Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Uuniperunat suppilovahverotäytteellä

Ihanaa syysloma on täällä ja myös arkipäivinä ehtii kokkaamaan pidemmän kaavan mukaan. Tämä päivä sujui koiran kanssa pitkällä lenkillä ja sen jälkeen vielä takapihalla kasvilavojen kimpussa.

Pitkän ulkoilun jälkeen teki mieli lämmintä ruokaa. Laitoin uuniperunat uuniin ja perunoiden valmistuessa uunissa palasin pihalle syyshommien pariin.

Uuniperunoiden kanssa tarjosin ranskankermakastiketta ja rapeiksi pannulla paistettuja suppilovahveroita. Rakastan suppilovahveroita ja tällä hetkellä olen ehdottomasti sitä mieltä, että ne maistuvat parhaimmilta pannulla rapeiksi paistettuna. Aikaisemmin olen paistanut suppilovahveroita linssisalaatiin.

Nauttikaa syksystä!

Uuniperunat suppilovahverotäytteellä

Ainekset

1 kg
rosamunda perunoita
2 l
suppilovahveroita
1 rkl
voita paistamiseen
1 rkl
öljyä paistamiseen
½ tl
suolaa myllystä
1/4 tl
mustapippuria myllystä
Ranskankermakastike
200 g
ranskankermaa
2 rkl
punasipulia pieneksi kuutioituna
1 kpl
pieni valkosipulin kynsi hienonnettuna
2 rkl
tuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
2 rkl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
1 rkl
Dijon-sinappia
½ tl
suolaa myllystä
1/4 tl
mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
3 rkl
voita
½ dl
hienonnettua lehtipersilijaa
½ dl
punasipulia pieneksi kuutioituna
Muut ainesosat

Tee näin:

Pese uuniperunat. Pistele perunat haarukalla muutaman kerran. Kääri uuniperunat folioon.

Paista uuniperunoita 200 asteessa 60-90 minuuttia koosta riippuen.

Valmista ranskankermakastike sekoittamalla kaikki aineksi hyvin keskenään kulhossa. Peitä kulho kelmulla ja nosta kastike maustumaan jääkaappiin perunoiden valmistumisen ajaksi.

Puhdista suppilovahverot ja revi sienet hiukan pienemmiksi paloiksi

Kuumenna paistinpannulla voi ja öljy.

Paista suppilovahveroita niin, että suppilovahveroista irronnut neste on haihtunut.

Paista suppilovahveroita vielä muutaman minuutin ajan niin, että ne saavat hiukan väriä ja rapeutuvat.

Mausta suppilovahverot suolalla ja pippurilla.

Poista uuniperunat folioista.

Leikkaa uuniperunoiden pinnalle risti. Laita nokare voita viiltoon.

Tarjoile uuniperunat ranskankermakastikkeen, paistettujen suppilovahveroiden, punasipulin ja persilijan kera.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *