Piparminttu-valkosuklaafudge

Tämä suussa sulava valkosuklaafudge maustetaan jouluisilla piparminttukarkeilla. Tällä helpolla ohjeella valmistuu reilu satsi, josta riittää lahjaksi asti.

On taas se aika, kun pitää keksiä muille joululahjoja ja muita viemisiä. Mikä onkaan hauskempi lahjaidea, kuin itsetehdyt joulumakeiset. Kokeilin valmistaa ensimmäistä kertaa fudgea, joka on kyllä melkoisen makeaa, eikä sitä montaa palaa pysty syömään. Piparmittukarkit sopivat erinomaisesti fudgen sekaan, ehkäpä jopa hieman raikastavat tätä tuhtia herkkua. Lisäksi piparminttukarkkien rouskuva rakenne antaa pientä terää muuten niin pehmeään fudgeen.

Kuvassa oleva fudge on leikattu todella suuriin paloihin ja tuollaisen syöminen aiheuttaisi välittömän sokerihumalan. Suosittelen siis leikkaamaan sen noin 2×2 cm:n kokoisiksi annospaloiksi 🙂

Aikaisempien vuosien karkkikokeiluja löytyy blogista muutamia. Kermatoffee on yksi lapsuuden suosikeistani ja sen valmistaminen on suhteellisen helppoa. Omar -karkkien makuiset kermakaramellit ovat suosikkini, ne saavat pehmeän rakenteen vaahtokarkkien ansiosta. Nämä molemmat on helppoja kääriä pieniin paperin paloihin ja viedä lahjaksi.

Piparminttu-valkosuklaafudge

Ainekset

500 g
valkosuklaata
397 g
kondensoitua maitoa (1 purkki)
60 g
voita
6 kpl
piparminttukeppiä (murskattuna)
Koristeeksi
6 kpl
piparminttukeppiä (murskattuna)

Tee näin:

  1. Vuoraa noin 22×16 cm kokoinen vuoka kelmulla.
  2. Pilko valkosuklaa teflonkattilaan. Kaada päälle kondensoitu maito ja sulatettu voi.
  3. Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes massa on tasaista. Sekoita koko ajan, valkosuklaa ei pala pohjaan.
  4. Murskaa kuusi piparminttukeppiä muovipussissa hakkaamalla niitä esimerkiksi kaulimella. Lisää seokseen.
  5. Kaada seos vuokaan ja murskaa päälle vielä kuusi piparminttukeppiä koristeeksi. Nosta jääkaappiin jähmettymään yön yli. Leikkaa sopivan kokoisiksi annospaloiksi. Säilytä valmista fudgea jääkaapissa.
Kommentit (6)
  1. Nää kuullostaa niin hyviltä 🙂 onko tää kondesoitu maito sitä ihan perus, ettei sitä karamellisoitua?

    1. perinneruokaa prkl
      21.12.2017, 10:06

      Joo ihan sitä perus 🙂 Se karamellisoitu sopisi varmasti maun puolesta hyvin, mutta sitten tulee tummemmat fudget.

  2. Näitä tein, oli suuri suksee! Pakkasin joululahjoiksi tarhantädeille ja vaativat heti reseptiä. Ei löytynyt kaapista ihan näin paljoa valkosuklaata, joten ehkä noin 100 g pistin tummaa. Kiitos! Ajateltiin kokeilla myös turkinpippurirouheella 🙂

    1. perinneruokaa prkl
      21.12.2017, 10:12

      Varmasti todella hyviä turkinpippurirouheella 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *