Perinneruokaa prkl
Perinneruokaa prkl

Kantarelli-kylmäsavulohikeitto

Yhdistämällä sieni- ja lohikeiton syntyy täynnä herkullista makua oleva syksyinen keitto. Kylmäsavustettu lohi ja kantarellit toimivat mitä parhaiten yhdessä. 

Ilmat viilenevät ja alkaa tehdä jo mieli kuumia lämmittäviä keittoja sekä patoja. Tässä keitossa yhdistyvät kaksi suosikkikeittoani kantarelli- ja kylmäsavulohikeitto, joten mikä voisi mennä pieleen.

Näitä kantarelleja en kuitenkaan itse poiminut vaan turvauduin torin valikoimiin. Kesä oli todella kuiva ja mökillä tutuilla sienipaikoilla käydessäni oli ihan turha odottaa mitään sienisaalista, sillä maakin oli kuivunut ruskeaksi. Nyt kuitenkin  syyssateet ovat saanet sienet  pullahtamaan pintaan. Pitäisi siis lähteä käymään Satakunnassa hieman sienestämässä, toivottavasti tulisi ainakin runsaasti suppilovahveroita.

Kantarelli-kylmäsavulohikeitto

Ainekset
( 4 Annosta )

5 dl
kantarelleja
1-2 kpl
sipulia
1 rkl
voita
1 l
kasvislientä
500 g
perunoita
100 g
kylmäsavulohta
1/2 rku
persiljaa
2 dl
ruokakermaa
mustapippuria
50 min
{
AKTIIVINEN 25 min
PASSIIVINEN 25 min

Tee näin:

Puhdista kantarellit ja pilko niitä hieman. Nosta sienet kattilaan ja kuullota niitä hetki kunnes niistä irronnut neste on haihtunut. Lisää joukkoon voi ja hienonnettu kevätsipuli.

Kaada kattilaan kasvisliemi ja lisää pilkotut perunat. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää ruokakerma.

Lisää joukkoon paloiteltu kylmäsavulohi ja hienonnettu persilja. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *