Broileri-hernekeitto valmistuu hetkessä pakasteherneistä

Pakasteherneistä syntyy hetkessä herkullinen keitto. Tätä hernekeittoa ei tarvitse haudutella pitkän kaavan mukaan, sillä vain kiehautus riittää.

 Nopeasti valmistuvat keitot ovat parasta arkiruokaa. Tämän keiton lähtökohtana oli perinteinen hernekeitto, mutta koska sen valmistus on melko aikaa vievää, niin ajattelin käyttää pakasteherneitä. Siinä samalla vaihtuivat sitten melkein kaikki muutkin ainesosat. No, ainakin keitto on hyvää ja valmistuu todella nopeasti.

Pannulla ruskistetaan broilerisuikaleet, sipulit ja paprika. Samalla kattilassa kiehautetaan kasvis- ja kanaliemikuutiolla maustettu vesi, jonne pannu sisältö kumotaan. Keitoksen annetaan kiehahtaa ja lopuksi joukoon pääsevät pakasteherneet. Vielä nopea kiehautus ja keitto on valmis. Pinnalle paistoin pieniä ruisleipä kuutioita.

Broileiri-hernekeitto

Ainekset (4 annosta)

1 kpl
paprika
1 kpl
sipuli
2-3 kpl
valkosipulinkynttä
400 g
broilerisuikaleita
1 rkl
oliiviöljyä
1 l
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio
1 kpl
kanaliemikuutio
1/2 tl
mustapippuria
400 g
pakasteherneitä
1 rku
lehtipersiljaa
Ruiskrutongit
2 kpl
ruisleipäviipaletta
1 rkl
oliiviöljyä
1/8 tl
suolaa
30 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 10 min

Tee näin:

Suikaloi paprika. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista broilerisuikaleita pannulla oliiviöljyssä kunnes niissä on kaunis väri. Lisää kasvikset ja paista kypsiksi.

Kiehauta kattilassa vesi ja mausta se kasvis- ja kanaliemikuutiolla. Kaada pannun sisältö kattilaan ja kiehauta. Mausta mustapippurilla ja lisää joukkoon pakasteherneet. Kiehauta keitto ja lisää hienonnettu persilja.

Leikkaa ruisleivästä pieniä kuutioita ja paista niitä paistinpannulla oliiviöljyssä miedolla lämmöllä kunnes ne ovat rapeita. Nauti ruiskrutongit keiton kanssa.

ruoka paaruoat keitot kanaruoat arkiruoka
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *