Suppilovahvero-keltajuurikeitto

Keltaista hehkua marraskuun harmauteen lämpimän keiton muodossa. Hieman erilaisempi suppilovahverokeitto syntyy keltajuurista, jotka maustavat keiton makean aromikkaaksi. 
Viime viikonloppuna maalla käydessäni isänpäivän vieton lomassa ehti käydä myös sienessä. Metsät ovat vielä pullollaan suppilovahveroita ja uusia puskee maan pinnalle niin kauan kunnes pakkanen jäädyttää maan.

Tähän keittoon käytin reilusti keltajuurta, joka on ollut minulle hieman vieraampi raaka-aine. Keltajuurta voidaan käyttää samaan tapaan kuin punajuurta, mutta se ei sisällä punaista väriainetta ja mikä parasta se ei myöskään sotke punajuuren tapaan. Mielestäni maku on myös hieman makeampi ja aromikkaampi, jolloin se toimii loistavasti suppilovahveroiden kanssa. Lisäsin keittoon myös hieman kotimaista omenaa, joka herättelee entisestään makeita makuja luoden täyteläisen keiton. Tätä keittoa kannattaa kokeilla ehdottomasti, sillä se piristää mieltä marraskuisen harmauden keskellä. 

 

Suppilovahvero-keltajuurikeitto

Ainekset (4 annosta)

5 dl
suppilovahveroita
1 rkl
rypsiöljyä
1
pieni sipuli
1 tl
kurkumaa
5 dl
vettä
1 rkl
kasvisfondia
500 g
keltajuurta
50 g
pinaattia
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
1 dl
ruokakermaa
1
pieni omena
35 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

Lisää puhdistetut suppilovahverot kattilaan ja paista kunnes niistä irronnut neste on haihtunut. Lisää joukkoon rypsiöljy ja hienonnettu sipuli. Mausta kurkumalla ja paista miedolla lämmöllä kunnes sipuli on kypsynyt.

Lisää joukkoon vesi ja kasvisfondi. Lisää joukkoon kuoritut ja pilkotut keltajuuret. Keitä kunnes keltajuuret ovat kypsyneet.

Lisää joukkoon pinaatti ja mausta keitto suolalla ja mustapippurilla.

Lisää keittoon lopuksi ruokakerma ja viipaloitu omena. Kiehauta keitto ja tarjoile hyvän leivän kanssa.

ruoka keitot sienet juurekset
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *