Herkuttelijan korvapuustit

Näissä herkuttelijan korvapuusteissa ei säästellä voita eikä sokeria! Matka pullataivaaseen voi alkaa – suussa sulava pullataikina ja runsas täyte takaavat mehukkaan lopputuloksen.

herkuttelijan korvapuustit

Rustiikkisen ulkomuodon omaavat herkuttelijan korvapuustit ovat takuuvarmasti parasta pullaa, jota tulet maistamaan. Pullataikina on tehty kokonaan fariinisokeriin ja se sisältää melko paljon suolaa, joka toimii täydellisenä parille makealle täytteelle! Täytettä pullissa onkin niin paljon, että monia alkaa jo hirvittää – toisaalta eipä näitä joka päivä tule syödä. Täyte valmistetaan myös kokonaan fariinisokerista, joka maustetaan reilulla määrällä kanelia ja kardemummaa.

Maailman kauneimpia näistä korvapuusteista ei tullut – mutta ne kutsuvat kuitenkin syömään, joten se on tärkeintä! Täytettä on niin paljon, että se saa pullat tursuamaan, mikäli haluat paremmin kasassa pysyviä korvapuusteja, niin voin määrää kannattaa tiputtaa 100 g ja fariinisokerin 1,5 dl.

Näiden pullien valmistukseen käytetään yhteensä 16 g kardemummaa, joten muista ostaa kaupasta kaksi pussia. Pullataikina on myös munaton, jolloin pullista tulee entistä pehmeämpiä.

Parasta korvapuustit on vielä hieman lämpöisenä kylmän maidon kanssa.

Katso myös:

Hyvää korvapuustipäivää!

herkuttelijan korvapuustit

Ainekset (16 annosta)

5 dl
kevytmaitoa
50 g
tuorehiivaa
1,5 dl
fariinisokeria
2 rkl
kardemummaa
2 tl
suolaa
12 dl
vehnäjauhoja
200 g
voita
Täyte
150 g
voita
2 dl
fariinisokeria
2 rkl
kanelia
2 tl
kardemummaa
1
muna voiteluun
n, 2 dl
raesokeria
2 h 10 min
{
AKTIIVINEN 40 min
PASSIIVINEN 1 h 30 min

Tee näin:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää fariinisokeri, kardemumma, suola ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.

Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen voi. Lisää jauhoja tarvittaessa. Taikina saa olla kuitenkin löysähköä.

Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Valmista täyte sekoittamalla fariinisokeri huoneenlämpöisen voin joukkoon. Mausta kanelilla ja kardemummalla.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikina kahdeksi noin 50 x 50 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä puolet täytteestä taikinan päälle.

Kääri taikina rullaksi ja jätä saumapuoli alaspäin. Leikkaa taikinasta noin 8 kolmion mallista palaa. Pullista tulee isoja, joten paista 6 pullaa pellillä kerrallaan.

Nosta palat leivinpaperin päälle uunipellille niin, että leikkaussivut osoittavat sivuille ja kärkiosa ylöspäin. Paina sormella pullien pintaa keskeltä pohjaan asti niin, että puustin kierteet aukeavat sivuille.

Kohota liinan alla noin 15 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.

Paista pullia 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Älä paista liikaa. Anna pullian jäähtyä pellillä hetki ja nosta vasta sitten sivuun jäähtymään.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *