Vatkattu feta ja za’atar pitat

Vatkattu feta oli muutama vuosi sitten niin sanottu hittiresepti. Vatkattu feta jäi tuolloin kokeilematta, mutta resepti muistui nyt lomalla mieleeni. Kesälomalla on riittänyt hellettä miltei joka päivälle. Valitettavasti itselläni ruokahalu katoaa täysin kovilla helteillä ja nälkä ilmoittaa olemassa olostaan yleensä vasta illalla ilman viiletessä. Hellepäivien lounaat ovat koostuneet pääasiassa tuoreista kasviksista kootuista salaateista.

Rakastan za’atar mausteseosta ja etenkin kesäisin sitä tulee käytettyä ruokien maustamiseen. Za’atarilla maustetut kesäkurpitsat ovat muuten myös todella herkullisia (resepti löytyy linkistä). Sumakkia ei välttämättä kaikista ruokakaupoista löydy, mutta Ruohonjuuren verkkokaupasta sitä voi ainakin tilata kotiin.

Yhtenä helteisenä kesälomapäivänä valmistin vatkattua fetaa ja za’atar mausteseoksella maustettuja pitaleipiä. Niiden lisäksi oli tarjolla kirsikkaatomaatti-sipulisalaattia, kurkkua kasvihuoneesta, oliiveja ja paahdettua tahinilla maustettua kukkakaalia. Kevyt lounas maistui erinomaisesti koko perheelle ja etenkin vatkattua fetaa pyydettiin tekemään pian uudestaan.

Kesälomalla olemme keskittyneet makumatkailuun kotoa käsin vallitsevasta korona tilanteesta johtuen ja on ollut mukava kokeilla lasten kanssa uusia reseptejä.

Vatkattu feta

Ainekset (4 annosta)

200 g
fetaa
200 g
ricottaa
½ kpl
sitruunan mehu
2 rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1 rkl
tuoretta persilijaa hienonnettuna
1 kpl
valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl
neitsyt oliiviöljyä
1/4 tl
mustapippuria myllystä
35 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

Murenna feta haarukalla hienoksi. Vatkaa joukkoon ricotta.

Vatkaa joukkoon sitruunamehu ja oliiviöljy.

Hienonna yrtit ja valkosipulin kynsi, sekoita vatkatun fetan joukkoon.

Mausta vatkattu feta mustapippurilla.

Anna vatkatun fetan maustua jääkaapissä vähintään 15min ennen tarjoilua.

Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä.

Za’atar pitat

Ainekset (4 annosta)

4 kpl
pitaleipiä
2 rkl
oliiviöljyä
Za'atar mausteseos
2 rkl
sumakkia
2 rkl
kuivattua timjamia
2 rkl
kuivattua oreganoa
2 rkl
seesaminsiemeniä
1 rkl
merisuolaa
25 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 10 min

Tee näin:

Valmista ensin za’atar mausteseos.

Mittaa (kivi)mortteliin merisuola ja hierrä suola hienoksi.

Lisää mortteliin sumakki, timjami ja oregano. Hierrä mausteseosta hetki.

Paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hiukan väriä. Lisää seesaminsiemenet mausteseokseen.

Säilytä za’atar mausteseosta tiiviissä lasipurkissa.

Puolita pitaleivät ja asettele leivinpaterilla peitetylle pellille.

Sudi pitaleipien pintaan oliiviöljyä. Ripottele pitaleipien pinnalle za’atar mausteseosta.

Paahda pitaleipiä 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes pitaleivät ovat rapeita.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *