Kantarelli – parhaat reseptit

Kantarelli (kanttarelli) on varmasti suosituin metsäsieni makunsa ja helpon tunnistettavuutensa vuoksi. Tässä herkullisimmat reseptit kantarellien hyödyntämiseen.

kantarelli

Kantarellipasta

Käytä kantarellisaalis tähän yksinkertaiseen, mutta niin herkulliseen kantarellipastaan.

https://blogit.meillakotona.fi/perinneruokaaprkl/kantarellipasta

kantarellipasta

Täyteläinen kantarellitahna

Täyteläinen kantarellitahna ja rapea lapinnäkki ovat kerrassaan mainio makupari. Paahda sipulit ja mausteet kantarellien kanssa pannulla ja soseuta tasaiseksi tahnaksi.

https://blogit.meillakotona.fi/perinneruokaaprkl/taytelainen-kantarellitahna/

kantarellitahna

Kantarelli-kylmäsavulohikeitto

Yhdistämällä sieni- ja lohikeiton syntyy täynnä herkullista makua oleva syksyinen keitto. Kylmäsavustettu lohi ja kantarellit toimivat mitä parhaiten yhdessä.

https://blogit.meillakotona.fi/perinneruokaaprkl/kantarelli-kylmasavulohikeitto/

kantarellikeitto

Kantarellimuhennos taikinakuorella

Valmista herkullinen kantarellimuhennos ja peitä se taikinakuorella. Viimeistele annokset uunissa ja tarjoile hyöryävän kuumina.

https://blogit.meillakotona.fi/perinneruokaaprkl/kantarellimuhennos-taikinakuorella/

kantarellimuhennos

Sienestäjän lämpimät kantarellileivät

Nämä herkulliset kantarellileivät ovat klassikko! Paras tapa nauttia vuoden ensimmäiset kantarellit.

https://blogit.meillakotona.fi/perinneruokaaprkl/sienestajan-lampimat-kantarellileivat/

kantarellileipä

Kantarellit menivät ihan kierteelle

Uskomattoman mehukkaat kantarellikierteet voi ottaa mukaan vaikka retkelle!

https://blogit.meillakotona.fi/perinneruokaaprkl/kantarellit-menivat-ihan-kierteelle/

kantarellikierteet

Sieni-perunarieskat

Paljon sieniä sisältävät perunarieskat ovat taivaallisia vielä lämpiminä voin kanssa! Kokeile rieskoihin lajitelmaa erilaisista metsäsienistä.

https://blogit.meillakotona.fi/perinneruokaaprkl/sieni-perunarieskat/

sienirieska

Sienipasteijat kantarelleista

Herkulliset sienipasteijat syntyvät helposti kaupan valmiista voitaikinasta. Kokeile täytteeksi esimerkiksi kantarelleja, herkkutatteja tai suppilovahveroita.

https://blogit.meillakotona.fi/perinneruokaaprkl/sienipasteijat-kantarelleista/

sienipasteija

Kermainen munakasrulla kantarelleistä

Tämä herkullinen munakasrulla täytetään kantarelleista valmistetulla kermaisella muhennoksella ja kuorrutetaan lopuksi juustolla. Lopputuloksena syntyy jotain uskomattoman maukasta, millä hurmaa vaativammatkin vieraat.

https://blogit.meillakotona.fi/perinneruokaaprkl/kermainen-munakasrulla-kantarelleista/

kantarellimunakasrulla

Kommentit (1)
  1. Hanna Sumari
    24.7.2020, 12:55

    Onpa hyvä setti reseptejä!
    terv
    Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *