Runebergin britakakku

Runebergintortun ja britakakun yhdistelmä on kerrassaan vastustamaton! Tuttu torttutaikina saa päälleen rapean marengin. Kakku täytetään kermavaahdolla ja vadelmahillolla.

runebergin britakakku

Tämän vuoden runebergintorttu leivotaan britakakun tapaan. Perinteinen torttupohja saa päälleen suussa rouskuvan rapean marengin. Väliin lusikoidaan kermavaahtoa ja vadelmahilloa. Pinnalle voi vielä halutessaan lisätä tuoreita vadelmia ja siivilöidä ripauksen tomusokeria koristeeksi – ne viimeistelevät kakun juhlalliseksi.

Pelkäsin kakun menettävän kaiken rapeutensa jo seuraavana päivänä, mutta näin ei kuitenkaan käynyt ja se säilytti rapeutensa yllättävän hyvin. Marenki toimittaa runebergintortun päällä olevaa sokerikuorrutteen virkaa ja maistuukin melkein samalta. Kokonaisuudessaan tämä runebergin britakakku oli mainio! Kivaa vaihtelua runebergintortulle, uskoisin, että tämä kakku toimii myös kesällä!

Katso myös muut runebergintortun versiot:

Runebergin britakakku

Ainekset (10 annosta)

3
kananmunan keltuaista
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
3 dl
vehnäjauhoja
50 g
piparkakkuja
1 1/2 dl
mantelijauhetta
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa
150 g
voita sulatettuna
2 dl
kuohukermaa
Marenki
3
kananmunan valkuaista
1 1/2 dl
sokeria
1/2 dl
mantelilastuja
Täyte
2 dl
kuohukermaa
1-2 dl
vadelmahilloa
150 g
vadelmia
tomusokeria
1 h 00 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Erottele kanamunien valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi.

Yhdistä kuivat aineet ja murskatut piparkakut. Sekoita kuivat ainekset vaahtoon jäähtyneen voisulan ja kerman kanssa vuorotellen. Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina tasaiseksi leivinpaperin päälle syvälle uunipellille.

Vaahdota valkuaiset ja sokeri kiinteäsi vaahdoksi ja levitä marenki taikinan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja.

Paista 175-asteisessa uunissa n. 30 min tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä täysin.

Leikkaa pohja kolmeen osaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää väleihin kermavaahtoa ja vadelmahilloa. Koristele kakku tuoreilla vadelmilla ja tomusokerilla. Kakku on parhaimmillaan heti, mutta säilyy pari päivää jääkaapissa.

ruoka kakut leivonta makeat-leivonnaiset
Kommentit (13)
  1. Millä voisi reseptissä korvata piparkakut? En haluaisi niitä enää ostaa ja joululta ei jäänyt yhtään.

    1. Satu,vaikka digestiveillä tai dominoilla.

      1. Ajattelin kokeilla 50/50 korppujauho/saksanpähkinärouhe.

        1. perinneruokaa prkl
          30.3.2020, 11:42

          Varmasti kokeilemisen arvoinen yhdistelmä 😉

    2. perinneruokaa prkl
      30.3.2020, 11:41

      Esimerkiksi Digestive keksit sopivat mainiosti 🙂 🙂

  2. Onko marenkia siis myös kakun kerrosten välissä eikä vain pinnalla? Vähän epäselvästi kerrootu.

    1. on, koska tehdään yksi levypohja minkä päälle marenki levitetään. Paiston jälkeen levy jaetaan kolmeen osaan, joista kakku kasataan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *