Luumu-pullapitko tuoreista luumuista
Fariinisokerilla maustetut luumut tekevät pullapitkosta raikkaan yllättäjän. Hieman kirpeä täyte ja päältä makea pulla täydentävät toisiaan.
Kävin tällä viikolla maalla vähän sienestyspuuhissa. Kaikki paikat tien varsia myöten oli täynnä sieniä ja niitä pystyi poimimaan kerrankin valikoidusti, toisin kuin aikaisempina vuosina. Vain parhaimmat herkkutatit päätyivät koriin. Sienireseptejä on siis tulossa ainakin yksi, joihin käytin löytämäni leppärouskut.
Pihamaan luumupuu myös notkui punaisia luumuja, joten niistä oli pakko tehdä myös jotain ja mikäpä sen parempaa kuin pulla. Hyödynsin tähän aikaisemmin valmistamaani omena-pullapitkon reseptiä, mutta vaihdoin täytteet perattuihin luumuihin, fariinisokeriin ja perunajauhoihin. Tuosta linkistä kannattaa muuten käydä katsomassa vaihekuvat, jotka helpottavat kummasti pullan kokoamisessa.
Taikinasta tulee kaksi isoa pullapitkoa ja luumuja niihin uppoaa noin litran verran. Toisen pitkoista voi sitten vaikka pakastaa vieraiden varalle.
Luumu-pullapitko
Ainekset (2 annosta)
- Pullataikina
- 4 dl
- kevytmaitoa
- 50 g
- tuorehiivaa
- 1 kpl
- muna
- 2 dl
- sokeria
- 2 rkl
- kardemummaa
- 2 tl
- suolaa
- 12-14 dl
- vehnäjauhoja
- 200 g
- voita
- Täyte
- 1 l
- luumuja (600g perattuna)
- 2 rkl
- perunajauhoja
- 1-2 dl
- fariinisokeria
- Lisäksi
- 1 kpl
- muna (voiteluun)
- 3 rkl
- raesokeria
Tee näin:
Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Vatkaa sekaan muna, sokeri, kardemumma ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Lisää loppuvaiheessa voi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa leivinliinan alla.
Jaa taikina kahtia ja kauli kumpikin pala 25 cm x 30 cm levyiksi. Voit leikata reunat suoriksi, jolloin lopputuloksesta tulee siistimpi. Merkitse taikinaan kaksi pystyviivaa, siten että siinä on kolme yhtä suurata aluetta. Leikkaa reunimmaiset osta 1 1/2 cm:n paksuiksi sormiksi.
Halkaise ja poista luumuista siemen. Sekoita luumujen joukkoon fariinisokeri ja perunajauhot. Levitä puolet luumuista pullataikinan keskelle ja taittele “sormet” toisesta päästä aloittaen vuoron perään ristikkäin.
Kohota pitkoa noin 20 minuuttia. Voitele huolella ja ripottele päälle raesokeria. Paista pullaa 200 asteessa 25-30 minuuttia.
Vau mikä resepti, ihanan erilainen! ♥
Jee! 🙂 Tosi hyvää myös, vaikka onkin vähän kirpeää tuo täyte.