniljajäätelöä
3-4
veriappelsiinia
3
kananmunan valkuaista
2 dl
tomusokeria
30 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

Leikkaa veriappelsiineista kuoret ja viipaloi ne.

Erottele kananmunista valkuaiset ja lisää tomusokeri. Vaahdota kiinteäksi vaahdoksi.

Leikkaa kakkupohja jäätelöpaketin kokoiseksi. Leikkaa jäätelö kolmeen osaan.

Kokoa kakku nostamalla kakkupohja uuninkestävään tarjoiluastiaan. Kostuta pohja veriappelsiinimehulla. Lisää päälle jäätelöviipale ja veriappelsiiniviipaleita. Toista kerrokset.

Pursota tai levitä lastalla kakun päälle marenki. Paista 275-asteisessa uunissa muutama minuutti. Voit käyttää myös kaasupoltinta pinnan kypsentämiseen.

ruoka jalkiruoat hedelmat jaatelo
Kommentit (1)
  1. Annin Uunissa
    17.1.2019, 16:52

    Olen sanaton. Rakastan veriappelsiinia, jäätelöä ja marenkia. Kerrassaan upeaa..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *