Perinneruokaa prkl
Perinneruokaa prkl

Valkosuklaamoussella täytetyt filokupit

Valkosuklaamoussella täytetyt filokupit viimeistellään mustikoilla ja Raffaello-karkilla. Nopeasti valmistuvat leivonnaiset sopivat vaikka itsenäisyyspäivän viettoon. 

Muffinssipellillä rapeiksi paistetut filotaikinakupit ovat lehtevän ilmavia. Taikinalevyt kiinnitetään toisiinsa voisulalla ja väliin ripottelin myös hieman sokeria antamaan filokupeilla makeutta, koska ne maistuvat helposti liian rasvaisilta. Valkosuklaamoussen pääraaka-aineena on ihanan pehmeä mascarpone-tuorejuusto, mutta sen voi hyvin korvata myös tavallisella tuorejuustolla. Valkosuklaan makuinen silkin pehmeä täyte maustetaan lisäksi limemehulla, joka antaa täytteelle hieman sen vaatimaa kirpeyttä. Valmiit valkosuklaakupit viimeistellään mustikoilla ja Raffaello-karkilla. Makujen yhdistelmä toimii mainiosti ja kaiken lisäksi nämä leivonnaiset säilyttävät rapeutensa myös seuraavaan päivään, kunhan vain säilytät ne jääkaapissa.

Herkullista itsenäisyyspäivää!

Valkosuklaamoussella täytetyt filokupit

Ainekset
( 12 Annosta )

150 g
filotaikinaa
50 g
voita sulatettuna
3 rkl
sokeria
Täyte
2 dl
vispikermaa
250 g
mascarpone-tuorejuustoa
100 g
valkosuklaata
1 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 rkl
limemehua
150 g
mustikoita
12 kpl
Raffaello-karkkeja
35 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

Sulata filotaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.

Sulata voi. Nosta yksi levy leivinpaperiarkille. Voitele sen pinta voisulalla ja ripottele väliin sokeria. Nosta päälle toinen levy. Voitele ja lisää sokeri. Toista tämä, kunnes levyjä on päällekkäin 5 kpl.

Leikkaa levyt 12 osaan ja nosta ne voideltuihin muffinssipellin koloihin. Painele taikinat tiiviisti reunoille.

Paista 175 asteessa 10 – 15 min. Nosta filokupit jäähtymään ritilän päälle.

Valmista valkosuklaamousse vatkaamalla kerma kiinteäksi vaahdoksi ja lisäämällä mascarpone.

Raasta joukkoon valkosuklaa ja mausta vaniljasokerilla, sokerilla ja limemehulla.

Lusikoi täyte jäähtyneisiin kuppeihin ja lisää päälle Raffaello-karkki ja tuoreita mustikoita.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *