Porkkanakakun uudet tuulet

Kaupallinen yhteistyö: Löfbergs Lila

Porkkanakakku saa uuden muodon, kun se valmistetaan kuivakakkuvuoassa. Runsaasti täytettä väliin ja päälle karamellisoituja porkkanoita – klassikon päivitetty versio on täällä!

Pääsiäinen on kohta täällä ja aika miettiä mitä laittaa pääsiäispöytään. Mämmin, pashan ja suklaamunien kaveriksi sopii mielestäni loistavasti porkkanakakku. Olen aina tykännyt porkkanakakusta, sillä mausteinen kakkupohja yhdistettynä raikkaan makeaan kreemiin on aivan loistava yhdistelmä. Myös porkkanakakku on kuulunut niihin klassikoihin, joita on valmistettu myös lapsuudenkodissani. Tuttuun tapaan pohdin kuitenkin uutta lähestymistapaa porkkanakakulle. Porkkanakakku on loistava leivonnainen, sillä siinä on paljon makua, mutta se on myös todella helppo valmistaa. Ajattelinkin, että olisi hauska tällä kertaa paistaa kakku kuivakakkuvuoassa, siten kakkuun saa uutta hauskaa muotoa ja väliin kunnolla täytettä. Kuivakakkuvuokia on nykyään saatavilla vaikka miten hienoissa muodoissa, joten se antaa hieman enemmän valinnanvaraa kuin perinteinen kakkuvuoka. Tein vastaavan version viime vuonna Kinderkakusta ja se oli kovin tykätty, joten ajattelin porkkanakakunkin toimivan kivasti. Lisäksi kreemiä saa reilusti mukaan tähän versioon, joka ei varmasti haittaa.

Porkkanakakun taikina valmistuu käden käänteessä eikä siihen vaadita kalliita raaka-aineita. Voit valmistaa kakkupohjan jo edellisenä päivänä, jolloin se ehtii kunnolla jäähtyä ja irtoaa paremmin vuoasta. Kakku leikataan kolmeen osaan ja väliin pursotetaan kauniisti voi-tuorejuustokreemiä. Valmistin lisäksi karamellisoituja porkkanoita tuomaan lisäväriä aika värittömään kakkuun. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan karamellisoitujen porkkanoiden valmistusta, ne tuovat kivan lisän kakkuun eikä valmistus ole vaikeaa!

Pääsiäisen herkullisin kakku on siis tässä. Oheen kannattaa keittää hyvät kahvit. Itse olenkin kertonut jo aiemmin, että Löfbergsin kahvit ovat löytäneet tiensä keittiööni. Esimerkiksi Löfbergsin tummapaahtoinen ja pähkinäinen Kharisma tai todella tummapaahtoinen Crescendo ovat oiva valinta juhlapöytään. Toki Löfbergsiltä löytyy useita erilaisia paahtoasteita ja monia muitakin kahvilaatuja, joita kannattaa myös kokeilla. Kokeilemalla löytää suosikkinsa. Nykyään myös vastuullisuus ja ympäristöasiat korostuvat arjen valinnoissa. Löfbergs tukee kahvinviljelijäperheiden sukupolvenvaihdoksia taloudellisen tuen ja koulutuksen kautta sekä pyrkii kouluttamaan seuraavaa viljelijäsukupolvea kasvattamaan kahvia mahdollisimman vastuullisella tavalla. Voit tutustua Löfbergsin kestävän kehityksen ohjelmaan täällä: lofbergs.fi/kestava-kehitys/

Porkkanakakku rengasvuoassa

Ainekset (12 annosta)

350 g
porkkanoita (n. 4-5 kpl)
3
kananmunaa
3 dl
fariinisokeria
1,5 dl
rypsiöljyä
3,5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
1 tl
kardemummaa
1 tl
vaniljasokeria
0,5 tl
suolaa
Täyte
125 g
voita
2,5 dl
tomusokeria
1 rkl
maitoa
300 g
tuorejuustoa
Karamellisoidut porkkanat
3-4
porkkanaa
1 dl
sokeria
1 h 15 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 45 min

Tee näin:

Mittaa fariinisokeri, munat ja öljy kulhoon ja vatkaa kevyesti sekaisin. Sekoita kuivat aineet ja mausteet toisessa kulhossa sekaisin. Siivilöi kuivat aineet muna-sokerimassan joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää lopuksi porkkanaraaste.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1,5-2 litran rengasvuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. Kumoa kypsä kakku ja anna sen jäähtyä rengasvuoassa huoneen lämpöiseksi.

Valmista täyte vatkaamalla pehmeä voi, tomusokeri ja maito kuohkeaksi vaaleaksi kreemiksi sähkövatkaimella (noin 5 min). Notkista tuorejuusto ja kääntele se kreemin joukkoon.

Valmista karamellisoidut porkkanat viipaloimalla ne juustohöylällä tai kuorimaveitselle ohuiksi nauhoiksi. Pyörittele ne sokerissa ja nosta erilleen uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 175 asteisessa uunissa 15 min. Käännä porkkanasiivut ja jatka paistamista vielä 15 min.

Leikkaa kakku kolmeen osaan ja pursota väleihin täytettä. Koristele kakku tomusokerilla ja karamellisoiduilla porkkanoilla sekä halutessasi pekaanipähkinöillä.

ruoka kakut kahvi leivonta
Kommentit (5)
  1. Paras porkkanakakku, teen varmasti uudelleen. Lisäksi helppo ja hauska ulkonäkö.

  2. Porkkanakakku…nam!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *