Broileri-hernekeitto valmistuu hetkessä pakasteherneistä
Pakasteherneistä syntyy hetkessä herkullinen keitto. Tätä hernekeittoa ei tarvitse haudutella pitkän kaavan mukaan, sillä vain kiehautus riittää.
Nopeasti valmistuvat keitot ovat parasta arkiruokaa. Tämän keiton lähtökohtana oli perinteinen hernekeitto, mutta koska sen valmistus on melko aikaa vievää, niin ajattelin käyttää pakasteherneitä. Siinä samalla vaihtuivat sitten melkein kaikki muutkin ainesosat. No, ainakin keitto on hyvää ja valmistuu todella nopeasti.
Pannulla ruskistetaan broilerisuikaleet, sipulit ja paprika. Samalla kattilassa kiehautetaan kasvis- ja kanaliemikuutiolla maustettu vesi, jonne pannu sisältö kumotaan. Keitoksen annetaan kiehahtaa ja lopuksi joukoon pääsevät pakasteherneet. Vielä nopea kiehautus ja keitto on valmis. Pinnalle paistoin pieniä ruisleipä kuutioita.
Broileiri-hernekeitto
Ainekset (4 annosta)
- 1 kpl
- paprika
- 1 kpl
- sipuli
- 2-3 kpl
- valkosipulinkynttä
- 400 g
- broilerisuikaleita
- 1 rkl
- oliiviöljyä
- 1 l
- vettä
- 1 kpl
- kasvisliemikuutio
- 1 kpl
- kanaliemikuutio
- 1/2 tl
- mustapippuria
- 400 g
- pakasteherneitä
- 1 rku
- lehtipersiljaa
- Ruiskrutongit
- 2 kpl
- ruisleipäviipaletta
- 1 rkl
- oliiviöljyä
- 1/8 tl
- suolaa
Tee näin:
Suikaloi paprika. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista broilerisuikaleita pannulla oliiviöljyssä kunnes niissä on kaunis väri. Lisää kasvikset ja paista kypsiksi.
Kiehauta kattilassa vesi ja mausta se kasvis- ja kanaliemikuutiolla. Kaada pannun sisältö kattilaan ja kiehauta. Mausta mustapippurilla ja lisää joukkoon pakasteherneet. Kiehauta keitto ja lisää hienonnettu persilja.
Leikkaa ruisleivästä pieniä kuutioita ja paista niitä paistinpannulla oliiviöljyssä miedolla lämmöllä kunnes ne ovat rapeita. Nauti ruiskrutongit keiton kanssa.