Sienestäjän lämpimät kantarellileivät

Kuin sieniä sateella… Nyt pitäisi ainakin olla niitä sieniä vaikka kuinka, sillä sateista ei ainakaan viimeaikoina ole ollut pulaa. En tiedä minkälaisia sienisaaliita siellä on siis saatu. Jos ei sieniä jostain syystä löydy mistään, niin saahan niitä torikojuilta ostettua ainakin. Omapoimimat sienet ovat varmaan tosin aina ne parhaat sienet. Niistä saa myös monenmoisia herkkuja ja tänään ruokapöytään ilmestyivätkin kantarellileivät. 

Leipiin tarvitaan 1 litra kantarelleja. Puhdista ne ja paloittele. Nakkaa kantarellit pannulle ja paista. Niistä irtoaa tässä nesteet ja kun se on hieman jo haihtunut, niin lisätään pannulle 170 g pekonia pienennettynä. Sekaan voi laittaa hieman voitakin, noin ruokalusikallisen. Maustaminen tapahtuu suolan ja pippurin voimin. Pannulla olisi vielä tilaa yhdelle ainekselle, joten hienonna siis kolme kevätsipulia varsineen ja lisää nekin sekaan.  Pyöräytä kaikki kivasti yhteen. 

Ota neljä kohtalaisen kokoista leipäviipaletta ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle. Pannulla paistunut herkkuseos levitetään tasaisesti noiden leipien päälle. Pinnalle ripotellaan esimerkiksi mozzarellajuustoraastetta tai muuta vastaavaa. Sen jälkeen leivät laitetaan 200-asteiseen uuniin paistumaan noin kymmeneksi minuutiksi. Juusto sulaa siinä ajassa hyvin leipien päälle ja saa hieman ruskahtavaa sävyä jo paikoittain. 

Sitten pääsetkin nauttimaan tästä sienestäjän lempiannoksesta. Enää ei tarvitse katsella kuola valuen vierestä. Näistä saa oikein maukkaan iltapalan, mutta tästä ei tietysti hirveän monelle riitä. Makumaailma näissä toimii hyvin ja pekonin mukanaolo voittaa jopa sieniin hieman epäileväisesti suhtautuvan bloggaajan puolelleen. 

Sienestäjän lämpimät kantarellileivät

Ainekset

1 l
kantarelleja
170 g
pekonia
3 kpl
kevätsipulia
1 rkl
voita
0
suolaa ja pippuria
4 kpl
hiivaleipäviipaletta
0
mozzarellajuustoraastetta
Muut ainesosat

Tee näin:

Puhdista ja pienennä litran verran kantarelleja. 

Paista sieniä pannulla ilman voita. Nesteiden hieman haihduttua lisää pekoninpalaset. Lisää hieman voita ja mausta suolalla ja pippurilla. 

Pienennä kevätsipulit ja lisää nekin pannulle.

Leikkaa neljä kohtalaisen kookasta leivänpalaa ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle. 

Jaa sienipaistos tasaisesti leipien kesken ja ripottele päälle juustoraastetta. 

Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *