Blogit
Perinneruokaa prkl

Kermainen munakasrulla kantarelleistä

Tämä herkullinen munakasrulla täytetään kantarelleista valmistetulla kermaisella muhennoksella ja kuorrutetaan lopuksi juustolla. Lopputuloksena syntyy jotain uskomattoman maukasta, millä hurmaa vaativammatkin vieraat.

Kantarellit ovat yksi sienisuosikeistani ja niitä on ollut tänä vuonna runsaasti saatavilla metsissä. Niistä syntyikin nyt herkullinen munakasrulla, jossa pääosassa ovat kantarellit, niitä menikin tähän rullaan kaksi litraa, mutta pienemmälläkin määrällä kyllä pärjää. Sisällä olevaan muhennokseen on käytetty uuden sadon sipuleita, joissa maku sopivan mieto, eikä näin peitä kantarellin ominaismakua. Mausteiksi sopivat parhaiten tuore timjami ja valkopippuri. Päälle kun heittää vielä kourallisen juustoraastetta ja sen ruskistaa kauniiksi uunissa on täydellinen munakasrulla valmis.

Tämän ohjeen kantarellimuhennosta voi syödä myös sellaisenaan, se sopii vaikkapa pihvin kylkeen tai leivälle. Aiemmin blogissa valmistettu sienestäjän kantarellileivät ovat myös erittäin maukas tapa nauttia metsän antimista.

Kantarelli-munakasrulla

Ainekset

Pohja
5 dl
kevytmaitoa
5 kpl
kanamunia
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
täyte
2 l
kantarelleja
3 kpl
sipulia
2 rkl
voita
3 kpl
timjamin oksaa
2 rkl
vehnäjauhoja
4 dl
ruokakermaa
0,5 tl
valkopippuria
Pinnalle
50 g
mozzarellajuustoraastetta
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista ensin munakastaikina rikkomalla kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää maito.

Lisää vehnäjauhot ja mausta suolalla. Anna taikinan levätä hetki, jotta jauhot turpoavat (15-30 min)

Paista pohja uunipellillä leivinpaperin päällä 200 asteessa noin 25 min.

Valmista täyte sillä välin. Puhdista kantarellit ja pilko hieman pienemmiksi. Paista kantarellejä paistinpannulla, kunnes kaikki neste on haihtunut.

Lisää voi ja hienonnettu sipuli, sekä timjami. Paista muutama minuutti.

Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin, anna paistua vielä hetki ja lisää sitten kerma. Anna kastikkeen hieman kuplia, kunnes sen rakenne on paksuhkoa muhennosta.

Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Levitä muhennos munakaspohjan päälle ja rullaa pötköksi. Lisää päälle vielä hieman juustoraastetta ja paista 250 asteessa noin 5-8 minuuttia, kunnes pinta on saanu hieman väriä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *