Nopea kesäkurpitsapasta

Kesäkurpitsasta ja muutamasta muusta aineksesta valmistuu kevyt, mutta maukas ateria alle viidessä minuutissa.

Kevennys, kevennys, kevennys…Yksi tälläinen nopea ja kevyt ruoka on tänä vuonna ollut kesäkurpitsapasta. Hommasin sellaisen laitteen, millä voi valmistaa vihanneksista eri kokoista spiraalia. Kesäkurpitsaa onkin mennyt aika monta kiloa tämän vuoden aikana, sillä kesäkurpitsapasta valmistuu nopeasti, eikä vaadi kovin kummoisia raaka-aineita. Periaatteessa mukaan voisi heittää vaikka mitä, mutta yksinkertaiset maut ovat toimineet erinomaisesti ainakin tähän asti.

Kesäkurpitsapastan valmistus onnistuu ilman sellaista konettakin, mutta aikaa siihen menee tietysti enemmän. Juustohöylä on ehkä kaikista helpoin. Kesäkurpitsan kun leikkaa pitkittäin levyiksi ja sitten veitsellä painelee levyistä ohutta pastaa. Tilkka oliiviöljyä pannulle ja mukaan hienonnettua valkosipulia. Kuullotellaan kevyesti ja sekaan heitetään suikaloidut kesäkurpitsat. Kovin pitkään ei kannata paistaa, sillä rakenne muuttuu “löllöksi” aika nopeasti, ja hyvältä tuo maistuu vaikka ihan raakanakin, kunhan vain hieman lämpiää. Päälle suolaa ja chilihiutaleita, niin tämä pikaruoka on valmis. Kevyttä ja hyvää.

 

Nopea kesäkurpitsapasta

Ainekset

2 kpl
kesäkurpitsaa
1 rkl
oliiviiöljyä
1-2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
sitruunamehua
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
chilihiutaleita
Muut ainesosat

Tee näin:

Raasta kesäkurpitsat pitkittäin raastimella tai käytä juustohöylää. Parhaiten kesäkurpitsapasta valmistuu siihen tarkoitetulla vihannessorvilla.

Kuumenna öljy pannulla ja lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli. Kuullota hetki ja lisää kesäkurpitsapasta joukkoon.

Paista kesäkurpitsapastaa noin 1-2 minuuttia. Sen ei tarvitse kypsyä kokonaan. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja chilirouheella. Nauti heti.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *