Maailman paras makaronilaatikko

Kaupallinen yhteistyö: Kikkoman

Makaronilaatikko on parasta kotiruokaa. Pienillä raaka-aine lisäyksillä ja uusilla valmistustavoilla saat siitä vieläkin parempaa. Lupaan, että tämä makaronilaatikko on kokeilemisen arvoinen.

Makaronilaatikon valmistus onnistuu varmasti kaikilta ja ihan se tavallinenkin makaronipussin kyljestä löytyvä ohje on toimiva, mutta nyt ajattelin viedä tätä reseptiä hieman pidemmälle. Makaronit keitetään hyvässä lihaliemessä ja itseasiassa juuri tämä keitinliemi toimii erittäin hyvin munamaidon tilalla. Korvasin suolan soijakastikkeella, joka kyllä sisältää suolaa, mutta myös hyvää makua.

Kikkomanilta löytyy myös Less Salt –soijakastike, joka toimii hyvin tilanteissa, joissa halutaan käyttää hieman vähemmän suolaa, mutta kuitenkin lisätä soijan tuomaa syvää makua. Soijakastikkeella on helppo saada arkiruokiin hieman lisää makua pienellä vaivalla. Olen huomannut, että äitinikin on alkanut käyttää soijakastiketta mm. lisämausteena jauhelihakastikkeeseen. Soijakastikkeella saa myös kauniin värin kastikkeeseen, jos jauhojen ruskistaminen ei ole ihan onnistunut.

Kauppojen hyllyiltä löytyy perinteinen soijakastike ja Less Salt –soijakastike, mitkä löytyvät tyylikkäistä annostelupulloista. Näiden lisäksi on saatavilla myös luomusoijakastike, joka on jäänyt itseltäni ihan huomaamatta.

Muutama vinkki makaronilaatikon valmistukseen

  • Ruskista jauhelihat kunnolla, älä jätä lihaa harmaaksi.
  • Käytä lisämakuina pekonia ja aurinkokuivattuja tomaatteja.
  • Keitä makaronit lihaliemessä ja ota se talteen. Käytä makaronien keitinliemi munamaidon tilalla.
  • Käytä soijakastiketta suolan tilalla, sillä se tuo lisämakua
  • Anna makaronilaatikon tekeytyä ennen uunia muutama tunti, jolloin lopputuloksesta tulee vieläkin herkullisempi

Makaronien keitinliemi talteen!

Makaronilaatikon valmistus lähtee makaronin keittämisestä. Tuossa aiemmin mainitsinkin, että keitän makaronit lihaliemessä ja hyödynnän myös keitinliemen. Näin kaikki hyvät maut pääsevät mukaan tähän herkulliseen laatikkoon. Säästä keitinlientä noin seitsemän desiä, kun valutat makaronit. Tätä tapaa siis kannattaa kokeilla ja lupaan, että valmistat makaronilaatikon aina tällä tavalla.

Seuraavaksi ruskistetaan jauheliha. Mielestäni paras jauheliha makaronilaatikkoon on naudanjauheliha, joka on rasvaprosentiltaan noin 17-20. Voit paistaa jauhelihan suoraan kuumalla pannulla ilman rasvaa, sillä hetken kuluttua rasva alkaa irrota lihasta. Muista ruskistaa jauheliha kunnolla oikein tummaksi, älä jätä siis harmaaksi. Kaada jauhelihat pannulta toiseen kulhoon odottamaan.

Hienonna pekoni ja paista se seuraavaksi pannulla. Lisää joukkoon hienonnettut sipulit ja hyvin valutetut ja pilkotut aurinkokuivatut tomaatit. Mausta seos mustapippurilla ja paprikajauheella. Kaada pannun sisältö jauhelihan kanssa toiseen kulhoon odottamaan.

Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja valmista lihaliemi-kananmunaseos. Yhdistä kananmunat makaronien keitinliemeen, jonka pitää olla hyvin jäähtynyttä tai ainakin kädenlämpöistä. Mausta liemi soijakastikkeella ja kaada makaronilaatikon päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia.

Katsoiko jo aiemmat arkiruokajutut, joissa käytetään Kikkomanin soija- ja teriyaki-kastikkeita piristämään arkiruokia.

Maailman paras makaronilaatikko

Ainekset (6 annosta)

5 dl
makaronia
1,5 L
vettä
1 kpl
lihaliemikuutio
400 g
naudan jauhelihaa 17%
170 g
pekonia
1 kpl
iso sipuli
100 g
aurinkokuivattua tomaattia valutettuna
2-3 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 tl
mustapippuria
1 tl
paprikajauhetta
7 dl
makaronien keitinlientä
3 kpl
kananmunia
2 rkl
soijakastiketta
1 h 15 min
{
AKTIIVINEN 35 min
PASSIIVINEN 40 min

Tee näin:

Keitä makaronit kypsiksi lihaliemellä maustetussa vedessä. Säästä ja jäähdytä keitinliemi.

Ruskista jauheliha kuumalla pannulla huolellisesti. Älä jätä lihaa harmaaksi. Kaada ruskistetut jauhelihat kulhoon.

Suikaloi pekoni paistinpannulle ja ruskista hieman. Lisää hienonnettu sipuli. Lisää valutetut ja pilkotut aurinkokuivatut tomaatit. Lisää hienonnettu valkosipuli ja paista vielä hetki. Mausta mustapippurilla ja paprikajauheella. Kaada pannun sisältö kulhoon jauhelihojen päälle.

Yhdistä makaronit ja lihat keskenään. Sekoita hyvin ja kaada seos uunivuokaan.

Mittaa makaronien keitinliemi ja sekoita joukkoon kananmunat. Mausta soijakastikkeella ja kaada liemi makaronilaatikon päälle. Paista makaronilaatikkoa 200-asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *