Valkosuklaamoussella täytetyt filokupit
Valkosuklaamoussella täytetyt filokupit viimeistellään mustikoilla ja Raffaello-karkilla. Nopeasti valmistuvat leivonnaiset sopivat vaikka itsenäisyyspäivän viettoon.
Muffinssipellillä rapeiksi paistetut filotaikinakupit ovat lehtevän ilmavia. Taikinalevyt kiinnitetään toisiinsa voisulalla ja väliin ripottelin myös hieman sokeria antamaan filokupeilla makeutta, koska ne maistuvat helposti liian rasvaisilta. Valkosuklaamoussen pääraaka-aineena on ihanan pehmeä mascarpone-tuorejuusto, mutta sen voi hyvin korvata myös tavallisella tuorejuustolla. Valkosuklaan makuinen silkin pehmeä täyte maustetaan lisäksi limemehulla, joka antaa täytteelle hieman sen vaatimaa kirpeyttä. Valmiit valkosuklaakupit viimeistellään mustikoilla ja Raffaello-karkilla. Makujen yhdistelmä toimii mainiosti ja kaiken lisäksi nämä leivonnaiset säilyttävät rapeutensa myös seuraavaan päivään, kunhan vain säilytät ne jääkaapissa.
Herkullista itsenäisyyspäivää!
Valkosuklaamoussella täytetyt filokupit
Ainekset (12 annosta)
- 150 g
- filotaikinaa
- 50 g
- voita sulatettuna
- 3 rkl
- sokeria
- Täyte
- 2 dl
- vispikermaa
- 250 g
- mascarpone-tuorejuustoa
- 100 g
- valkosuklaata
- 1 rkl
- sokeria
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 2 rkl
- limemehua
- 150 g
- mustikoita
- 12 kpl
- Raffaello-karkkeja
Tee näin:
Sulata filotaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
Sulata voi. Nosta yksi levy leivinpaperiarkille. Voitele sen pinta voisulalla ja ripottele väliin sokeria. Nosta päälle toinen levy. Voitele ja lisää sokeri. Toista tämä, kunnes levyjä on päällekkäin 5 kpl.
Leikkaa levyt 12 osaan ja nosta ne voideltuihin muffinssipellin koloihin. Painele taikinat tiiviisti reunoille.
Paista 175 asteessa 10 – 15 min. Nosta filokupit jäähtymään ritilän päälle.
Valmista valkosuklaamousse vatkaamalla kerma kiinteäksi vaahdoksi ja lisäämällä mascarpone.
Raasta joukkoon valkosuklaa ja mausta vaniljasokerilla, sokerilla ja limemehulla.
Lusikoi täyte jäähtyneisiin kuppeihin ja lisää päälle Raffaello-karkki ja tuoreita mustikoita.