Vuohenjuusto-Mansikkasalaatti
Lämmin paistettu vuohenjuusto ja tuoreet kotimaiset mansikat, ei voi sanoa muuta kuin NAM!
Kaupasta lähti rasiallinen kotimaisia mansikoita mukaan. Mansikat olivat niin herkullisen näköisiä ettei niitä voinut millään ohittaa. Kärryihin löysi tiensä myös vuohenjuusto, rucola ja pinjansiemenet. Idea illallisen salaattiin oli kyhätty kasaan kauppareissun aikana. Lopputulos oli onneksi kaikkea muuta kuin huono.
Illalla oli viileää, joten salaatti kaipasi lämpimän komponentin. Päädyin paistamaan vuohenjuustot uunissa ja samalla tuli pinjansiemenetkin paahdettua. Salaattiin päätyi kasvihuoneesta myös basilikaa. Vuohenjuusto-mansikkasalaatin kruunasi balsamicokastike. Mansikkasalaatin kera oli tarjolla myös flank steakia.
Molemmat äänestettiin jatkoon ja taatusti palaamme näihin resepteihin kerran jos toisenkin kesän aikana.
Vuohenjuusto-Mansikkasalaatti
Ainekset
- 250 g
- tuoreita mansikoita
- 200 g
- pehmeää vuohenjuustoa (chevre)
- 70 g
- rucolaa
- ½ dl
- tuoretta basilikaa hienonnettuna
- ½ dl
- pinjansiemeniä
- 2 rkl
- balsamicosiirappia tai -kastiketta
- 3 rkl
- neitsyt oliiviöljyä
- 0
- mustapippuria myllystä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Leikkaa vuohenjuusto noin 2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Asettele vuohenjuustot leivinpaperilla peitetylle pellille ja ripottele päälle oliiviöljyä. Paista vuohenjuustoa uunissa grillivastuksen alla 250 asteessa 3 minuutin ajan. Nosta pelti uunista ja lisää pellille pinjansiemenet. Nosta pelti takaisin uuniin ja paista vielä noin 2 minuuttia.
Hienonna basilika. Sekoita hienonnettu basilika ja rucola hyvin keskenään. Asettele rucola tarjoilulautaselle. Lisää joukkoon paahdetut pinjansiemenet. Poista mansikoista kanta ja puolita mansikat. Lisää salaattiin mansikat ja paistettu vuohenjuusto. Ripottele salaatin pinnalle oliiviöljyä ja balsamicokastiketta. Viimeistele salaatti ripauksella mustapippuria.
Tarjoile esimerkiksi flank steakin kera.
Olisin onnellinen vaikka söisin tällaista salaattia joka ilta! Kaikki ihanat maut yhdessä 🙂