Makean tulinen halloumi-kaalilaatikko
Kaali, halloumi ja sweet chili – siinäpä loistava yhdistelmä. Unohda perinteinen kaalilaatikko ja kokeile tätä!
Rakastan kaaliruokia ja erityisesti pitkään haudutettua kaalilaatikkoa – se on syksyn odotetuin ruoka ja tietenkin sen valmistus on helppoa. Tämänkertaiseen kaalilaatikkoon halusin korvata jauhelihan jollakin aivan muulla raaka-aineella, eli halloumi-juustolla. Halloumi-juusto toimii tässä laatikossa mielestäni mainiosti, sillä se säilyttää rapeaksi paistettuna rakenteensa vielä uunissa hauduttelun jälkeenkin. Koko laatikon juju on kuitenkin sweet chili-kastike, joka maustaa laatikon ihanan makeaksi ja hieman tuliseksi. Tätä kaalilaatikkoa kannattaa kokeilla ehdottomasti ja varsinkin, jos tavallinen versio on alkanut kyllästyttää.
Muita kokeilemisen arvoisia kaalireseptejä:
Makean tulinen halloumi-kaalilaatikko
Ainekset (6 annosta)
- 1 kg
- kaalia
- 1-2 rkl
- öljyä
- 200 g
- halloumi-juustoa
- 1
- sipuli
- 2-3
- valkosipulinkynttä
- 1
- punainen paprika
- 1 dl
- puuroriisiä
- 3 dl
- vettä
- 1 kpl
- kasvisliemikuutio
- 2 dl
- ruokakermaa
- 1 dl
- sweet chili-kastiketta
- 1 tl
- mustapippuria
- 1/2 rku
- lehtipersiljaa
Tee näin:
Suikaloi kaali ja kuullota se pehmeäksi paistinpannulla öljyssä. Nosta kuullotetut kaalit isoon kulhoon.
Kuutio halloumi-juusto noin 1 cm kokoisiksi paloiksi ja paista ne rapeiksi paistinpannulla tilkassa öljyä. Kaada paistetut halloumi-juustopalat kaalin päälle kulhoon.
Hienonna sipulit ja paprika. Kuullota sipulit pehmeäksi paistinpannulla ja lisää lopuksi paprika. Paista kunnes paprika on hieman pehmeää. Kaada pannun sisältö kulhoon.
Mittaa kulhoon riisi ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
Sulata kasvisliemikuutio kuumaan veteen ja mittaa joukkoon ruokakerma sekä sweet chili-kastike. Mausta seos mustapippurilla. Kaada seos uunivuokaan muiden ainesten päälle.
Paista vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 60 minuuttia. Koristele halutessasi tuoreella persiljalla.