Syksyn maukkain juustokakku

Kaupallinen yhteistyö: Apetina

Tämä suolaisen makea juustokakku yllättää maullaan. Kakku kuorrutetaan karamellisoiduilla omenoilla ja fetamurulla, jotka muodostava vastustamattoman makuparin!

fetajuustokakku

Feta tai salaattijuusto on monipuolinen raaka-aine, joka sopii vaikka mihin. Perinteisten salaattien tai piiraiden sijaan ajattelin kokeilla fetaa tällä kertaa makeassa juustokakussa ja kyllähän se kannatti! Lopputulos on suolaisen makea juustokakku, jonka kruunaa karamellisoitu omena. Tässä oiva tarjottava vaikkapa tuleviin juhliin tai illanviettoihin.

Murensin kakun pohja Digestive-keksejä, mutta perinteisen rasvan korvasin tällä kertaa kinuskikastikkeella. Se tekee pohjasta vieläkin parempaa ja antaa mukavaa lisämakeutta kakkuun. Notkistin Apetina Original juustopalan kulhossa, jotta se on kätevä sekoittaa vaahdotetun kerman joukkoon. Kakku kannattaa valmistaa edellisenä päivänä ennen tarjoilua, jotta se ehtii hyytyä rauhassa, mutta muutamakin tunti riittää.

Nyt kun omenoita tuntuu olevan tarjolla riesaksi asti, on aina hyvä kehitellä tapoja, joilla niistä saa helposti vaikkapa jälkiruokaa. Valmistin kakun päälle karamellisoituja omenia, jotka maistuisivat ihan sinälläänkin esimerkiksi jäätelön kanssa. Kinuskimaiset omenat toivatkin todella herkullista vastapainoa hieman suolaisemmalle juustokakulle. Murustelin vielä lopuksi kakun päälle fetaa, jotta lopputulos olisi vieläkin herkullisempi. Kannattaa rohkeasti kokeilla fetaa sinällään kakun päällä, sillä sitä ei uskoisi miten hyvin se sopii kinuskimaisten omenoiden ja suolaisen makean juustokakkumassan kanssa. Mintunlehdet viimeistelivät lopputuloksen, josta on pakko sanoa, että tästä juustokakusta tuli kyllä todella maukasta. Kummasti kakku kului hyvin nopeasti loppuun ja mieli on sen jälkeen tehnyt sitä lisää. Koukuttavaa herkkua!

Jos etsit inspiraatiota kasvisruokien tekoon, niin käy tutustumassa Ahmi kasviksia -teemasivustoon: https://www.meillakotona.fi/teemat/ahmi-kasviksia.

Feta-omenajuustokakku

Ainekset (8 annosta)

100 g
Digestive -keksejä
50 g
kinuskikastiketta
Täyte
4 kpl
liivatelehteä
2 dl
kuohukermaa
300 g
Apetina Original pala (1,5 pakettia)
2 dl
sokeria
1 rkl
sitruunamehua
Karamellisoidut omenat
4-5
pientä omenaa
1 dl
sokeria
1 rkl
voita
1 rkl
sitruunamehua
Lisäksi
100 g
Apetina Original pala (0,5 pakettia)
mintunlehtiä
2 h 30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 2 h 00 min

Tee näin:

Murskaa pohjan keksit. Sekoita joukkoon kinuskikastike.

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (Ø 18-20cm) kokoinen pala ja pane se vuoan pohjalle. Painele pohjataikina leivinpaperin päälle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

Upota liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista feta toisessa kulhossa ja lisää sen joukkoon tomusokeri. Lisää vaahdotettu kerma notkistetun fetan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Purista liivatelehdistä vesi. Lisää lehdet kuumennettuun sitruunamehuun. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana juustomassaan koko ajan sekoittaen. Levitä täyte pohjan päälle. Anna hyytyä kelmulla peitettynä muutaman tunnin tai mieluiten yön yli.

Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi ja jätä laudalle odottamaan. Sulata sokeri miedolla lämmöllä paistinpannulla. Sokerin muuttuessa kauniin ruskeaksi lisää joukkoon voi ja kuutioidut omenat. Lisää joukkoon sitruunamehu ja kypsennä kunnes liemi alkaa muuttua tahmeaksi. Jäähdytä seos hyvin ja kumoa se hyytyneen juustokakun päälle. Murustele päälle loppu fetajuustosta ja koristele halutessasi mintunlehdillä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *